Pengalaman Join Pencarian Model

12:48 PTG


Assalamualaikum Hai.

Make up. Like seriously lah Nad dah jarang kot nak make up heavy heavy ni. Dulu iya lah rajin gila haha hari hari pakai foundation kot aish. Now benda wajib cuma krim Nour Ain, compact powder, eyebrow pencil and lip balm. Eh banyak ke? Dah cukup sikit dah tuuu.

And, back in February around Chinese New Year haritu I joined an event Pencarian Model by Qiswaa. Eh eh dont be mistaken ya, Nad join as a crew sahaja hahaha Im so out to be one of the model. Its a good experience actually walaupun crew sorang ni datang lambat cari tempat tak jumpa hahah. Korang semua pun boleh join juga, hanya RM50 sahaja dan akan dishoot oleh photographer majalah Dara, @alangraphystudio dan photographer lain @awannanno @alifaizulzainalabidin .

Firstly, before any photoshoot start of course lah kan kena make up make up dahulu bagi semua orang nampak pretty gila awhh. Nasib lah ada 4 orang MUA kita haritu, so takdelah kena tunggu lama sangat. Nad make up dengan kak @dayah_zarim . I love her touch ye.








And, ramai sesangat sponsor yang turut join sekali dalam event ni. Memang best lah. Para sponsor boutique, model, photographer and organizer sekali ada. So, if owner boutique ada berkenan dengan mana mana model boleh terut contact. Sebab owner dah tengok sendiri model tu face to face and tahu talent model tu sendiri. Dress, handsock, skincare, jaket, shawl 100% di sponsor ya. So bayaran yang model buat RM50 semuanya memang berbaloi. Cuma kena prepare nak pose depan camera je! Haa. Antara para sponsor yang terlibat ialah

@laluna714 - Shawl
@mirabella_skincare - Skincare
@jaletlabuhmurah - Jaket labuh
@zarascouture - Shawl








Okay makan settle. Outfit settle. We moved to make up. Haa make up pun takyah risau ye. Just kena tunggu turn jelah and then taraaaa. Siap! Memang transform habis punyaa. Nad yang stay dekat situ since datang and sampai last model balik, bila diorang make up je terus kena berkenalan lagi sekali hahahha. Means cam eh lainnya buat cantik! So no worries. Memang cantik. Make up artist pun ada 4 kot so boleh pilih yang amna korang paling berkenan hasil make up diorang. MUA yang terlibat :





BEFORE vs AFTER






My MUA of the day 


So kiranya flow of the programme bila korang join is datang pepagi tu ada registration. Then korang boleh breakfast dulu. Sementara tu ada ada group photo juga stage by stage and almost semua akan dapat gift. Weheee memang syokkk dah la join camni pastu dapat freegift haih. Ada peluang dapat tshirt, shawl, skincare or anything yang disponsor. And then proceed, make up sementara yang lain tunggu boleh kenal kenal dulu. Then terus start photoshoot. Mana yang ada hal and nak terus balik pun boleh. Sesi diteruskan sampai petang.






P/s : Btw, anyone katsini yang nak belajar teknik photography? Just one day. Belajar nightphotography, tone effect, whitebalance, creative light, hijab streetshoot, photoshoot and fashionshoot. Haa banyak kan? Boleh contact @alangraphystudio okay atau contact je number dekat banner tu! Boleh tengok hasil kerja Alang juga katsana. Tarikh : 2 May 2015 dari 9am hingga 9pm di KL.

You Might Also Like

25 ulasan

  1. lawanya kak nad! pakai mekap ke tak pakai mekap ke still lawa :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alolo tak make up tak lawa pun but thanks Mazni uwaaa <333

      Padam
  2. Balasan
    1. Hehe dah make up semua transform jadi cantik lah! <333 :)

      Padam
  3. lawa betul . share la gambo masa shoot hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Gambar masa shoot takde Umie :'( Photog je yang ada gambar tu semua

      Padam
  4. wahh cantiknya make up..^_^

    BalasPadam
  5. Cantiknya Nad pakai make up!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Biasa biasa je ramai lagi cantik Farah T_T but thanks wiwiwiii

      Padam
  6. nak jgak.. nak jgak.. jeles. hahahaha. taniah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe pergi lah join Fatyn. Rasanya every month diorg ada buat ni. Try try usha dekat ig

      Padam
  7. Balasan
    1. Alolo biasa jelah Zati. Hehe thank youuu :*

      Padam
  8. memang transform abis :) cantik sangat :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan cik Mimie T_T Before after lain gila kan

      Padam
  9. makin cantik nad lepas dimakeup..:)

    BalasPadam
  10. nad....cantiknya....una pernah jadi model jugak...tapi kitorang kene make up sendiri je huhuhu sedih.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Awhh yeke? Waaa bestnyaaa still dapat experience jugak tu. Nad sekali je kot ni haha

      Padam
  11. Cantik la nad...comey comey..bila lah kita dpt jmp ye hehe..

    Akak dtg dgn url blog lain plak :) http://milobenikattepi.blogspot.com

    BalasPadam