Pengalaman Naik Cable Car di Langkawi

8:59 PTG


Assalamualaikum Hai.

Cable Car Langkawi. Okay sambung balik cerita. Selain daripada pergi Art in Paradise Langkawi Nad pun try juga naik cable car ni. First time in my life lah. Kalau tak asyik naik cable car yang macam dekat Bukit Bendera je haha. So akhirnya dapat jugak naik cable car yang tergantung gantung ni hehe.

Biasanya dalam satu cable car tu boleh naik dalam 4 orang lah camtu haha. Standard punya cable car murah murah sahaja. Ada jugak yang glass floor so boleh tengok pemandangan cam dekat Sky Walk tu aaa bestnya haha tapi lain harga. Ada mat saleh naik yang tu. Ada jugak vip punya cable car tak silap RM800 amboi.

So Nad nak share antara view view yang Nad ambil time naik cable car and view time stop. Memang menarik sebab nature! Cantik sesangat.



Bismillah..
Dimulakan dengan gambar selfie hahaha







Itulah antara pemandangan yang korang akan tengok di Langkawi. Time naik cable car tu dekat bawah tu ada jugak kandang kuda rasanya boleh juga pergi situ ada apa Nad tak sure sebab Nad tak singgah pun. Rasanya best jugak kot kalau nak explore apa ada dekat bawah tu. Harga nak naik cable car ni dah sekali package yang masuk Art in Paradise tu.

P/s : Hm hmmm rindu ah nak holiday lagi hahaha.

You Might Also Like

37 ulasan

  1. Ya Allah.. terigt masa pergi langkawi dgn family..


    akak, share sikit tips muka flawless ehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe kenangan manis ingat selalu takpee ;) Alaaa tak flawless camne nak bagi tips ni ehh? T-T

      Padam
  2. Subhanallah, cantiknya pemandangan !
    Nad amalkan apa eh, muka nampak flawless lah :)
    Mind to share tips? TQ :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cantik sangat kan?! <3 Alaaa Fatin tak flawless pun la camne eh T-T Haha

      Padam
  3. MasyaAllah indahnya pemandangan..

    BalasPadam
  4. Akak masa naikcable car ni kejap kejap kang tutup mata. Sampai dia cakap buat rugi je naik cable car tapi tutup mata. Kahkahkah !

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahhaha memang rugi la kak Inani! Apa niii tak aci hahaha next time bukak mata!

      Padam
  5. subhanaAllahhhh....cantik..bila dpt pergi ke Langkawi ni..yeee...hehehhe

    BalasPadam
    Balasan
    1. In shaa Allah one day ;) Hihi cantik sangat

      Padam
  6. dah lama tak naik cable car kat gunung machinchang ni. minggu depan saya nak pegi langkawi, harap dpt pegi sini lagi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wahhh kerap Mazni pergi Langkawi ni? Hehe in shaa Allah dapat pergi tuu

      Padam
  7. Bestnya..akak last pergi langkawi 6tahun lepas..masa naik kabel car ni tgh mgandungkan Alysa 6bulan..InshaAllah nak pergi lagi laa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wahhh detail nya akak ingat ye. In shaa Allah dapat, boleh bawak Alysa hehe

      Padam
  8. wah wah wahhhhh akak ni dah lame bercadang nk ke langkawi tp tak sampai sampai plk.. haishhhh haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha alaa kejap lagi sampai lah tu kak Una dengan cik abe hihik. Business ni tu yang busy sangat kan

      Padam
  9. rindu nak pg langkawi lagi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe kita yang baru pergi pun dah rindu T_T

      Padam
  10. seronoknya nad..jeles saya, bile saya pergi langkawi, time nak naik tulah hari berangin & kene tunggu sampai angin reda.. penah tunggu sampai sejam setengah pun x buka2 juga..last2 chow ke tempat lain

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alaaa yeke Namy? Kitorang pun takut juga sebenarnya kot hari gelap ke kan haritu tapi nasib baik lah alhamdulillah. Lain kali try eh ;)

      Padam
  11. hahah gua baru buat petama kalinya naik tahun lepas. nama je dok kedah =.=

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha biasa lah tu Zyra. Lagi dekat lagi laaa lambat nak pergi tu

      Padam
  12. memang best p sini...rasa macam p obersea

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihik oversea, sebab nature gitu kan kak Fuza :)

      Padam
  13. last ke langkawi tahun 2010 kot...naik cabel car memang best...!! boleh tgk view lawa...:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wah ingattt best kan cable car kan hehe. View memang lawaaa <3

      Padam
  14. Subhanallah cantik sangat ni. Bilalah nak berpeluang untuk ke Langkawi ni.

    BalasPadam
  15. wahhh cantiknyaaa. kite tak pernah lagi pergi sana. hmm entah bile

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh tuuu kejap kejap lagi pergilah hehehe. Plan holiday dekatsana :)

      Padam
  16. cantiknya nad.. ehhh pemandanganlah.. (jgn marah t kena jual...) hehehehe
    sy dh berpuluh kali ke langkawi tpi xpernah boleh naik cable car nih..huhuhu klu dkt bukit bendera 2 dh biasa dh pg daki bukit balik naik cable car.. hehehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Eh. Hahahha saja je tau Miera ni ekeke. Miera kena la try dekat Langkawi ni sebab tak sama macam dekat Bukit Bendera tu! Ish ish dah berpuluh kali pergi tuu :>

      Padam
  17. wah...bestla......cantiklaa permandangan...pandai betul snap

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kita snap biasa je Yaya :B Memang dah pemandangan tu yang cantik kot? Hehe

      Padam
  18. Haish, tgk gambar pun dah terasa gayatnye..inikan pula nak naik..memang tak la..heee

    BalasPadam
  19. Best nya .. Tak pernah pergi pom langkawi .. Berapa ek tiket naik cable car ni?

    BalasPadam