Anggun Fusion : Rendang Ayam Peanut Butter vs Asam Pedas Kambing Panggang

8:40 PG


Assalamualaikum Hai.

Korang baca tajuk mesti dah haa? Cemana tu? Hahaha. Rendang Ayam Peanut Butter dan Asam Pedas Kambing Panggang? Lain macam je bunyi dia kan? Haha tapi bagi Nad unique. Style style macamni unique haha ada kelainan dalam masakan tu. Buat kita rasa excited nak makan tau sebab nak tau cemana gabungan rasa tu.



Packaging dia ni nampak je macam kecik and untuk 3-4 orang punya serving. But no no, Nad dah try sendiri dekat rumah, boleh 2-3 kali guna and untuk 6-7 orang. Banyak takkk? Haha banyak sesangat tau and berpatutan. Plus, jimatkan masa korang tinggal tuang je kuah dia. Kalau macamni, takyah belajar masak pun takpe. Hiks.





Asam Pedas Kambing Panggang vs Rendang Ayam Peanut Butter



Nom nommm. Asam pedas dia a bit pedas bagi Nad. Biasa lah tu kan? Tapi, dia pedas yang mintak ditambah hahaha. Nad makan berapa pinggan entah asam pedas ni. 



 To be honest, Nad lebih suka asam pedas dari rendang ayam peanut butter ni. Maybe sebab Nad memang suka asam pedas kot? Or belum boleh adapt dengan campuran peanut butter ni heheh. And korang, dekat dalam pack tu just ada kuah je tauu. So terpulang la nak letak ikan ke ayam sotong bilis udang hahaha ikut citarasa masing masing.







Anggun Fusion

Contact No : 013-2406880 (Mimie) and 013-2824710 (Myzal)
Email : anggunfusion@gmail.com

P/s : Korang korang yang nak rasa makanan unique ni boleh contact number kat atas tuuu. Asam pedas asam pedas! Hehe

You Might Also Like

15 ulasan

  1. tajuk sama!! hahahaha...

    akak suka rendang dia kalu makan dgn nasi impit! nak buat la nanti..hihihi... :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alaaa tersama pulakkkk. Haha tau takpe, lagi nak raya ni kan kehkeh

      Padam
  2. Yang jenis tak gheti masak macam akak ni boleh laa pakai. hehehe! senang!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha tula sep sama! Kita geng kak Hanida

      Padam
  3. Pergh,, ayam peanut butter.. pestime zz dengar.. sedap pulak kita tengok..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahha sebab ni ciptaan baru tu unik sikit hehe

      Padam
  4. yang penting i will choose ayam rendang peanut butter sebab i tak suka kambing hahaha
    semua tu nampak sedap mabelesss ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ala tapi boleh je if nak guna asam pedas then letak ikan kee, tak semestinya kambing :D

      Padam
  5. Memang unik nama masakan ini..heheh..boleh try namti.. :)

    BalasPadam