Food Delivery FoodPanda

10:19 PTG


Assalamualaikum Hai.


Apa itu FoodPanda? Ada ke yang baru first time dengar pasal FoodPanda ni? Nad dah banyak kali dengar tapi lately baru terbuka hati nak cuba try servis penghantaran diorang ni bagus ke tidak ye kan. Kekadang indah khabar dari rupa jerr. Lambat je makanan sampai but with FoodPanda no no memang fuh pantas k.


FoodPanda : Satu company yang akan terima dan hantar order kepada kita yang merupakan orang tengah hasil kerjasama dengan beberapa buah restoran seperti Starbucks, Vivo, Tgi Friday, Wendy's, 7 Eleven, Tony Roma dan banyak lagi.



Cara Order dari FoodPanda


1) Download FoodPanda apps dan register.
    Android : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.global.foodpanda.android
    Apple : https://itunes.apple.com/app/foodpanda-order-food-delivery/id758103884

2)


     Select Location
Jangan risau ya, FoodPanda punya service bukan hanya di Kuala Lumpur tetapi juga di Ipoh, Johor Bahru, Melaka dan Penang. Haa meluas satu Malaysia ada penghantaran hehe. Lepas pilih tempat boleh terus pilih nak restoran apa ye.


3) 

     Lepas pilih tempat mestilah pilihhh makanan! Hehehe terus je pilih memana makanan yang kita nak. Gambar dan harga disetakan. Then terus add to basket, which means dah masuk dekat order kita and terus proceed.


4) Lepastu akan ada dapat massage order proceed dan akan dihantar dalam masa ...
Jangan risau ye sebab bila staff FoodPanda dah sampai dia akan text bgtau so terus jelah jumpa :)



Kenapa Order Dengan FoodPanda?


- Hubungan dua hala yang bagus dengan staff penghantar.
- Penghantaran yang efisien dan tepat waktu.
- Jimat masa hanya dengan order online.
- Apps yang mudah difahami untuk order.
- Nak bermalas malasan kat rumah.



Pengalaman Bersama FoodPanda


Tepat jam 4.52 setelah penat berjalan jalan. Maka Nad pun stop kejap dan order Vivo melalui FoodPanda. Senang jer sebab apps mudah difahami cuma kena tau lah nak order apa haha. Then pusing pusing roung jenjalan sekejap lepak Old Town semua sampai pula mesej dari staff FoodPanda. 

Bila nak bayar Nad hulur je nor RM50 sekeping and minta balance. Tapi staff bagi isyarat macam hmm dia pekak or something so Nad pergi dekat Hafiz tanya ada tak duit cukup cukup nak bayar. 

And ya, the staff is deaf. But it's okay, the communication is still running well. Respect FoodPanda sebab still ambil orang kurang upaya bekerja. Lagi lah nak support FoodPanda kalau macamni T_T Eh eh makanan sampai tepat satu jam tau hehe and masih panasss padahal time tu gerimis renyai renyai camtu.



Nampak tak Vivo kitaorg? Ada 7 jenis makanan tau tu T_T


Head over to www.foodpanda.my untuk order secara online and hey thanks to Butterfly Malaysia for the opportunity. My second collaboration with Butterfly online hehe. Never get involved with you guys but thanks to Tammy who trust me to do this :)


P/s : Esok kita cerita pasal makanan lagi k :p


You Might Also Like

17 ulasan

  1. Alaaa, ingat kat pahang pun ada.. nak buat juga delivery ni.. Sebab lately ni malas nak drive pergi beli makanan.. mood exam melanda, rasa nak duduk dalam bilik je... uhuks

    BalasPadam
  2. nadddd..rider akk pun deaf jgkkkk..read mine!

    BalasPadam
  3. Wahh bestnya. Senanglah lepas ni kalau craving apa2 tapi malas nak keluar beli, tinggal order je. Hehehe :)

    BalasPadam
  4. wah..cam best jer..nanti nak try oder jgak la.. ^^

    BalasPadam
  5. banyaknyaa sampai 7. hahahah. :P

    BalasPadam
  6. Bagus juga ada perkhidmatan macam ni

    BalasPadam
  7. waahh pekerja dorang adalah OKU? Bagusnyaaaa... ni lagi lah kena support dorang kan

    BalasPadam
  8. waah! good to know food panda amik pekerja OKU. double thumbs up for that!

    sincerely,
    Najlaa 'Aqilah

    BalasPadam
  9. Wah, cam menarik..nanti nk try la..p kat segamat ni ada ke..heee

    BalasPadam
  10. Bagus kan sebab bagi peluang pekerjaan dekat orang kurang pendengaran.

    BalasPadam
  11. Cambesttt je, dah baca barulah faham. Hehe.. Kalau ada kat ipoh boleh ah try nanti! 😃

    BalasPadam
  12. wahh kreatifnya order makanan online je, kalau lapar boleh terus suruh dia hantar :D bagus sbb diorng bagi peluang bekerja kt org kurang upaya

    BalasPadam
  13. Akak pun nak try , tapi macam tak sempat sempat lagi. Hahahahaa.

    BalasPadam
  14. takpernah try. hahaha. and baru tau hari ni. kekeke

    BalasPadam
  15. Lepas ini bolehlah cuba order dekat FoodPanda pula, mudah pun mudah.. :)

    BalasPadam