Review : The Pyramid

11:49 PG


Assalamualaikum Hai.


The Pyramid. Yaa, masih tak kesampaian lagi nak tengok Mockingjay hahaha. Aduh kesian lah. Takpelah, maybe nanti dapat tengok yang download punya pun da jadi lah. Tak pernah pernah tau pasal cerita The Pyramid tapi keluar tetibe je tengok cerita tu hahhaha.





Sinopsis The Pyramid

Cerita ni bermula dengan sekumpulan arkeologi yang menemukan piramid lama yang dah tertimbus. So diorang pun nak kaji laa. Hampir je dapat masuk piramid tu, tetibe misi diorang dibatalkan.

Tapi dalam 5 orang (anak, ayah, boyfrind anak, 2 cameraman) berdegil nak jugak tengok apa ada dalam tu. Disebabkan udara dalam tu bertoksik so diorang pun hantar la cam camera robot canggih bernilai RM3 juta masuk. Pastu camera robot tu kena serang. Disebabkan taknak kena marah dengan NASA diorang pun masuk la.

Sampai kat dalam tu macam biasa lah piramid kan, kat dinding tu adalah cerita zaman zaman Mesir purba apa semua ni. Rupan-rupanya tuhan Anubis, anak Osiris masih hidup and tengah mencari hati suci untuk hantar ayah dia yang kat alam roh ke syurga. Cuba teka akhirnya siapa yang selamat keluar dari piramid tu?



Tapi okay je sebab best lah jugak. Cerita ni macam dokumentari. Memula tu Nad ingatkan aduh salah pilih cerita mesti bosan japgi. Tapi bila dah lama sikit tu okay la sebab dah cam suspen sikit kan.


Release Date : 4 Nov 2014
Director : Gregory Levasseur
Duration : 89 minutes
Genre : Horror


P/s : Cerita ni takdelah seram pun tapi banyak unsur suspen dan terkejut-terkejut.


You Might Also Like

13 ulasan

  1. Aku mmg suka dgn cite epic cam ni..haris la aku cr dvd nanti....hihi

    BalasPadam
  2. tak suka tgk cerita terkejut2 ni... sakit jantung dibuatnya!! hahaha

    BalasPadam
  3. wah org ramai lah jugak ckp best!
    hehe thanks kak naddd <3333
    takleh tengok hahah sbb habis duit beli buku ekekekeke

    BalasPadam
  4. wah.. macam best je.. ada terfikir nak tengok jugak nanti.. tapi belum berkesempatan sebab sekarang tengah busy.. huhu

    BalasPadam
  5. tengok trailer dia macam best,hehe :) ingatkan cerita hantu haha..
    tq buat review! ^^ macam nak tengok je... ;D

    BalasPadam
  6. dah lama saya tak jenguk panggung kak nad oi... main download je atau beli cd.. hahahaha xD

    BalasPadam
  7. mocking jay dah tgk.hari tu ada gak Nampak citer pyramid ni tapi macam tak best la so end up tgk cite Wong Fei Hong - Rise of the Legend. Since Nad dah review macam ok je boleh lah layan citer pyramid ni nanti.

    BalasPadam
  8. Nad ni baguslah suke share crita2 yg menarik. Buat org pon tergila2 nk tgk ni heheh

    BalasPadam
  9. kalau cite yg ade tajuk dgn piramid ni msti cite seram. sebut psl piramid je teringat mumia. mcm best je, nk tengok jugak

    BalasPadam
  10. Not bad sinopsis dia..biasa cerita mcm dokumantari ni bosan sikit..

    BalasPadam
  11. Haiz.. seperti biasa, selalu terpengaruh dengan review movie ni.. nak tengok juga T_T

    BalasPadam