Review : Night at the Museum : Secret of the Tomb

12:40 PTG


Assalamualaikum Hai.


Hehehe disebabkan semalam keluar teruslah tengok Night at the Museum sekali. Kalau nak diikutkan tarikh sebenar keluar 25 Dec tapi kenapa entah semalam dekat Sunway Pyramid tu dah keluar. Hmm apa lagi terus jela tengok kan. Pastu ada pulak promotion join Movie Club, dapat lagi discount. Memang syok.







Sinopsis Night at the Museum : Secret of the Tomb


Okay kembali ke masa lampau. Dulu ada sekumpulan pencari ni jumpa tablet istimewa dekat padang pasir. Orang Arab katsitu dah bagi amaran jangan ambil sebab nanti semuanya akan berakhir. Tapi dah diorang excited sangat jumpa, so diorang pun bawa lah balik New York.

Tablet tu warna kekuningan emas and disimpan dekat bawah tanah kawasan muzium. Tapi lama lama tablet tu macam berkulat. Maka bermulalah drama dalam muzium tu. Bermula time hari gabenor nak melawat, tetibe semua haiwan jadi liar. Diorang tak sedar siapa diorang, diorang macam hidup dekat zaman lampau tu. Rupa rupanya sebab kuasa tablet tu semakin berkurang.

So, penjaga muzium pun gigih la mencari Firaun ke apa time zaman lampau then tanya cemana nak kembalikan keajaiban tablet tu. Rupanya kena jemur bawah sinaran bulan. Tapi datang pulak panglima perang dari zaman lampau yang ingatkan tablet tu harta pencarian raja dia. Bermulah rampas merampas sampai almost yang ramai dah bertukar ke patung balik sebab tablet dah takde kuasa.

Tapi akhirnya panglima perang tu faham dan serahkan semula tablet untuk dijemur bawah sinaran bulan. Dan semua hidup balik macam biasa hihi.


Tapi seriously cerita Night at the Museum ni memang kelakar gila. Bukan setakat satu dua scene, tapi banyak scene yang mampu buat gelak kot. Rugi kalau tak tengokkk. Kelakar gila ah semua scene. 


Director : Shawn Levy
Genre : Adventure / Comedy / Fantasy
Duration : 1hour 50mins termasuk iklan
Rating : 5/5 !


P/s : Tolong kembalikan mood yang hilang untuk update blog ni T_T


You Might Also Like

17 ulasan

  1. Wahhhh.. Nk tgk! Nk tgk! Hehe.. Cam best je..

    BalasPadam
  2. baru nak keluar pergi tengok hari ni. wehuuuu :)

    BalasPadam
  3. nak tgk jugak! tp takda masa nak gi tgk kt wayang. kena tggu astro best jgk la klau cmtuh. haha :D

    BalasPadam
  4. macam best je bila tengok kak nad punya sinopsis T--T nak tengok jugaaaa

    BalasPadam
  5. yg previous night at the museum pun ada pasal tablet warna gold kan?

    hanisamanina.com

    BalasPadam
  6. mood marilaaa dikau menjelma heheh..
    lama dah tak tengok movie.. mmg follow citer ni so maybe boleh plan nak p tengok :D

    BalasPadam
  7. Hmm masa bawak wife dgn anak-anak tgk wayang Manisnya Cinta di Coppadocia .. ada la nampak poster ni, uhhh anak2 saya terus ajak tgk citer tu lepas citer Shahiziey Sam dgn Fazura tu ... tapi saya cakap tak ada lagi, 25hb baru ada ... mungkin nak tgk kat parit buntar sbb dah ada panggung baru bukak nanti.

    Memang tgk menarik giler trailer dia.

    BalasPadam
  8. suppose keluar harini eh?? sy pon dah tengok semalam.. ingat kot dah lama keluar.. hahaha tp memang sumpah best laa cite tuh.. dr awal smpai akhir memang kelakar :D

    BalasPadam
  9. Wah, review macam best je..nak pergi tengokla nanti :)

    BalasPadam
  10. erkkk cam best je....tak berkesempatan lagi

    BalasPadam
  11. nice ke cerita nih... nanti akan tengok kat KL.... yeayyyy

    BalasPadam
  12. Huwaa..xde mse nk tgok! Nak tgok jgak tp tp tp nga exam..huhu

    BalasPadam
  13. series Night at The Museum ni memang best ,, kelakor jer nengok nya ,,

    BalasPadam