Zaria RED 4 in 1

8:02 PTG


Assalamualaikum Hai.


Pernah dengar produk Zarra? Yes yes, yang pengasas dia Datin Zamzarina Zambri tu. So lately Nad try set Zaria Red 4 in 1, masker collagen and BB Krim Collagen dia. Disebabkan kulit Nad agak sensitif so memang kena make sure produk ni selamat dan berkualiti untuk digunakan. Taknak lah guna makin rosak kan? Alhamdulillah, produk pun ada kelulusan KKM dan memang selamat.




Set Zaria Red 4 in 1 ni consist of pembersih muka, penyegar, krim pelembap siang dan krim pelembap malam. Nad pun ada juga pakai BB krim collagen dan masker collagen dia tapi yang tu kena beli asing ye.



Cara Penggunaan Zarra




Nad dah pakai produk ni sebulan ye. And this is how I used it. Step by step.

1) Pembersih Muka - Function dia untuk membersih, menyegar dan menyerahkan kulit. Sesuai untuk semua jenis kulit. Pembersih ni pun boleh guna as make up remover. Just kena cuci muka dua kali. The first one untuk remove make up tu then bagis masa sikit untuk cuci kali kedua bagi pembersihan menyeluruh.

2) Penyegar - Function untuk menyegarkan kulit dan menutup pori-pori. Penyegar ni pakai sampai leher pun takpe.

3) Krim Pelembap Siang - Function untuk melembapkan kulit sekaligus elakkan kulit kering. Biasanya Nad pakai krim pelembap siang ni then baru pakai BB krim.

4) Krim Pelembap Malam - Function dia untuk memperbaharui sel-sel kulit. Nad memang tak pernah tinggal pakai krim malam sebab krim malam ni la yang sebenarnya agak penting ye untuk rawta kulit time kita tidur.



BB Krim dan Masker Collagen



Nad suka sangat sangat BB krim Zarra sebab bagi Nad dia tak terlalu BB krim. Haha dia cam yeah sunblock! Since Nad memang dah lama tak ber BB krim and foundation ni, Nad memang everyday pakai sunblock je. Tapi BB krim Zarra ni memang seriously macam sunblock. Senang je nak ratakan ke seluruh muka. Harga BB krim ni hanya RM38 sebotol.





Haa ni lagi satu yang memikat hati. Masker collagen Zarra sangat sangat sejuk nyaman tenang je bila pakai T_T Hahaha i don't know how to describe this tapi itulah yang Nad rasa ye semua. Rasa macam muka ni letak kat freezer lol. Tapi best and pakai sepanjang malam ye waktu kita tidur tu hehe.


Buat sesiapa yang berminat nak menjadi pengedar atau rakan niaga pengedar Zarra, boleh je

Type SMS ZR   NEGERI send ke 32828
Type SMS ZR   PENGEDAR  NAMA send ke 32828



Zarra Sinar Puteri

Facebook : ZARRA
Instagram : Zarra
SMS/Whatsapp/Wechat : 012­‐6229970, 019­‐3447788, 013‐3509970  
How to Buy : Supermarket, Hypermarket, Farmasi, Online


P/s : Suka sangat tau feeling feeling cantik ni T_T Meh jom guna set skincare Zarra.

You Might Also Like

9 ulasan

  1. Tak pernah try lagi produk ni. uhukkk :(

    BalasPadam
  2. amboi.. mcm2 skincare sekarang ni kan.. i nak carik yang whitening laa sebab kulit tak berapa nak terang lol :p

    BalasPadam
  3. tgk muka anak beliau (Pengasas) tu pun rasa kagum..cantik sangat..

    BalasPadam
  4. menarik ...
    tapi sekarang ni tgh pakai Nutriwhite shaklee ....
    harga pun tak mahal sangat yang penting tahan lama 3-6 bln tu .. berbaloi sgt

    BalasPadam
  5. Macam2 produk sekarang ni..xtau yang mana sesuai :)

    BalasPadam
  6. Macam zarra je, macam zarra je

    BalasPadam
  7. Byk betul produk yg baru. Tapi nk jmpk yg betul sesuai dgn kulit muka yg agak sensitif ni payah gk. Huhu

    BalasPadam
  8. Produk kecantikan dengan wanita adalah adik beradik kembar... :P

    BalasPadam