Tips Selfie yang Cun!

9:06 PTG


Assalmualaikum Hai.


Selfie. Haha dah sinonim sangat dengan masyarakat zaman kini kann? Hmm rasanya semua orang ber-selfie. Kalau tengok instagram Nad pun aduhaiii selfie tak habis habis haha. Dulu pemalu jugak nak selfie depan orang ramai tapi sekarang kahkah hmm dengan tak malunya selfie di mana mana. Janji gambar elok hahaha.


Nad taknak la Nad punya selfie je yang cun so meh meh kita selfie cunz sesama hahahhaha. Teruskan membaca yee.



Tip Tampil Langsing


Untuk nampak lebih langsing, halakan sebelah bahu ke arah kamera dan luruskan leher anda. So takdelah nampak macam engkorang tenggalam di badan sendiri. Tak perlu sorokkan leher ok.



Tip Kaki Langsing


Untuk nampak efek kaki langsing, halakan badan ke sisi dan regangkan kaki. Sekali lagi, tak perlu menyorok ye. Agak agak nak sorokkan kaki sebenarnya buat kaki lagi la nampak mok mok si kita dengan yakin regangkan jer kaki.



Tip Wajah Lurus


Untuk wajah nampak lurus dan kurus, tanpa segan silu hulurkan tangan anda 120 darjah dan tundukkan kepala ke bawah sikit. In shaa Allah nampak lebih kurus dan runcing.



Tip Filter


Filter memang benda standard lah sekarang. Nad paling suka vsco cam hihi, nampak natural edit and tak over. Kena pandai pilih filter sebab kekadang filter makin buat buruk ada.



Tip 'Side View' Kurus


Untuk Side View Kurus semestinya sengetkan ssedikit badan anda yer kemudian letak tangan atas paha. Bagi ilusi lebih kurus gituuu.



Haa itulah serba sedikit tips selfie yang dapat dikongsikan. Hmm sekarang ni kalau nak diikutkan dah ramai sangat orang lawa sampai kalau tengok rasa em em emmm ok how. Kita ikut aje la eh tips tips yang dikongsikan in shaa Allah selfie korang pasni lagi lawa hehehek. Yang penting kena yakin jer.


P/s : Tips selfie sudah, tips ootd ada sesape nak bagi?

You Might Also Like

22 ulasan

  1. Wah banyak betul ye tip untuk selfie ni, baru tahu.

    BalasPadam
  2. dulu rajin selfie sekarang dah tak minat sgt dh

    BalasPadam
  3. syoknya tips ni., ! nak try jugaklah! haha..

    BalasPadam
  4. ehh. nak selfie pun ada tips. akak main hentam je. kahkahkah :P

    BalasPadam
  5. bagus tips tips ni hahahahaha thanks

    BalasPadam
  6. Tip gambar jd sado ade tak? ahakzz..!! hahaha

    BalasPadam
  7. SELAMAT MALAM..RINDUNYA NAK BLOGWALKING....LAMA TAK SINGGAH SINI..
    JOM TERJAH BLOG SYIRA - PENCARIAN SPONSOR :D

    BalasPadam
  8. Tq nad utk tips yg berguna nii..

    BalasPadam
  9. oh selfie. laki pempuan semua suka selife skg nim. eh hai nad lama tak singgah sini!

    BalasPadam
  10. hehe tip nmpk kurus ngn runcing tu nk try hihihi

    BalasPadam
  11. hahaha kena try tips tips ni >_<

    sincerely,
    Najlaa 'Aqilah

    BalasPadam
  12. Kaki selfie mesti suka baca ni :D

    BalasPadam
  13. Wah, siap ada tips2 lagi tok Selfie ye..hehehe

    tag nad kat sini tau :) http://norshamimi.blogspot.com/2015/01/my-birthday-giveaway-by-dr-shikin.html

    BalasPadam
  14. Apabila selfie pun dah ada tips. Hahahaha.

    BalasPadam
  15. Saya kalau selfie saya balun ja janji nampak muka haha :)

    BalasPadam
  16. Klo yana selfie nak sure kan mke xnmpk tmbam..wakaka.. Bgus tips ni..hehe

    BalasPadam
  17. boleh tahan tips selfie ni. hehehe

    BalasPadam
  18. tudiaa tips nya..
    akak xleh la.. x confident nak tayang muka =D

    BalasPadam
  19. hahaha terbaiklah.. lepas ni boleh amalkan.. ehhh XD

    BalasPadam
  20. fuyooo, mcm mcm gaya aada hahahah xD

    BalasPadam
  21. hahaha ini baru standard kan kak? siap ada tips lagi haha

    BalasPadam