Motivasi Blogging

4:45 PTG

Assalamualaikum Hai.

Hmm walaupun dah dekat 3 minggu habis study tapi em still tak dapat nak catch up mood blogging. Kenapa ye? Mesti korang pun pernah rasa macamni kan? Rasa rinduuuuu sangat sangat nak blogging tapi malas nak on lappy, malas nak menaip, taktau nak buat entry apa. Padahal ini lah masa yang dinantikan dengan line internet laju tanpa halangan, tanpa ada commitment nak kena belajar or apa.






I missed those old times where I get excited to start blogging each day, to read other blogs, to write my story, to attend event, to check my ranking, to check the statistic of blog ugh there is too much! Hmm. 

P/s : Apa kata korang share motivasi korang untuk terus berblogging dengan jayanya? :) Inspired me.

You Might Also Like

32 ulasan

  1. samalah kita nad. mana perginya eksaited nak blogging tiap-tiap hari.. blogwalking lagi...waahhh.. motivasi???? tak pasti lah nad.

    tapi, zati jadi lebih motivated bila ada jugak rakan2 blogger yang suka datang blog zati lagi dan lagi.. &... nuffnang...miahahha. buat masa ni, itulah pembakar semangat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe mungkin. Tapi Nuffnang tu tak naik naik pun haihh

      Padam
  2. memang kadang-kadang kita susah betul nak menulis kat blog kan.. mungkin sbb busy kot.. takpe, semoga Nad diberi kekuatan terus utk berblogging.. tulis apa yang baik, mana tau dari tulisan nad tu, ganjaran pahala tu besar bila orang yang membacanya tu dapat manfaat.. :D InsyaAllah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kadang free je tapi entah haha takde mood betul nak blogging. Ameen ameen in shaa Allah hehe Syarizwan pun ye

      Padam
  3. saya smgt saya ialah, baca blog sndiri balik. ahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha macam tu eh? Macam malas je nak selak blog sendiri ni hehe

      Padam
  4. Akak dah start slow slow dah blogging ni. Busy T.T

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe sebab tu ke akak buat contest? :p Tapi selalu je nampak akak update T-T

      Padam
  5. Nak dapatkan semangat untuk berblogging pun kekadang payah juga, sebab kita turut dipenuhi dengan pelbagai macam komitmen.

    Tapi in sha Allah, carilah masa dan ruang dan blogging. Saya rasa, kalau kita tak terlalu tumpu kepada laman media yang terlalu membuang masa seperti FB, Twitter dan Whatsapp pun kita bisaa tumpu untuk blog.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu, macam macam commitment :) Terpulang kita je nak uruskan macam mana and mana yang lebih penting kan? Hihi

      Padam
  6. Saya pula semangat nak blog sebab kalau tak taip apa yang berlegar dalam kepala otak, nanti susah nak tidur.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bestnya Farah! If only lah Nad macam Farah mesti best sentiasa update je T-T

      Padam
  7. samalah saya kak nad. dulu tiap2 hari ade je bende nak cerita kt blog ni, skrng dah jarang2 T.T

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan kan kan? Ish, kena keep in track balik ni haish

      Padam
  8. sama la mcm saya. kadang2 sampai dua minggu tak update blog xD padahal dulu rajin gila berblogging. kalau org komen dekat blog, selalu akan singgah balik blog mereka dan komen. lepas tu selalu balas shout. sekarang ? hampeh, hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha okay lagi 2 minggu tu T-T Ni yang dah berbulan ni apa cerita pulak? Haha tapi I am back hehe. Kan dulu semangat gila kottt

      Padam
  9. kak nad tk keseorangan, saya pun selalu camtu ;__;

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yeay yeay yeay I thought I am alone :p Hihi

      Padam
  10. motivasi sy bila sy tgh sedih, duk sorang2 maknanya tgh boring.. hehehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Apa tuuu Miera T-T Hahahha sedih kenapa pulak ni?

      Padam
  11. nad..ena pon baru je bermula nk aktif blog ni.. motivasi ena, ingat balik tujuan ASAL blogging iaitu manfaat dan peluang perniagaa yg kita dah rasa..bil a igt balik niat asal baru rasa bermotivasi nk buat research/study utk hasilkan entry

    BalasPadam
  12. Hehe yeay Ena! Jom jom usaha lebih sikit nak naikkan blog balik hihi

    BalasPadam
  13. Hehe yeay Ena! Jom jom usaha lebih sikit nak naikkan blog balik hihi

    BalasPadam
  14. Oh! rupanya penyakit kita sama.
    M sampai ke bila ya? hurrmmm tak tahu jawapannya.
    Motivasi Mrs. A PV dan comment

    BalasPadam
  15. huwaaa kakput sekarang pun ya ampun berhabuk dh haa blog :( Tak sempat haaa. Malas pun ada jugekk sebenarnyeee :D

    BalasPadam
  16. zz punya semangat mcm chipsmore..haha

    BalasPadam
  17. Rindu nak jejak sini..Cik Mimie oun kekadang xde idea nak tulis apa dekat blog =_="

    BalasPadam