WW : Money Motivation

12:29 PTG


Assalamualaikum Hai.






Today classmate asyik cerita pasal duit jer hahaha. So how do you define money? Hmm. Mata wang Malaysia pun dah jatuh teruk kot around 1usd = RM3.6+ by today. Bajet 2015 untuk diri sendiri teruskan berjimat. Tu jer.


P/s : Hmm tapi kalau duit parents bagi tu macam sekejap sangat je dah habis kan.

You Might Also Like

23 ulasan

  1. hihi time study meriah la jugak poket.. duit biasiswa ngan duit parents..
    skarang dah grad huurm.. huurm.. sayup saja..

    BalasPadam
  2. Betul tu..tapi kalau duit yang dapat tu hasil usaha sendiri macam sayang ja nak guna kan :)

    BalasPadam
  3. Betul tuh..nk mkn skunk pon plg koman rm10 shari..huhu

    BalasPadam
  4. Menabung Nad , jangan tengok wayang je keje. :P

    BalasPadam
  5. cik nor bawak bekal g kerja sekarang..::)

    BalasPadam
  6. duit jatuh lagi...hmmm...makin teruk kot...

    BalasPadam
  7. tu yg parent bg .. yg kami as a parent ni lagi le ... huhuhuhu
    mcm2 nk pk utk kesejahteraan anak2 ..... hmmm

    hujan la plak kat luar tu ... parking dah la jauh .... huwaaaaaaaaaaaa

    BalasPadam
  8. owh wow money quote :D menarik XD

    successful people always attract money.. owh jealous gila.. ahahaha..

    BalasPadam
  9. it kinda sucks sebab akak suka buy online stuff (usually stationery or school supply only) usually all around USA and memang puas hati sebab it is certified. It is even cheaper but akak now dah stop shop online. In Sya Allah akak nak continue

    BalasPadam
  10. Sekarang duit memang macam air..kekadang RM50 dapat beli 2 3 barang je..tak macam dulu2, bnyk boleh bli..skrg kena pandai berjimat :)

    BalasPadam
  11. Kena menabunglah dari sekarang :)

    BalasPadam
  12. akak pun tengok amount dalam acc makin kurang rasa keluh kesah,hahaha...padahal duit takley bawak mati,tapi tulah...in future we need to money also T_T

    BalasPadam
  13. kind of true..kita kena berjimat cermat....out currency is so weak now. Kak Rina sudah clicked Nad punya 8share...lol

    BalasPadam
  14. aish i hv to keep all the money wisely T_T

    BalasPadam
  15. buat duit sekarang mudah...
    macam2jenis benda ada...

    BalasPadam
  16. Sedihnya tengok duit Malaysia asyik jatuh. Simpan duit dekat Canada je la macam ni.

    BalasPadam
  17. kannn. memang mendadak jatuh mata wang kita ni. kene start kumpul duit syiling dah ni. hehehe

    BalasPadam
  18. Tak sedar duit tu mengalir laju macam air kan kan kan??? Point yang lassttttt sekali tu. Selalu sangat tergoda dengan godaan nafsu. Itu yang duit belanja parents kasi pun macam "eh, rasa takde lah belanja banyak sangat lagi. Bila pulak dia berkurang nih?" Haha.. Sadis.

    BalasPadam
  19. Salam. Hee duit bukanlah segala2nya. Tapi segala2nya nak pakai duit.

    BalasPadam
  20. duit tu kena guna betul2 ..lagi2 yg bergelar student..
    nasib baik ada blog,boleh jga jdi punca duit masyuk.ehhee

    BalasPadam