Aktiviti Snorkelling di Pulau Langkawi

11:05 PG


Assalmualaikum Hai.


Snorkelling di Pulau Langkawi. Kiranya ni kali kedua Nad snorkelling, first time dulu snorkelling dekat Pulau Pangkor. Aduh serius time first time dulu Nad memang tak reti gila nak guna menatang goggle tu haishh. Rasa membazir sangat time snorkelling dekat Pangkor, nasib dah dalam package so tak terasa sangat.

Then, bila kawan kawan ajak snorkelling dekat Pulau Langkawi memang Nad berat gila hm sebab rasa membazir lah kan kita tak reti. Tapi eh hahaha berbeza gila. Dekat Langkawi ni best sesangat haa! Hahahaha. 



Muka penakut masih tak boleh adapt lagi hahaha poor me


Fish everywhereee. Memang nice gila. Maybe sebab kebetulan time tu Nad pegang roti kot, so saya dikelilingi ikan ikan. Hi Fish!



So waktu round round pulau tu, abang boat tu bawak la jugak pergi snorkelling ni. Kitorang di charge RM30 untuk 30minit punya snorkelling. Adeh taktau lah nak kata lama ke tak mahal ke tak nak compare dengan harga lain. Tapi bagi Nad memang puas hati lah berbaloi best! Hahahaha. Lagi lagi dengan kawan kan, dalam air pun happening haha. Jom jom snorkelling. Siapa yang tak pernah try tu memang patut try.

P/s : Ok ok next week cerita parasailing pulak ok? 

You Might Also Like

37 ulasan

  1. wahhh seronoknya snorkelling...

    BalasPadam
  2. Wuuuuu saya tak pernah lagi buat aktiviti nie.... Hikhik

    BalasPadam
  3. Mrs. A pun suka snorkelling tapi dah lama tak bercuti ke pulau sambil snorkelling-snorkelling. Last pergi snorkelling kat Perhentian Island happening sangat kat sana.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Eee Perhentian lagi lawa! <333 Jernih je air dia. Best kan snorkelling :)

      Padam
  4. waa bestnya snorkeling.. cmne u dapat pakej ni? hritu tgok pakej hotel mahal sgt

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak sure la sayang. Sebab package ni dia datang kat uitm so just join je

      Padam
  5. wah akak snorkelling di pulau langkawi,jernihnya air laut di pulau langkawi :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jernih tak jernih sangat la hehe tapi nampak la ikan tu hahaha

      Padam
  6. I am a marine biologist and most of the survey need to snorkel and dive. the important thing for the mask to fit is to make sure the mask size is not too big enough while you're choosing the mask. smaller is fine, but it might hurt your face but at least water doesn't come in your mask :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. True! Tak selesa kalau size tak betul. Tapi kelau betul fit dengan muka nak berendam lama pun ok :)

      Padam
  7. birunya air dia.. ni kat pantai mana ni? saya pun tk penah lagi snorkeling. tpi bapak mahal, RM30 utk 30 minit T___T kalau main icescape kt ioi RM30 tu boleh main smpai 24 jam hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak sure la Mazni. Dia bawak pusing pusing then drop je tengah laut tu. Hahahha alaaa tapi ice skate tak retiii haha

      Padam
  8. best nye snorkelling I x pernah try pon lagi

    BalasPadam
  9. Macam best je snorkelling. Fatin tak pernah cuba lagi :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe memang best memang best. Try la Fatin :)

      Padam
  10. ala ala ala.. bestnya snorkelling

    BalasPadam
  11. tapi member akak..dia p snorkeling dekat redang lagi best dia katalah...akak sampai la ni tak berani lagi...penakut air sebenarnya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haah Redang antara pulau yang jernih air dia. So cantik view sesuai untuk snorkelling tu :) Ala yekeee kalau tak berani tu memang lain cerita kak hehe

      Padam
  12. besnya..snorkeling kan ni..

    BalasPadam
  13. best!! teringin nak snorkling. tapi masa pegi langkawi dgn org vateran mmg tak merasa la hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahha agak lah. mende camni kena try dengan kengkawan =)

      Padam
  14. Aduhhhh. Bestnye ! Hda memang teringin nak snorkelling. Masih belum ade rezeki lagii !

    Kene pandai swimming tak ? hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Takyah pandai swimming! Haha akak pun tak reti swim Huda :) Kita pakai life jacket so should be okay

      Padam
  15. Sudah follow blog ini, follow back blog saya ya http://typepedia.blogspot.com/

    BalasPadam
  16. Best giler snorkeling. pernah try sekali je masa dekat Pulau Tioman :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh Tioman tak pernah merasa lagi hehe. But snorkelling memang best :)

      Padam
  17. Belum try lagi snorkeling ni..tggu la nnti kalau ada g mana2 pulau..heheh :)

    BalasPadam
  18. da lama xpegy.. wuu nak parasailing gak..selalu xbekesempatan...

    BalasPadam
  19. bestnyaaaaa, jeles la. hehe. dlu ada pergi langkawi masa kecik2, mmg best sangat. tapi kebanyakannya tak melibatkan nature pon. just lepak dekat pantai tepi hotel tu je. hehehe

    BalasPadam
  20. Seronoknya bersnokerling. Teringin juga nak buat tapi tak reti berenang pula.

    BalasPadam