Review : Taken 3

11:55 PG


Assalamualaikum Hai.


So, Nad dah pun menghilang 5 hari yeayyy. Which also means ada 5 entry nak kena ganti? Emm haha. Nantilah, I'll try to manage. Hmm still kelam kabut lagi dengan pengurusan masa sem baru ni. Tangguh satu kerja memang terus susah satu minggu hahaha.


Tapi weekend memang free. Memang lah free kan pastu tak reti buat assignments pastu keluar tengok wayang yeayyy! Hmm. Haha eh biarlah so weekend tu Nad tengok Taken 3! Dah janji dengan Hafiz, tapi cam susah je nak jumpa so tengok dengan kawan kawan pun okay apaaa.






Sinopsis Taken 3

Cerita ni mengisahkan Byran Mills (Liam Neeson) dengan ex-wife dia, Lenore (Famke Janssen). Mayat Lenore tetibe dijumpai dekat apartment Bryan. Pastu time Byran jumpa time tu juga lah polis datang. Kira macam Bryan kena perangkap lah, Byran tu dah jadi suspek utama. So nak taknak dia kena jumpa anak dia, Kim (Maggie Grace) senyap senyap sebab polis tengah cari kan.

Dalam diam, Bryan usaha sendiri untuk cari siapa pembunuh sebenar ex-wife yang dia sebenarnya masih sayang tu. Kenapa nak bunuh ex-wife dia and nak balas dendam.


Hehehe. Seriously semua orang kena tengok cerita niii. Banyak gila dia twist cerita haihhh terus kita tak suspek sesape T_T Rasa tertipu tau haha padahal otak yang taknak berfikir siapa pembunuh sebenar. Takpe, hmm peminat Liam Neeson and peminat action movie harus tengok.


Director : Olivier Megaton
Duration : 1hr 45mins
Genre : Action | Thriller
Rating : 4/5


P/s : Wuaaa banyaknya entry nak kena ganti balik sebab seminggu menghilang hahaha

You Might Also Like

13 ulasan

  1. Tak tengok pun taken 3 ni.Eheh :P

    BalasPadam
  2. lama x tengok movie..belum ada masa..huhu

    BalasPadam
  3. Tak sompek nak tengok wayang dah sekarang ni. T_T

    BalasPadam
  4. wahhh menarik tp aku tgu dvd je la .. hahhaha laki mak tak penah tgk wayang ... kang tiba2 mak nk pi tgk wayang kang sentap plak die hahaha

    BalasPadam
  5. QILA DAH TENGOK MINGGU LEPAS DGN UMI ABAH N FAM!
    BEST!!!! HEHHEHE TGK MIDNIGHT PUNYA HAHAHAH SAKIT HATI BETUL ENDING ISH.

    Mmg pandai diorang twist kan kak nad hihihihi
    piwit

    BalasPadam
  6. Hilang tgk wayg lah tuh..haha.. Hmm da lamo xtgk wyg :(

    BalasPadam
  7. belum pegi tgk lgi cita ni.huwaaaaa..

    BalasPadam
  8. dah tgk taken,taken 2. sampai taken 3 belom lg...
    adeh bila la pi tgk..

    BalasPadam
  9. hihl, samalah kiteee. barhabuk dah tanpa entry. hoho. macam kene ganti alek je.. uwwuuu XD

    BalasPadam
  10. teringin nak tengok aa kak nad =) saya peminat thriller.. phewwwwwwww =)

    BalasPadam
  11. sebenarnya lah kan.. taken yang sebelum nih pun Misaki tak tengok lagi.. ahahaha..
    uish.. yg nih kena tgok nih.. sebab ada banyak plot twist.. I like it ahaha..

    uwww.. thriller.. sounds cool! :D

    BalasPadam
  12. Huwaaa...lamanya tak tgk wayang..sampai tak ingt bila last pergi cinema...T_T

    BalasPadam