Azam Blog 2015

12:27 PTG


Assalamualaikum Hai.


Biasalah, nama pun Nad. Kalau tak terlambat tu tak sah la kan? Orang lain dah berzaman berazam azam ni kita baru nak sibuk T_T Huaaaa. Tapi takpe, sebelum ni busy dengan task lain yang lebih wajib untuk update, so bila weekend kita buat entry personal sikit hihihi.


Azam blog ni yag bestnya Nad dah ada since 2014! Hehe yeayyy. So boleh imbas kembali azam blog 2014 DI SINI. Nad dah check ada yang tercapai ada yang tak hahaha ala normal ah tu kan kahkah.


AZAM BLOG 2015



Azam Blog 2014

1) Nak capai follower 5k [FAIL]
2) Nak capai pageview 200k [ACHIEVED]
3) Nak naikkan ranking Alexa top 1k [FAIL]
4) Cashout hasil berblogging berganda-ganda [ACHIEVED]
5) Update entry setiap hari dengan konsisten [FAIL]



Azam Blog 2015


1) Nak capai followers 5k
- Disebabkan tahun lepas tak berjaya so Nad teruskan target tu ke tahun 2015. Harap berjaya lah. 1287 more to go!

2) Nak capai pageview 400k
- Lagi sekali kantoi pageview sikit kahkah. Ala tapi takpela janji target lepas kan. Hm nak target 500k tapi takut tak tercapai pulak hm.

3) Naikkan ranking Alexa top 1k
- Paling tinggi pun tahun lepas 2k rasanya takleh nak jejak 1k lebih tu. And current ranking sekarang pun 2575. Kena usaha lebih lagi nak achieved below 1k! Huaaa

4) Cashout hasil blogging RM800++
- Ok kalini lebih specific. Sebenarnya Nad dah start jana income dari blog since 2013. And Nad nampak hasil tu makin menaik. So tahun ni Nad tetapkan amount. Harap rezeki tahun ni berlimpah-ruah ameen.

5) Update entry setiap hari.
- Tahun lepas k kantoi habis hahaha total entry setahun pun cuma 175 jerr. Tapi itulah tahun paling banyak entry berbanding sebelumnya T_T Hahaha. Tapi so far tahun ni masih keep in track lagi hehehe.


K k semangat. Tahun 2015 semua benda kena semangat k. Study kena semangat, blogging pun kena semangat! Hahaha. Study kena semangat sebab ni dah last so cannot extend, 8 subject 22 credit hour pun kena push jugak! Blogging kena semangat sebab kalau tak push diri sampai bila pun blog takat gituuu jerr. Kan?


P/s : Hm kena tuntut ilmu agar lebih pandai bahagikan masa ni.

You Might Also Like

25 ulasan

  1. Hahah. Untunglaa yang achieved tuh. Good luck kak nad. (;

    BalasPadam
  2. Berkat usaha yang gigih insyaAllah boleh..

    BalasPadam
  3. wah.. bnyak sudah tercapai.. ok lah btw gud luck moga tahun ni tercapai semuanya.. aminnn... hehehe

    BalasPadam
  4. waaa beratus ribu pv heee tahniah

    BalasPadam
  5. Gud luck nad.. smg trrus success..")

    BalasPadam
  6. gud luck...Insha Allah boleh capai dgn usaha tanpa jemu...

    BalasPadam
  7. Waaaaa.. Goodluck!! In shaa Allah tercapai semua tu tahun ni. Ekekeke. Kena usaha lebih sikit laa kan :D

    BalasPadam
  8. Salam buat Nad, salam perkenalan. Rasanya ini ksli pertama saya lawati blog Nadatul. Moga thn 2015 tahun murah rezeki dan moga berjaya dgn tarket yg disasarkan.

    BalasPadam
  9. Banyak juga yang Nad dah cashout. Kita belum ada rezeki untuk banyak macam tu.

    BalasPadam
  10. wow past cachout tu yg paling syok tu. kite ni seposeng pon tak cachout lg. hahahaha.
    good luck nad! :)

    BalasPadam
  11. All the best Nad, moga tercapai semua yang diazamkan tu :)

    BalasPadam
  12. Azam saya nak naikkan earnings blog tpi tahlah tercapai ke tak ><

    BalasPadam
  13. Wah banyak jugak income blogger yea.
    Semoga tahun 2015 aka tercapai semua azam.

    Selamat tahun baru.

    BalasPadam
  14. semoga tercapai azam 2015 tu nad...gud luck :)

    BalasPadam
  15. Bleh cpai tuh 5k folower..best la da cashout nuff.. Xtaw la bile dapat cashout ni..huhu

    BalasPadam
  16. cari masa walaupun takde..hahahaha

    eh, tu statement utk diri sendiri..

    #eh :P

    BalasPadam
  17. Semoga segala impian untuk 2015 ini tercapai. Ameen. Zai follow blog Nad :)

    BalasPadam
  18. semoga tercapai azam untuk tahun ini ihihih..

    BalasPadam
  19. azam blog tak pernah lagi terpkir nak buat sebab kite ni hangat hangat tahi ayam je kak -.- haha

    BalasPadam