Review : Seventh Son

8:01 PTG


Assalamualaikum Hai.


Sepanjang cuti ni tiap kali keluar mesti tengok movie je hehehe. So kali ni Nad nak review cerita Seventh Son. Hmm tengok poster macam best. Even seminggu sebelum cerita tu keluar memang dah aim nak tengok. Dan akhirnya, dapat juga tengok time first day release.






Sinopsis Seventh Son

Pada zaman dahulu kala, Gregory kurung ratu ahli sihir dekat bawah tanah sebab merbahaya. Tapi 10 tahun kemudian, ratu ahli sihir berjaya lepaskan diri dan membahayakan semua orang. Dia memang bermusuh la dengan manusia.

Then Gregory ada la seorang anak buah ni, Thomas. Diorang ni memang akan menentang ahli ahli sihir. Sejak ratu ahli sihir kembali dia pun kumpulkan balik ahli ahli sihir yang lain dan berusaha untuk dapatkan batu ajaib milik dia. Batu tu ada kat tangan Thomas. Kebetulan, anak buah ratu ahli sihir ni fall in love dengan Thomas.

Maka atas dasar cinta tu lah dia pun berpihak pada Thomas dan lawan balik ratu ahli sihir. 


Haaa best kannn? Hehe. Thomas pun kenapa handsome sangat? Hahahaha. I cannot tau kalau macamni. Hmm bagi Nad best la cerita ni, ada jalan cerita dia. Nad tengok dekat Sunway Pyramid memang full house, and time pengakhiran cerita semua orang tepuk tangan ha kalau macamtu best tak?


Director : Sergey Bodrov
Genre : Adventure | Family | Fantasy
Duration : 1hr 50mins 
Rating : 4/5


P/s : Looking forward for Taken!! Hmm mesti best hehehe.

You Might Also Like

10 ulasan

  1. Movie ni tertarik-tarik dan menarik-narik!

    BalasPadam
  2. Tak sempat nak tengok cerita ni dekat sini :(

    BalasPadam
  3. oooo mcm tu ye cete dia? siap tepuk tgn.best btl tu hehe

    BalasPadam
  4. Yes qila pun nak tgk Taken3 omgggg mesti best gilaaa ugh sedih lah mak dia mati :(((

    Eh eh salah haha. Wah seventh son ni qila tgk trailer mcm wow but not that intereested nak tgk hahaaha
    Eh hello ofcs interested but im broke so yeah no movies for me in jaanuary ;((((((( hahahahaha

    BalasPadam
  5. wuuu kak syira nak tengok tak boleh, examm.

    BalasPadam
  6. macam best je :>
    jum ke blog ijah > http://ijahoney.blogspot.com/

    BalasPadam
  7. PG tak tengok lagi ;)
    macam best je :)

    BalasPadam
  8. jeles tengok nad dapat tengok wayang je..hehe

    BalasPadam
  9. Wah2, tengok movie je memanjang ye..hehehe..Cik Mimie takde masa nk tgk movie2 ni T_T rindu betul la..

    BalasPadam