Art in Paradise Langkawi

11:38 PG


Assalamualaikum Hai.


Weehoo hahaha. Weh pelik dah seminggu balik rumah makin blur pulak nak cerita apa. Macam dah totally lost in blogging. Nak naikkan traffic pun macam amboi kemain susah gila T_T Nak nangis aa. So i tweeted about what should i write up in my blog and one of my friend came up with the Langkawi trip idea. Maybe Nad tak cerita overall lah kot since now nak cerita pasal Art in Paradise di Langkawi and skycab and skydome.














Itu jelah kot gambar yang ada hahaha. Sebenarnya banyakkkk lagi banyakkkk sangat sangat. Kalau nak ikutkan terlalu banyak sangat lah art kat dalam tu. Cuma mampu tak mampu jelah nak posing dekat semua kan hahaha. And rasanya macam gambar Hafiz lagi banyak je dari gambar sendiri TT_TT Hahaha pity me gambar semua buruk apa boleh buat.

Art in Paradise ni macam tarikan baru lah jugak dekat Langkawi. Even Dr Mahathir pun pernah pergi. So, korang wajib pergi Art in Paradise if dah singgah dekat Langkawi. Wajib sangat okay. Lagi pun location dekat cable car so boleh try semua benda sekali and price affordable la takdelah melampau menipu.


ART IN PARADISE LANGKAWI

Address : Oriental Village, Burau Bay, 07000, Langkawi, Kedah
Phone number : +6013-5091209
Operating hour : 9am - 6.30pm
Price : Adult - RM38 | RM30 (with MyKad)
          : Child - RM28 | RM20 (with MyKad)

Tapi Nad amik cam package kot Art in Paradise, skycab and skydome semua sekali RM47. 


Ni just in case korang nak pergi and perlukan maps, nah. Ah tak kisah lah sekarang ada waze ke apa, nak share jugak hahaha.



P/s : Memula ingatkan nak cerita skycab sekali tapi macam dah panjang sangat T_T So tatap lah gambar gambar di Art in Paradise tu ya.

You Might Also Like

45 ulasan

  1. bestnya..mmg nampak real...hehe bila la nak smp langkawi lg..? ;p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Real kan. Haha alamak bila nak sampai Langkawi lagi eh? Haha

      Padam
  2. Whoa! Awesomenya tempat ni! =)

    Jom singgah balik = http://syahmizaludin.blogspot.com/2015/04/awak-setiausaha-lelaki-lembut-ke.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang awesome pun! Bila bila nanti pergilah! Hehe

      Padam
  3. Nampak real gambar dia. hari tu saya pegi sana tak ada lagi benda gini..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Real kan? Haha yeke ruginyaaa nanti pergi Langkawi next time singgah sini hehe

      Padam
  4. nampak menarik :) rindu sangat nk pergi langkawi. sebab rasa best gila last time pergi dekat situ ^_^ dekat underwater world ada juga macam ni, tapi tak best sangat la xD ada gambar ikan2 je

    BalasPadam
    Balasan
    1. Langkawi best ohhh. Tapi Nad tak sempat pergi Underwater World hehe nak save budget :p

      Padam
  5. wah ART IN PARADISE,macam menarik je :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang menarikkk wajib singgah wajib singgah :)

      Padam
  6. dah lama tak pegi langkawi. selalu tengok org dok cerita pasal tempat ni. teringin juga nak pegi :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe ajak lah family Mazni :) Boleh pergi reramai hehe

      Padam
  7. banyak kali ke Langkawi tapiii xpernah sampai ke tempat2 menari nih.. yerlah p sana pn sebab ikot program.. bilalah nak betui2 melancong.. huhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh patutlah haha eee pasni pergi sendiri laaa boleh singgah banyak tempat ahha

      Padam
  8. What??! Ada tempat mcm ni? Menyesal hritu tak pergi masa kat langkawi. Tahn ks for inform! Yg gmbr angel's wing dengan peacock itu serius gojes stylo

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aaaa kenapa taktauuu??? Ruginyaaaa. Hihihiks malu thank youuu :)

      Padam
  9. macam lagi best dari icity la nad. hehehe next time kalau pergi langkawi, nak singgah sini. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nad tak pernah pergi icity T-T Hehe ajak Islam :p Sweet je nanti

      Padam
  10. wah bestnya. Fatin pun tak pernah sampai sini lagi. kalau ada rezeki, insyaallah akan ke sana suatu hari nanti :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hee in shaa Allah. Kena singgah ni tempat wajib :B

      Padam
  11. rugi hari tu pergi langkawi tak singgah tempat nie T_T

    BalasPadam
    Balasan
    1. Napee tak singgah? Taktau ke tak sempat? T-T Memang ruugiii awak

      Padam
  12. Macam-macam benda baru dekat Malaysia ni sekarang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha biasa lah kann. Rajin tak rajin je nak pergi explore :)

      Padam
  13. Balasan
    1. Hehehehe sekarang da duduk rumah dahh

      Padam
  14. Balasan
    1. Jue stay mana? Hehe once in a lifetime takpe kottt hehe

      Padam
  15. dah banyak sangat art gallery kat malaysia ni kan.. satu pun tak pernah pergi lagi...huhu so sad!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tulah banyak gila creative creative semuanya. Aaaa nape tak gi Zati D;

      Padam
  16. untunglah kejap kejap holiday. hik hik

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha kak Syiraaa mana mana kejap kejap laaa jarang jarang apaa haha

      Padam
  17. Wah seronoknya pergi tempat macam ni..teringin jugak..p xde kesempatan lagi nak pergi.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe one day mesti ada kesempatan nak jejak cik Mimie :)

      Padam
  18. wahh baru tau langkawi ado. ingatkan korea je ada gambar rare ceni hehe. nanti boleh ah ajak family holiday sini ~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahah rare en? Ajak tau Fir ala Meru tu tak jauh mana. Eh

      Padam
  19. lawanyaaa nak ajak parents pegilah *O*

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe ajak ajak kalau tak ajak rugiii!

      Padam
  20. Balasan
    1. Memang cantik Amri :) Sila lah singgah

      Padam
  21. nice one. this is like trickeye museum in korea.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nampak real kan? Alaaa tak sampai Korea lagi lah kak Reena hehe

      Padam
  22. best kan...kak Sally main kat Alive Museum kat Jeju pun...nak dekat 4 jam dalam tu!....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lama gilaa! Hahahhahah ni dalam sejam je kot kak Sally? Hahaha ke Nad yg sekali lalu je? Tapi Jeju mestilah lagi win!

      Padam
  23. Hi Cik Nadratul Syazwana... saya wakil dari Art in Paradise Langkawi ingin mengucapkan ribuan terima kasih atas kesudian cik datang melawat dan juga berkongsi pengalaman cik di dalam blog... saya ingin meminta kebenaran cik untuk kongsikan blog serta gambar-gambar menarik cik di dalam laman Fcaebook rasmi kami untuk tatapan para pengunjung yang lain... terima kasih...

    BalasPadam