Dapat Panggilan Temuduga Pegawai Penjara

7:33 PTG


Assalamualaikum Hai.

Hello! So I just reached home after 3 days in Johore. Dem tired but here I am updating my blog for youuu guys xx. Recently, Nad dapat panggilan untuk temuduga sebagai pegawai penjara gred KX17 hahaha. Em belum temuduga yang cakap cakap tu lagi. Ni baru panggilan untuk pemeriksaan fizikal dan pancaindera dulu. Nak jadi pegawai penjara mestilah kena kuat kan!

Padah bila kau bukak laman web spa pastu main apply ikut nasib. Actually, ni dah kali kedua Nad dapat panggilan dari spa. First time haritu panggilan temuduga as pegawai khidmat pelanggan sekitar January and Im not going ngehe. Oh oh and, temuduga kali ni tahu dekat mana? T_T (Penjara Kajang). Hoi dah la nak interview tu dah nervous satu hal, lagi interview dekat situ T_T


Panggilan Temuduga Pegawai Penjara

Actually, Nad pun taktahu lagi sama ada nak pergi atau tak. Hmm. Kebetulan baru lepas berhenti kerja kan, but Im still waiting untuk keputusan rayuan degree uitm so yeah. Mari kita berikhtiar sama sama hahaha. After all, pegawai penjara kot!!!

P/s : Ranking Alexa bila nak naik ni? Nangis lah!

You Might Also Like

45 ulasan

  1. Balasan
    1. Hehe in shaa Allah kak Pc :B Taktahu lagi..

      Padam
  2. Tahniah Nad ! Peluang tu. Hehe. Kalau pergi pun apa salahnya kan. Ambil pengalaman :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Fatin! Hehe takut terdapat then terikat terus je. Pengalaman tu kalau boleh memang nakkk sangat merasa.

      Padam
  3. Pegi aje dik..lulus ke tak lain citer dah..:)

    BalasPadam
  4. Balasan
    1. Heheh tula. Memang betul sangat dah rezeki datang time ni.

      Padam
  5. pergi je. kutip pengalaman iv.. gud luck

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh eh just pergi gitu? Hehe thank you :*

      Padam
  6. Wow..pergi la ..Rugi kalau x p..Boleh cuba nasib..ahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul ke rugi? T_T Emmm in shaa Allah taktahu lagi.

      Padam
  7. TAhniah nad! Pegawai Penjara cun ni hehe

    Aishah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ahaha takde cun mana lah kak Aishah. Hehe terima kasih! :D

      Padam
  8. boleh cuba nasib kt situ dulu.. good luck interview nanti ! :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe in shaa Allah. Nanti Nad fikir lagi ni.

      Padam
  9. Tahniah kerana dapat interview, zaman sekarang bukan senang nak dapat government... pegi jea dulu sis.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tula, ramai cakap camtu Shikin. In shaa Allah.

      Padam
  10. Tahniah awak. apa yang terbaik awak pegi la :)

    BalasPadam
  11. Fikir betul-betul ya Nad. Semoga pilihan Nad, pilihan yang terbaik :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Masih fikir lagi ni Farah haha. Ameen, in shaa Allah mudah mudahan.

      Padam
  12. congratulation.. all the best nad!! keep doa n keep fighting! smoga dapat apa y terbaik y nad inginkankan amin..

    BalasPadam
  13. congrats nad..kerja yang mencabar!!! mesti best..hihii

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tula, mencabar habis ni kerja ni. Thanks kak Aya :)

      Padam
  14. Pergi je nad. Kalau ada rezeki, Nad dapat offer, buat solat istikharah dulu kalau tak yakin. but for now, better pergi dulu. Good luck!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes, solat istikharah. Thanks kak Fadzi :)

      Padam
  15. congrats nad, murah rezeki. iday tak pernah apply spa, all the best nad, nanti kalau dapat yang rayuan uitm tu, pilihla yang terbaik untuk nad :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak Iday dah dapat kerja elok takpe dah hehe. Tula yang confuse tu. Takut yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran pulak,

      Padam
  16. Walaweiiiii...penjara tu!! Tak penah apply jwtn ni..hehe..da byk kali iv, tp blom ade rezki lg..hopefully nad ade rezki..amennnnnnnnn!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahhaha Nad serious main apply je kot kak Ayue TT_TT In shaa Allah kak.

      Padam
  17. alamk., mmg seram skit kan., xslh pun klu cuba kn.,

    BalasPadam
  18. All the best dik...pilih ikut kata hati eh..jangan pening2

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahhaha bagus akak punya nasihat. Nad kalau boleh memang makas nak pening pening ni :p

      Padam
  19. datang2 interview.. nnt dh dpt leh kawan sesama..sy tinggal kat kuarters penjara ;)

    by the way..tahniah dpat tawaran interview

    BalasPadam
  20. pehh pehh, pegawai penjara tu. pehh. hehe. gdluck Nad :D

    BalasPadam
  21. tu diaa..pergi..tak salah mencuba..hehee

    BalasPadam
  22. kite dah pegi..skrg tgh tunggu keputusan temuduga..

    BalasPadam