Review : Play Dead

8:49 PG


Assalamualaikum Hai.


Yeayyy nak review novel sekali lagi hehe. Last time Nad baca What Have I Done? Now review Play Dead pula. Bagi Nad novel ni lagi best daripada yang haritu. Sebab yang ni cerita pasal konflik pembunuhan ke macamtu. So memang buat kita rasa curious gila nak habiskan time tu jugak T_T Ahaha.






Synopsis Play Dead

It should have been the happiest time of her life. But Laura Ayars' honeymoon turned into a nightmare when her sports superstar husband went for a swim - and never returned.

Whilst struggling to cope with her almost overwhelming grief, Laura is plagued by questions and doubts. Was it an accident? Or suicide? Or is it some terrible, ill-judged hoax?As events unfold, Laura start to question David's mysterious disappearance. She begins to uncover a conspiracy which reaches deep into the past, and is now slowly beginning to destroy everyone involved. Someone will do anything to keep Laura away from the awful truth - and she has no idea who she can trust.


Ha ha ha, teringin tak nak baca? Nad baca sinopsis je memang dah terpengaruh la haihh hahaha. Sebab curious sangat oh. Family sendiri plak dalang hahaha meh baca.


Nad's Review

Laura dgn David baru je kawin so nak honeymoon lah. Tapi diorang pergi sorok sorok sebab mak Lauratak restu dengan hubungan diorang tu. Laura memang supermodel cantik gila, David pulak memang keturunan handsome handsome ayah adik semua handsome. So memang sesuai and diorang sayang satu sama lain.

Sampai lah tetibe David dikatakan lemas time swimming. Tapi mayatnya tak dijumpai. Dan selagi tak dijumpai tu Laura terus siasat sebab dia tak rasa David lemas pun. Punya lah berulang alik berapa buah negara semata-mata nak tahu punca David hilangkan diri tu.

Memula dia syak dekat kawan David, lepastu mak dia sendiri, lepastu ayah dia, lepastu adik David. Sebab semua macam berkait rapat. Dan akhirnya satu rahsia lama sebelum Laura lahir lagi terbongkar yang berkaitan dengan family Laura and family David sendiri. 

-THE END-



Description of Novel

Title : Play Dead
Writer : Harlan Coben
Page : 513 pages
Where to Buy : Any Bookstore
Price : RM35.90 but got offer around RM8 kot tak ingat


P/s : Harini last day class untuk first week hehe harus semangat bangun awal padahal class pukul 11.


You Might Also Like

19 ulasan

  1. Menarik jugak.. boleh tambah bahan bacaan :D

    BalasPadam
  2. aduhaii...novel inggeris ni mmg xdapek den nk layannn gitu. haha. lambat nk paham..kuang3x...:P

    BalasPadam
  3. kite blom pernah lagi baca buku english kak >.< erhh tiap kali kalau baca buku english,dictionary mesti ada kat tepi. hahaha

    BalasPadam
  4. nice to meet you all guys ..please visit me back..

    BalasPadam
  5. tak pernah baca novel inggeris ni....hehehe...novel inggeris memang tebal-tebal dia punya isikan.

    BalasPadam
  6. uh menarik and suspense! Jom singgah http://www.princesscindyrina.com and join my first giveaway.

    BalasPadam
  7. selalunya baca online je. :) nak jimat lah katakan.. hihi

    BalasPadam
  8. Macam novel penyiasiatan je bunyinye ni...

    BalasPadam
  9. Sinopsis cm best. Nak try la carik

    BalasPadam
  10. ala cambest jeee. okay masuk dlm list. hehe

    BalasPadam
  11. hai nad! hehehe...
    okay mcm best..dah lama x baca novel..

    BalasPadam
  12. Wow! Mcm nk baca jea. Mcm nk baca ja.. Pinjm. Haha

    BalasPadam
  13. macam best jer ceritanya...nak cari gaklah novel ni, Thx review nad.

    BalasPadam
  14. banyak unsur saspen,buatkan kita tertanya apakah rahsia tu..hehe

    BalasPadam
  15. wahhh macam nak baca tp alahai masa kurang.. agak2nya mana la david menghilang

    BalasPadam
  16. Hahaha janganlah macam ni xD Nak baca juga haha.. tengah baca 'Until The End'.. lebih kurang la cerita dia.. bagi menyeksakan jiwa je hahaha

    BalasPadam