Review : Into the Woods

7:45 PTG

Assalamualaikum Hai.



Into the Woods. Dah lama keluar dah cerita ni. And dah lama tengok pun. Tapi asyik delay je nak review T_T Tu yang sampai dah lapuk kot hahaha. Eh lantak la janji review ye tak? Korang kena tau jugak tau jalan cerita dia camne.





Sinopsis Into the Woods

Mengisahkan tentang Baker (James Corden) dan isterinya (Emily Blunt) yang dah lama tak ada anak. Rupanya sebab dah terkena sumpahan mandul and takkan boleh dapat anak. 

Ahli sihir tawar untuk reverse balik sumpahan tapi kena carikan 4 benda ni dalam hutan. Mantel bewarna merah semerah darah, rambut kuning seperti jagung, kasut bewarna emas dan lembu seputih susu. So bermula lah perjalanan diorang semua tu.

Cerita ni lawak dan ada unsur-unsur muzikal juga.


Fuhh rindu lama rasanya tak tengok movie T_T Busy ya ampun lately dengan study. Hope blog still boleh maintain hmm. Anyway sesiapa yang tak minat muzikal dilarang sama sekali tengok cerita ni sebab too much muzikal nanti korang confirm bosan!


Director : Rob Marshall
Genre : Adventure | Comedy | Fantasy
Duration : 2hrs 5mins
Rating : 3.5/5


P/s : Malasnya nak pergi kelas malam, korang meh datang blog!!

You Might Also Like

37 ulasan

  1. Haipppp. takmau malas malas. :P

    BalasPadam
  2. Kak wana tak tengok lagi citer ni..belum ada masa..huu

    BalasPadam
  3. lamanya syira tak tgk movie..rinduu pula :D

    BalasPadam
  4. ari tu nak tgk, tgk separuh jew sebab xade subtitle..hihi
    jemput singgah blog sy =)

    BalasPadam
  5. menarik tp sbb muzikal jd tak menarik ..i hate musical film .....
    klu ikutkan jalan cite tu dah besh dah sbb fairy tale kan ... i love fairy tales

    BalasPadam
  6. Takpe muzikal, nanti Cik Oren menari je. hihi

    BalasPadam
  7. macam best je cerita ni..zyra pon dah lama tak tengok movie....

    BalasPadam
  8. alav baru nk tengok... 3.5 je keeeee.. mcm tak jadi je haha

    BalasPadam
  9. Ramai kata cerita ni lebih banyak menyanyi dari berdialog..hahaha..nk tgk..tapi xde masala =_="

    BalasPadam
  10. meh yaya seru kerajinan yaya p kat akak . hehehe

    BalasPadam
  11. kalau cerita disney ni mesti best2!

    BalasPadam
  12. hehe.. too much musical ke...? tapi johnny depp berlakon, mungkin tu yg membuatkan ia lagi best ! :D

    BalasPadam
  13. Hai nad !
    Baru plan nak tengok citer ni even citer ni dah lama .LOL.

    BalasPadam
  14. tak sempat lagi nak tgk...adoi laa...kesian nya saya!

    BalasPadam
  15. kalau ada muzikal kompem bosan. haha. tq for review btw. ^^

    BalasPadam
  16. You guys.anyone love free tudung? :)

    Jom blogwalking ;)
    http://rashidmajidofficial.blogspot.com/2015/01/segmen-blogwalking-journey-with-jjajja.html

    BalasPadam
  17. Waa beznya kalau dpt tgk nie..

    Singgah sini..

    https://www.bajusweetmuslimah.tk/2015/01/malaysia-best-blog-2015.html


    https://www.blogahbar.tk/p/perancangan-kewangan.html

    https://www.lenovomurah.tk/

    Jemput singgah2 ye.. Dan subcribe utk promosi terbaru kami :)

    BalasPadam
  18. dah 2 kali pegi but the timing so out for me. I try again next week...

    BalasPadam
  19. Hi Admin,

    Great Movie Collections.Keep sharing ideas. Your valuable ideas will help newbies to grew up into professionals.This ideas will make newbies to become more efficient in the field.

    Regards,
    Swapnil

    BalasPadam
  20. Lamanya kita xjejak P/Wayang, bz la sngt kononnye.....'

    BalasPadam
  21. best gilaa kan citer ni.. ritu elok dia keluar je kita tengok dengan member... penat jugak telinga layan nyanyi2 nih sebab tak tahu pulak citer ni pasai muzikal.. haha

    BalasPadam
  22. walau secanggih mana sekalipun tv kat rumah, panggung wayang tetap menjadi pilihan....

    BalasPadam
  23. Aritu nakkkkk sgt tgk cerita ni sbb mcm bebudak. Tapi smpi skg tak pegi tgk sbb lupa T_T

    BalasPadam
  24. hai Nad! lama akak tak singgah sini.. best ekk sinopsis cite ni.. akak tak tengok lagi.. haha..

    BalasPadam
  25. Ioi mall ptrajaya tgh free screening, tp xde muvie ni la plak..huhu..
    Btw da pos baju, tapi xde warna maroon la, byk warne merah.. :(

    BalasPadam
  26. Tengok cover pun dah gerun..hehe

    BalasPadam
  27. dh lama xtgk movie muzikal ni...so kira wajib tgk lah ni yer ehe

    BalasPadam
  28. dah tengok dah cita ni. banyak sangat masok bab menyanyi -.- hahaha

    BalasPadam
  29. SALAM DAN HI , JEMPUT UNTUK MENYERTAI 'IPHONE 5S GIVEAWAY BY SYAFIQ SPECKI' MENANGI HADIAH LUMAYAN SEBUAH IPHONE 5S ORIGINAL DAN HADIAH-HADIAH LAIN. ---> KLIK SINI UNTUK SERTAI<---

    BalasPadam
  30. zz suka kalau cite ad unsur muzikal.. hehe.. so nnt nk try tgok cite ni.. :)

    BalasPadam
  31. patut la xtengok sbb muzikal byk sgt.. hehehe
    lama xdtg sini

    BalasPadam
  32. Suka muzikal! XD

    Singgah sini sebentar. Tumpang lalu ya tuan tanah =)

    BalasPadam
  33. kalau dah kawin ni bila keluar asal niat nak tgk movie tetiba pusing ke depan kedai dvd. da sampai situ paham2 la movie kat rumah jer laa hahaha

    BalasPadam
  34. hahahaa.. macam mana saya boleh tak tahu akan kewujudan cerita tu.. ok lepas ni nak pi cari.. :D
    Malas masuk kelas perkara biasa.. study smart jangan study hard :D

    BalasPadam