Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin

12:11 PTG

Assalamualaikum Hai.

Hai! Hahahahhaha setelah yang ke berapa Syawal eh? Baru ada masa nak wish Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin semua! Buat blogger blogger, silent readers, friends and semua lah. Minta maaf kalau ada salah silap entry terkasar sikit, cara layan terlain sikit ke apa ke.




Seriously kerja 99 Speedmart sangat busy dan takda life sampai hahahahha sebulan lebih kot tak update blog. Takyah cerita update blog, nak on laptop pun tak sempat! Masuk kerja 8.30am balik kerja 10.00pm so bagitau sikit bila nak on laptop tu? T_T Balik pun dah lunyai tak larat nak on laptop perah otak update entry. Rasa nak rehat terus tidur and fikir esok tu pulak kerja macam mana hahaha.

Benda paling ketara yang ubah Nad bila kerja macam ni is how important education could be. Before ni Nad memang sangat sangat tak berminat nak sambung degree. Rasa macam weh dah cukup lah belajar tu nak kerja pulak kumpul duit please. But now, setelah tengok taraf diploma ni mampu ke mana jela kan, 100% terus ubah persepsi Nad okay degree. I need degree at least in life to survive. No, Nad tahu rezeki masing masing lain. Ada je yang tak further study and still they have better future than orang yang ada education. Tapi ni sebagai jaminan lah. Serious tak sabar nak sambung degree T_T 

Nad try untuk cari the positive side kerja dalam bidang ni and try ambil sebanyak mungkin ilmu yang Nad boleh dapat dari retail punya business. Dan alhamdulillah staff and manager lain semua banyak membantu and okay okay lah, Nad tak rapat dengan ramai orang pun tapi yang rapat memang terbaik hahaha. Fuh.

Gigih weh menaip pukul 2.30am ni T_T Rindu sesangat nak blogging dan rindu semua blogger dan rindu nak pergi events. Walaupun dah lama tak menaip tak sangka skill menaip ni masih laju hahahahaha kehkeh. 

P/s : Terharu sebab dah sebulan senyap pun masih ada yang sudi nak sponsor giveaway. Nanti Nad contact balik ya in case sponsor yang dah lama pm tak jadi sponsor ke T_T 

You Might Also Like

32 ulasan

  1. Salam lebaran nad..maaf zahir batin ye..

    BalasPadam
  2. sambung sampai degree pun ok dah..pastu cari keje bersesuaian..sekarg pun ok..nanti naik pangkat lagi..hhee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha and now kerja tak degree pun tak. Haiya!

      Padam
  3. Lama tak nampak..
    Takpe, take ur time.. Heheh
    All da best kak Nad...
    Selamat hari raya...

    I miss youuu :')

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe sweet la Siara ni Salam Aidilfitri & missyoutoo! <3

      Padam
  4. selamat hari raya nad..

    kalo ade degree mcm terjamin sikit rs.. keje pon gaji mhal skit dr dip.. =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe ikr thanks Ezy ;) Salam Aidilfitri!

      Padam
  5. Selamat Hari Raya KK ucapkan buat tuan blog sefamily, chantek baju raya korang ya :)

    BalasPadam
  6. selamat hari raya Nad! lama akak tak jenguk sini.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam Aidilfitri kak ;) Nad pun lama rasa tak jenguk akak..

      Padam
  7. Salam singgah petang dik...Selamat hari raya dan maaf zahir batin juga dari akak..

    BalasPadam
  8. Sweetnyer warna tema.. Hihi Selamat Hari Raya nad :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihi biru gituuu. Salam Aidilfitri Ck :)

      Padam
  9. Selamat Hari Raya Nad. Cantik lah baju raya diaa :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam Aidilfitri jugak kak Inani :) Hihi thanks!

      Padam
  10. huhu., ni la realiti dunia kerja., slgi xtutup mata kerja kerja kerja.,

    klu nk berjaya kena la tengok keatas.,
    klu nk rasa betapa beruntungnya kita jgn lupa tgok kebawah.,
    slmt hari raya =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe kan. Yang penting kena sentiasa bersyukur :) Salam Aidilfitri Zuhri :)

      Padam
  11. lawanya gamba raya kak nad! tulah takut juga dgn masa depan ni. zaman sekarang ni pun diploma dah tak dipandang dah. all the best utk degree kak nad!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha biasa je Mazni. Thanks Mazni! Awak pun elok elok study art tu ;)

      Padam
  12. selamat hari raya nad :) oh patut lama menghilang 99 mana ni nad keje? gi tgk jap nanti.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam Aidilfitri Ima :) Hahaha mehhh kat 99 Pandamaran.

      Padam