Review : Woman in Black II

10:13 PG


Assalamualaikum Hai.


Woman in Black II. Kalau tengok poster pun sah sah cerita hantu/cerita seram. Haihh. Disebabkan kebetulan time tu banyak pulak cerita yang kitorang dah tengok, maka tengoklah cerita ni kannn. Cerita omputih, kalau hantu Thailand confirm lagi seram ish.






Sinopsis Woman in Black II

Disebabkan satu penempatan ni tengah berperang, maka banyak lah kanak-kanak yang kehilangan ibu bapa. Dah jadi tanggungjawab 2 orang wanita untuk bawa budak-budak ni berpindah ke tempat yang lebih selamat. Jauh dari tempat peperangan, mereka ditempatkan di satu rumah ni.

Tapi, sorang penjaga wanita ni dapat syak ada something yang tak kena dengan rumah tu. Lagi-lagi bila dia perasan sorang kanak-kanak ni start berubah. Asyik bawak patung je ke sana ke mari. Tak lama lepastu start la kanak-kanak ni kena bunuh. Diorang cam kena pukau pastu bunuh diri sendiri.

So, penjaga ni ajak la diorang semua berpindah sebab tempat tu memang tak selamat. Tapi penjaga lagi sorang ni tak percaya. Tapi atas bantuan sorang bekas pilot, diorang pun akhirnya pindah jugak. Sebenarnya, hantu tu punya anak pernah mati lemas dekat laut ni so dia cam nak amik sorang budak nak lemaskan kat tempat yang sama.

Hmm ending dia kan em korang kena tengok sendiri sebab nad tak tengok hahahahhahahha scary sangat ah so tidur. Banyak sangat scene terkejut.


So far okay aje cerita ni. Part yang seram tu ada siap orang tepuk tangan gelak gila gila which make it scarier even more -.- Duh, seram lah bukan lawak okay. Rasanya lepasni mungkin ada Woman in Blask III?


Director : Tom Harper
Genre : Horror | Thriller
Duration : 1hr 45mins
Rating : 3/5


P/s : Hmm macam tak sempat aje nak tengok Taken dengan Hafiz hmm

You Might Also Like

17 ulasan

  1. kalau cerita hantu memang hareem lahh nak tengok. takut.hahah

    BalasPadam
  2. Cik Mimie suka tengok cerita macam ni..hehe :)

    BalasPadam
  3. hm not bad la. nad dah tengok the pyramid tak? nak tau le seram ke tak hehe

    BalasPadam
  4. bila dengar akak explain part ending dia ada tepuk2 tu, okayy.. memang rasanya seram gila. takut pulak nak tengok..

    BalasPadam
  5. Nad, memang berani tgk citer hantu yek? Saya takut!!!!

    BalasPadam
  6. hakak kalau cita hantu omputih mmg harem nak tgk, kalau cita hantu thailand mmg asyik donload ja kt utube, tu pun cita hantu lawak

    BalasPadam
  7. Alaa.. Npe xabes tgok, baru nak tahu.. Yana Tkot gak tgok cite seram ni..huhu

    BalasPadam
  8. macam seram jer nak tengok Nad...

    BalasPadam
  9. untung ada yg temankan tengok. acul ni selalu tgk wyg sorg2 je sbb awek jauh huhu.. last jumpa pun masa raya puasa ari tu. smpai skg x jumpa2 lagi T__T

    BalasPadam
  10. Hoi.. apa tgk cite antu tido2 ni.....

    BalasPadam
  11. haigooo.. citer antu haha memang out of list :P

    BalasPadam