Pak John Yong Tao Foo Steamboat BBQ

12:00 PG


Assalamualaikum Hai.


So hari Ahad yang lepas akhirnya Nad berjaya menjejakkan juga diri try Pak John Steamboat BBQ di eCurve ni. Jealous tau tak tengok ramainya blogger lain dah pergi so Nad pun teringin jugak la nak pergi kan. Nasib baik tetibe HalimBrothers ajak T_T Hahahahhaha. So Nad pun ajak la Azwar dan kak Bella sekali. Fuh.




Yang bestnya naik je escalator dari tempat parking terus jumpa Pak John Steamboat ni so takyah susah susah nak cari, lokasi strategik ni. Nad sampai around six so tak ramai sangat orang lagi start pukul 8 malam ke atas boleh dikatakan almost full house juga ye Pak John Steamboat, lagi lagi weekend.


So guys, sempena Christmas ni Pak John Steamboat ada memperkenalkan beberapa menu baru yang best meletop letoppp. Menu ni dah start since 15 December lagi and valid until 1 January 2015 which is todayyy. Yeaaa todayyy! So siapa yang terliur baca menu nanti boleh head over Pak John malam ni jugak hihi.






Sempena Christmas, Pak John Steamboat BBQ telah memperkenalkan 10 Christmas Buffet Special Menu, 11 Christmas Hot Plate Menu dan Christmas Hot Pot Soup - Creamy Butter Broth. Haa banyak kan? Hahaha.



10 Christmas Buffet Special Menu

1) Baked Potato with Mince Beef.

  • Kentang bakar yang dihidangkan bersama daging cincang dan krim.
2) Garden Herb Potato.
  • Salad kentang yang klasik dihidang bersama herba.
3) New Zealand Rib Eye with Black Pepper Sauce.
  • Daging rusuk yang digoreng bersama sos lada hitam, cili benggala, bunga kobis dan cendawan.
4) Christmas Island.
  • Pulut nasi yang dilimpahi dengan seafood sup berkrim.
5) Bountiful Hearty Rice.
  • Nasi goreng pelbagai sayuran dan ayam.
6) Grilled Slice CHicken with Creamy Spaghtetti.
  • Dada ayam yang dipanggang dengan sempurna dihidangkan bersama spaghetti berkrim.
7) Ramen Vongole Ole.
  • Ramen istimewa dan halal dimasak bersama lala, sejenis makanan laut.
8) Seafood Bread Loaf.
  • Kepingan baguette dan makanan laut yang disaluti keju.
9) Drill Sutchi Fillet.
  • Fillet ikan sutchi tanpa tulang berwarna brown sos.
10) Black Tangerine Chicken.
  • Kepak ayam goreng rangup disiram sedikit sos buah nenas.

11 Christmas Hot Plate

  • Coffee Beef
  • Tangerine Beef
  • Black Pepper Beef
  • Sweet Soya Beef
  • Coffee Chicken 
  • Tangerine Chicken
  • Black Pepper Chicken
  • Ginger Chicken
  • Sweet Soya Chicken
  • Lemongrass Chicken
  • Spicy Fish Fillet

         Christmas Hot Pot

  • Creamy Butter Broth




Fuhh haaa baca nama pastu imagine camne rupa dia hahaha mohon tahu, semua menu yang korang baca dekat atas ni hanya valid time Christmas ni je tauuu. HARINI LAST LAST LAST. Esok dah takde esok kembali menu biasa pulak ye. 




So grab peluang untuk merasa menu super best by tonight. Eh selain tuuu janganla korang ingat bila Christmas habis je menu terus tinggal sikit. Jangan risau yee sebab Pak John Steamboat ni ada menyediakan 100 jenis pelbagai makanan sayuran, daging, makanan laut, steamboat, dessert, 4 premium item, dimsum, ais krim, air dan banyak lagi lahh ish tak tersebut. Time weekend juga anda akan dihiburkan dengan muzik akustik dari kumpulan Voxscape.


Dan, Pak John Steamboat juga Halal Jakim dengan nombor rujukan MS 1500:2008 2 071-11/2013. Nad tau kalau lalu pastu nampak ramai customer cina je mesti cam curious hmm restoran ni halal ke tak? Tapi ada je orang melayu. So ingat Pak John Steamboat sememangnya halal so jangan ragu ragu.




Last nak bagitau Pak John Steamboat juga ada menyediakan 2 buah bilik VIP yang boleh digunakan untuk acara private. Satu bilik tu boleh muat around 20 orang. Katsini boleh buat company dinner, award night, farewell, family day, birthday party semua lah memang sesuai.




Pak John Steamboat BBQ

Address : Lot LG-13A & LG-15, Lower Ground Floor, eCurve, No 2A, Jalan PJU 7/3, Mutiara Damansara, 47810, Petaling Jaya.
Price : For Christmas
           RM46++ (Weekday) RM49++ (Friday Saturday Sunday)
         : Normal
           RM36++ (Weekday) RM49++ (Friday Saturday Sunday)
Contact Number : 03-77333913
Website : www.pakjohn.com

You Might Also Like

17 ulasan

  1. Sabtu ke Ahad kita g Nad?

    Bukan bilik tu la boleh muat 260 orang.. Satu pak john baru boleh muat.. Kalau dalam bilik tu around 20 orang je..

    Apala Nad nak podok2 orang ramai dalam satu bilik.. heheheh

    BTW nice to dinner with kamu semua..... hehehehe

    Welcome to da Club Hai Blogger! ;)

    BalasPadam
  2. AKHIRNYA DAPAT MAKAN JUGAK KAN..HEHEE

    BalasPadam
  3. Sakan kan makan dengan Halim. Hahahaa. Halim dan gegadis. :D

    BalasPadam
  4. abang yang pegang ikan besorrr tu hensemlah.. hihi

    BalasPadam
  5. wow oklah sebab mmg nak cari tempat2 utk makan, kdg2 limited sgt atau terlampau mahal dan tidak berpatutan. which part of eCurve yer? thx sebab share

    BalasPadam
  6. Bestnya Nad..Cik Mimie jauh nak pergi sana..Jeles tau..huhu

    BalasPadam
  7. Pak John Steamboat memang best!

    BalasPadam
  8. best nya kak nad.. selalu dengar jugak blogger2 lain pergi sini.. ina pulak yg jeles sekarang ni..T-T

    BalasPadam
  9. Tempat yang gathering Encik mimpi hari tu . WOW Abang Jeha pun ado :O

    BalasPadam
  10. good to know halal sebab before ni takut nak try sebab was-was. hehe. mesti tryyyy!! hehe

    sincerely,
    Najlaa 'Aqilah

    BalasPadam
  11. Mampu tengok sahaja buat masa ni.

    BalasPadam
  12. Waoww...!!! Okay nak start krete skarang nk g makan.. Hehehe

    BalasPadam
  13. Sedap lah.. knpa melaka takde tempat makan yg sedap .kakakaka da habis jelajah melaka ni. nk g kl sane dah malas jauhh heeeeeeeeeeeeeee

    BalasPadam
  14. bestnyaaa nad.. mampu jealous okay. nak pergi pun tak tahu jalan kat mana, takde orang nak guide n temankan.. hahha. inshaa Allah one fine day.. hihi

    BalasPadam