Movie Review : Inside Out

9:40 PG


Assalamualaikum Hai.

Inside Out. Yes, cerita cartoon tuuu hahaha. At first, kita orang nak tengok Pixels or Hitman : Agent 47 tapi masa tak sesuai pulak so we ended up tengok Inside Out yang memang tak ada dalam plan. Gamble jelah best tak best kann andddd hehehe.


Inside Out (2015) Poster

Please ignore the date.


Sinopsis Inside Out

Mengisahkan Riley yang membesar dari baby. Dalam diri dia ada Joy, Fear, Anger, Disgust and Sadness. Konflik bermula bila keluarga Riley berpindah dari Minnesota ke San Francisco. Dia mula cepat rasa sedih, sunyi dan keseorangan.

Tapi, ini semua dipengaruhi oleh emosi yang ada di kepala Riley. And emosi emosi ni kena berusaha untuk bagi Riley fit in dengan life baru dia.


Cerita ni serious best gila hahaha bagi Nad! Comel comel je emotion tu semua and funny and motivating lah. Diorang tetap berusaha and cari jalan memacam untuk buat Riley happy :)


Sadness, Fear, Angry, Disgust, Joy


Long term memory yang disimpan di tempat lain.


Mimpi yang dicipta.

See. Menarik kan? First Nad tengok cerita ni Nad macam aww ini high imagination punya orang. Cemana dia boleh terfikir nak create cerita unik camni? Yang orang biasa takkan pernah terfikir lah. Tak silap Nad cerita ni ada lagi dekat cinema so boleh la gi tengok. Sesuai sangat tengok dengan budak budak ni.


Director : Pete Docter & Ronaldo Del Carmen
Duration : 1hr 34mins
Rating : 4/5

P/s : Tak tipu cerita ni memang best!

You Might Also Like

21 ulasan

  1. Amboi, watak-watak kartun dalam movie ni pun semua comel-comel je. Hehe. Boleh la nanti tengok kalau keluar gi jenjalan :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan kan, memang comel pun. Hehe gi tengok Fatin.

      Padam
  2. Naddd nangis tak part Bing Bong tuuuuu sedih gilaaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Berkaca dah mata! Haha! Bing Bong, Bing Bong! Hmm sanggup dia berkorban.

      Padam
  3. Dengar cerita, cerita ni macam bodoh-bodoh sikit tapi comel dan seronok.

    BalasPadam
  4. kite tak tengok lagi tapi macam best jerk. wuuu.

    BalasPadam
  5. Nad! macam best je ite ni. akak tak tengok lagi.. hihi.. lama Nad tak hapdet blog. bz ekk..

    Resepi Cheesecake Oreo di sini

    BalasPadam
    Balasan
    1. Best kak (Y) Bawak anak-anak sesuai sangat :) Hehe cuti kejap.

      Padam
  6. Lg terbaik filem camni dripda filem genster gaduh2 tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan kan? Kita pun happy tengok cerita camni.

      Padam
  7. baru je tengok cerita ni semalam! omg seriously highly recommended sebab comel sangat !

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yeayyy geng! Sep sikit. HIGHLY RECOMMENDED hehehe.

      Padam
  8. akak tak tengok pun..kirim anak2 kat makcik dia je. akak jaga baby kat umah. huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ala kak, sedihnya T_T Mesti anak-anak akak excited bercerita nanti hehe.

      Padam
  9. nik pon gi wayang tgk tiga2 cita pixel,hitman and inside out macam best...
    last sekali bicang2 ngan kwn tengok hitman jelah hi3 ....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lah haha so tak tengok lagi lah kan Inside Out hihi.

      Padam
  10. Iday dah tengok, tapi bukan dekat wayang, tengok yang download. haha tapi best! suka tengok sadness. hehe

    BalasPadam
  11. Hari tu suami tengok movie ni, saya duduk tepi main internet je. Sama macam iday, download jugak, bukan dekat movie. Hahahha. isk isk isk. Teruk tau :p

    BalasPadam
  12. alaaa..dari haritu nak tengok xdpt2..sume kt best cite ni!

    BalasPadam