Sembonia - Liberal Art of Geometry

4:42 PTG


Assalamualaikum Hai.

Sembonia. Memang jenama handbag yang cukup famous dekat Malaysia. Kalau ada yang tak pernah dengar taktau lah haha. Awal dulu, Nad ingat brand Sembonia ni keluaran Malaysia but no no, brand Sembonia ni di establish di Singapore cuma founder dia je Malaysian berasal dari Melaka. Adik beradik dengan Bonia and Carlo Rino my favourite.

Bersempena Spring/Summer 2015 ni, Sembonia perkenalkan handbag baru dengan tema Liberal Art of Geometry yang mana idea corak untuk handbag tu datang dari pelbagai bentuk geometry. Sampai burung and mini cooper pun ber geometry hokeyyy. 



First thing first, harus, eh wajib bergambar dengan mini cooper geometry ni!

1) Korang dress up cantik comel vogue fabulous okay.
2) Cari mini cooper geometry di mana mana roadshow yang sedang berlangsung.
3) Amik gambar pose comel comel sikit show off ootd tu.
4) Upload gambar ke facebook & Instagram #ootd #sembonia_style @SEMBONIA
5) Tunjuk post korang tu di kaunter dan dapatkan 50% discount on Sembonia merchandise (Handbag, Kasut)
6) Kalau ada rezeki, gambar tu boleh menang Sembonia merchandise worth more than RM1,000!





 Tribal theme (Merah & Kuning)
RM569


Geometry theme



Time ni saja lah kita boleh berangan lebih yaa hahaha semua yang Nad pegang semua Nad suka!


Lastly, sekali lagi dengan mini cooper! T-T Nak try masuk dalam sebenarnya T-T


Kami dah! Anda bila lagi?

Jangan lupa datanggg beramai ramai untuk bulan June punya roadshow Sembonia dekat Mitsui KLIA on 20 June! Tau tau tau! :*


P/s : Kita pergi interview kerja pagi tadi. Hopefully dapat! Hahaha ameen ameen.

You Might Also Like

33 ulasan

  1. Balasan
    1. Memang cantik! Nad pun terpikat dah haha

      Padam
  2. amboii nad. hahaha seronok seronok. hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehehehe perempuan dan handbag pulak kan Fiqa hehe :p

      Padam
  3. Cantik..kombinasi warna tu yang nice..

    BalasPadam
  4. kejam mata je baca entry nad. hahah pun boleh baca sambil kejam mata ? cecantikk semua.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahhaha alolo beli lah untuk handbag raya ni kak Syira hihi

      Padam
  5. lawalaa handbag T___T kak nad! smoga dpt kerja ye aminn :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lawa kan! Hehe thank you Sya :) Dah dapat dah kerja

      Padam
  6. Cantik je gambar Nad dekat kereta tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kihkihkih, shot yang ke berapa entah tuu haha

      Padam
  7. Amin... semoga dipermudahkan.
    Kat Seremban takde roadshow kerr???
    Mrs. A layanzzz... bebenda cenggini ngeh!ngeh!ngeh!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahhaha aloo dekat Seremban tak ada lah Mrs A. Jauh sangat tuu

      Padam
  8. Untungg lerr sempat gi. Uhukk T_T

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe sementara ada masa join lah. Ni dah busy kerja ke mana event ke mana entah

      Padam
  9. semoga dapat kerja ya, amin :)
    cantik-cantik handbag tu semua.
    Fatin minat brand Carlo Rino, setakat ni mampu pakai Carlo Rino je. Hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ameen ameen, hehe dah dapat. Thank you Fatin. Sama lah, dari dulu Carlo Rino je haa haha

      Padam
  10. lama tak tengok handbag sembonia.. sekarang ni guna handbag sophie paris jer..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Best ke bag Sophie Paris? Pernah usha dalam catalog je hehe

      Padam
  11. Dinda teman pun baru je beli hand bag baru... :) Tak sampai lima minit menemankan dinda, Carlo Rino dah menambat hatinya... Teman cuma jadi pembayor nya saje... :d

    At least, 2 - 3 tahun nie dia minta lagi hand bag baru... :d

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahhaha peminat Carlo Rino jugak tuuu. Kenapa 2-3 tahun? Setahun satu okay dah! Haha thank you :)

      Padam
  12. ohmy like seriously cantik. brand mahal kan. haha anyway good luck for ur job kak!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahhaha mahal memang mahal & cantik kan? Hehe thank you Tashira! :* Akak da dapat kerja dah

      Padam
  13. uuuiiiyoo kak nad!! heheh cantik cantik ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha apa uiyooo? Bukan dapat handbag free pun hahah

      Padam
  14. wushh sembonia tu~ tercirit tengok harga dia tau hahaaha! lawa design baru dia, corak geometri. nampak rare sikit :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahhaha Sembonia standard lahh. Kannn rare gila geometry <3

      Padam
  15. cantiknya beg... nak2 yang Nad pegang 2...gud luck Nad!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahhaha :') Banyak lagi yang cantik tapi tak sempat nak snap tuu

      Padam
  16. Cantiknya design beg2 tu..haish, kalau dekat memang serbu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe dekat outlet Sembonia yang lain pun ada bag ni semua hihi buat la bag raya tuu

      Padam