Bermulanya Semester 6

9:04 PG


Assalamualaikum Hai.


Sedar tak sedar Nad pun dah semester 6 rupanya kat UiTM Penang ni. Tak sedar pulak dah 3 tahun ya dekatsini. Terasa lama pulak. Dan lagi sekali last semester ada fail lagi so repeat lagi T_T Duhh, tak faham ah apa entah Nad buat dekatsini. 


Sebenarnya dah seminggu pun Nad dekatsini. Tapi biasalah, first week belum start belajar lagi. Ada lecturer yang masuk ada yang tak. Yang masuk pun just kenal-kenal, brainwash sikit bebudak semester akhir ni. Itu jelah, So far, task pun tak berat sgt lagi kena cari architectural plan (drawing) baru. 


Nad pun taktau lah Nad boleh bawak ke tak sem ni. Sebabnya sepatutnya Nad amik 6 subject je, tapi disebabkan ada fail and ada subject yang Nad baru boleh ambil, dah jadi 8 subject pula. 8 subject dengan credit hour 22//23 T_T Astaghfirullah. Subject senang senang tak apa, ni dah dengan 2 project lagi. And ada 3 subject yang nak kena submit every week.



Maaflah, takde gambar clear pulak T_T
Ni dah macam jadual budak sekolah tau bukan budak universiti T_T


Kekadang tu rasa macam ye in shaa Allah boleh je bawak kena focus apa semua, tapi kekadang ada je rasa boleh ke buat ni bukan senang bukan benda yang senang senang boleh faham. Alahai. Tapi serious memang ni peluang terakhir Nad. Sebab kalau ada fail lagi, extend sem lah cerita dia.


P/s : Harap dipermudahkan urusan sem ni.Ameen


You Might Also Like

21 ulasan

  1. Yakin pada diri sendiri.. banyakan usaha.. jangan cepat mengalah.. dan doa paling penting :D

    http://timetravelafif.blogspot.com/2014/12/jordan-part-4-river-trekking-wadi-al.html

    BalasPadam
  2. Gagal tu biasa, Nad. Kalau kita tak rasa kegagalan, kita tak kan maju :) nanti stress bila asyik dapat kejayaan je, bila gagal first time terus masuk hospital sakit jiwa. So kena rasa kegagalan tu.

    BalasPadam
  3. Gagal bukan bermakna penamat segalanya. Itulah pahit manis kehidupan seorang pelajar. Yang penting usaha yang berterusan..Takpe pelan2 kayuh...

    BalasPadam
  4. chaiyok kak nad! jgn putus asa, banyakkan berdoa ^^

    BalasPadam
  5. chayok! chayok! jgn penah myerah. inshaallah nad bole :)

    BalasPadam
  6. semoga berjaya. jangan give up hehehe :)

    BalasPadam
  7. akak ni pun pernah jgak rasa situasi mcm nad ni, akak kna amik 7 subjek utk final sem & 1 paper repeat...klu nad usaha lebih & yakin dgn diri inshaallah Allah akan permudahkan sgala urusan. Semoga berjaya utk final sem ni :)

    BalasPadam
  8. gud luck nad!!!! nad bolehhhhhhh!!! hehehehe ^-^v

    BalasPadam
  9. Semoga berjaya ye nad ;D Insyaallah boleh tu.

    BalasPadam
  10. insyaAllah nad boleh!
    teringat dulu pernah ambik 24-25 credit hour satu sem. dengan lab 3 jam dari isnin sampai khamis. baru hari rabu dah lemau.. tak sabar nak tunggu jumaat. haha!

    all the best yeeee. :)

    BalasPadam
  11. good luck nad :) in sha allah boleh. tapi err jadual tu padat betul . wishing u all the best ^__^

    BalasPadam
  12. Semoga Allah permudahkan segala urusan ^_^

    BalasPadam
  13. ya allah kak nad i got faith in u ok!!!
    inshaallah boleh!
    well it seems like u hv to be nerd gurl lah sem ni ekeke.
    chaiyuk!!!

    BalasPadam
  14. All the best Nad :)

    ENT300 Cik Mimie pernah belajar kena buat satu bisnes time tu..:) seronok :)

    BalasPadam
  15. insyaAllah boleh. usaha, doa dan tawakal. heee...

    BalasPadam
  16. goodluck kak nad! takpe takpe... jangan susah hati. always positive.. hikhik. xD take careeeee!

    BalasPadam
  17. Amboi.. tak faham terus jadual tu .__. btw good luck!! GaMBATEH!! CHAIYOK !! :D

    BalasPadam
  18. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  19. pack gilaaaa jadual nad. kita sem ni 4 subjek je.. relax~~ hehe. fighting yer nad! inshaa Allah boleh!!!
    Yes.. sama...part 6 kita amek ENT... hehehe

    BalasPadam
  20. Takpe. Pelan2. Sy dulu pun sampai 7-8 subjek dulu. Kawan2 dah lama graduate..kita merangkak lagi, buka buku. Skrg ambil 2nd Diploma rasa seronok pulak :D

    BalasPadam