Check Result MUET 2015

2:42 PTG


Assalamualaikum Hai.

Sebenarnya Muet dah lama keluar pun, dalam 2 hari lepas? Haha. Kalau boleh memang nak update on the same day tapi Nad nak keluar berjalanz jalanz pulak haritu so tu yang takleh update. Nak check result pun guna sms takde credit, guna laman web haha berapa kali refresh entah? But now dah boleh la sekali check je sebab dah tak jammed! Haha so kalau korang nak check lagi sekali boleh pergi web ni (http://webmpm.mpm.edu.my/muet_result/). And then masukkan je number ic.

Serious talk la waktu Nad nak check memang cuak gila gila gila hahahahaha. Few days before siap cakap dekat family nak amik Muet lagi sekali hahaha sebab rasa macam teruk sangat. Target dalam band 2 or band 3 lah padahal adik sendiri dapat band 4 tu yang lagi rasa nak amik lagi sekali. Nad memang tak prepare apape lah sebab kebetulan minggu Muet tu memang banyak test. Beli buku Muet sampai 2 tapi buat exercise satu set je alahai suka betul membazir kan. 

Sampai hari yang dinantikan biasalah Nad memang selalu terlupa. Padahal berapa hari lepas bukan main countdown sampai lah masuk whatsapp whatsapp bertanyakan reult hahahha. Caring sungguh ye semua T-T Siap ada yang mintak number ic lagi offer nak tolong check kan. Of course thats a big no haha malu wehhh kot kot rendah gila ke kan cemana.



And alhamdulillah.....


Cukup lah terlebih 4 markah nak dapat band 4. I called this luck. Terima kasih ya Allah. Terus terbatal niat nak amik Muet lagi sekali hahaha sudah cuckuplah. Maka berbaloi lah duit sewa kereta sensorang untuk bergerak dari UiTM Penang ke sekolah apa tah haha kat Kedah, berbaloi lah hari Sabtu yang ku korbankan, berbaloi lah drive sensorang sejam lebih. It was all worth it.

Listening : I have no idea how people could score up to 38 T-T Rasa macam jawab elok je tapi rendah.

Speaking : This is the major disaster. Dah la satu group dengan dak degree haha pastu sorang perempuan pulak. But they are okay, it just me. Sikit sangat sangat point yang Nad bagi langsung tak ikut format hm sebab tak pernah practice langsung. And sampai nak conclude tu Nad still blur sampai tercakap 'dah ke?'. And diorang cam bagi laluan untuk Nad conclude. 

Reading : Ini hantam bedal haha taktau essay awal awal je baca semua. Dah last tu baca soalan dulu baru cari jawapan without reading the whole essay.

Writing : Ini punnn. Tajuk kitaorang dapat tragedy. Nad pun cerita la tragedy ada banyak aspect in term of kesihatan, pelajaran, keselamatan, and so on bla bla. Habis je writing test diorang bincang bincang point dok cakap pasal MH370. Terus rasa point diri sendiri sangat tak hebat orang lain dok cerita masalah negara Nad dok cerita masalah sendiri T-T


So pengajaran nya dekat sini jangan bincang jawapan haha. Yakin je dengan apa yang korang dah buat and teruskan berdoa. Rasa performance tak hebat pun doa je biar result hebat hebat. Itu je boleh cerita haha rasa panjang dah ni? Yang belum amik Muet pergi cepat cepat amik.

P/s : Antara Asasi UiTM and Matrik Teknikal Johor which one is better? #imhelpingmybro

You Might Also Like

39 ulasan

  1. tahniah nad... band 4 dh kira sgt baik bg sy yg xreti sgt english.. hehehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Miera :) Band 4 okok je tuu

      Padam
  2. Balasan
    1. Cukup cukup makan je nak 4 tu Mas T-T

      Padam
  3. tahniah nad...better matrik teknikal..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Normi :) And thanks suggest hehe

      Padam
  4. Suka conclusion akak..Kadang2 kalau bincang jawapan lepas habis test tuh bukan melegakan pun..rasa stress lagi ada lah..btw,tahniah ea..
    Anyway,saya lepasan matrik..kalau adik kak,dah memang ada halatuju yang tetap better ambil asasi..matrik ini selalunya mereka2 yang masih keliru nak ambil bidang apa..dan cara belajar pun lebih kurang mcm sekolah..lecturer banyak membantu..^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan kan? Tau takpe so jangan bincang. Terima kasih. And thanks suggest :)

      Padam
  5. Alhamdulillah, tahniah Nad...he he he, teringat pula markah akak dulu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihi thanks kak Farah! :D Aip aipp usah dikenang

      Padam
  6. Tahniah nad!! Tetiba cuak pulak nak ambil MUET nanti...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks Sofie! Jangan cuak oh, cuak lagi gagap nanti nak speaking T-T Kena relax

      Padam
  7. tahniah kak nad! dapat 4 tuuu

    BalasPadam
  8. tahniah adik..okay tu band 4

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih kak Ainim :) Alhamdulillah la band 4

      Padam
  9. Woahh band 4 ni kira bagus tau!

    Okay, saya tlg sikit2 akak untuk adik akak,

    Dia bergantung pada orang, kalau life kat asasi dia lebih kepada berdikari. Lecturer ajar kat depan tapi semua itu kena pandai2 tangkap sendiri. Kalau tak faham, kena tanya sendiri/tnye kawan. Terdedah kepada life kat university. Tempat terjamin untuk sambung degree (bergantung kepada tempat asasi & cgpa).


    Kalau matriks ini best sikit. Kebanyakan lect akan ajar sampai anak murid faham. Dia macam sistem sekolah sikit. Adalah feeling macam asrama. Yg ikut apa yg saya baca, budak matriks mmg rapat & sedia tlg kawan2 yg lain. Matriks peluang lebih banyak utk masuk mana2 univ (kena skor cgpa yg tinggi). And, matriks ada ajar muet & kertas muet diambil di matriks sendiri.


    Kalau asasi, lecturer mungkin ajar pasal muet tapi kertas muet ambil di tmpt lain.


    Pergh, panjang betul. Harap2 dpt membantu, ni mengikut apa yg saya prnh baca sblm ni. Harap2 betul lah info ni. Klu ada yg salah tu, maap ye ehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ehe standard jela kan band 4 ni. Masya Allah panjang gilaaaa explain thank you thank you thank you sesangat!! :D <333

      Padam
  10. wahh , band 4 . tahniah . kita pun ada ambik muet mac jgak hari tu . mihmihmih

    BalasPadam
  11. tahniah ^_^ hehe, mmg xleh predict keputusan. kkdg2 lepas exam tu rasa macam banyak sangat buat mistake, padahal bila dapat result ok je, hee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima aksih Mialia :) Tula, and kekadang sebaliknya haha

      Padam
  12. Tahniah. Band 4 tu. seronoknya...=)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah, terima kasih Natra :)

      Padam
  13. muet ni kite amik masa matrix.. pastu masuk U kite pun tak tau ape gunanyaaaa. ahaha. :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahah just amik sebab disuruh jela kann

      Padam
  14. Band 4 tu dah kira okay kan? Tahniah ya :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Okay la standard gitu gituu. Thanks Farah! :)

      Padam
  15. kak nad tahniah eh. kita tau band 4 pun dah kira ok ah tu hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha Fir tau eh? Hahaha Fir ni kelakar la thanks Fir :)

      Padam
  16. congratss nad! happy for you (:

    BalasPadam
  17. wah band 4 tu. tahniah ^^

    Akk tak amek muet sebab fikir tak sambung belajar. Lagi pun BI tak pandai mane. *jujur*. hihi

    BalasPadam
  18. Tahniah dapat band 4...

    Boleh bagi tips dekt Nurrul lepas nie..
    Nurrul amek MUet Sesi Julai..

    BalasPadam
  19. alhamdulillah tahniah kak nad.. wuu wuuu

    BalasPadam
  20. waaa hebat gila. ira yg lain semua so-so je. writing je mcm okey sikit. *poyo*

    BalasPadam
  21. Tahniah Nad...hahaha..Cik Mimie tak amik muet pun dulu...hehee

    BalasPadam