Movie Review : Polis Evo

7:39 PTG

Assalamualaikum Hai.

Polis Evo 2015. Harituuu kawan Nad ajak tengok movie haha pastu cam em ada 6 cerita je which is Transporter, Maze Runner, Inside Out, cerita cantonese, cerita thailand and Polis Evo. Transporter, Maze Runner and Inside Out Nad dah tengok so macam emmm nak tengok cerita apa eh haha. Tak pernah pernah pulak nak membazir tengok cerita melayu kann.

Pastu cam kawan Nad kata ramai yang kata cerita Polis Evo best. So kitaorg pun gamble lah tengok. Sekali mak ai! Dah kenapa best sangat?! Nad sendiri pun memang tak menuesal lah melabur duit dekat sini huhuhu. Lepastu baru tau dalam masa 4 hari Polis Evo berjaya membuat kutipan sebanyak RM2.5juta. Oh ok. Haha.


Sinopsis Polis Evo

Mengisahkan tentang polis terbaik di Kuala Lumpur iaitu Inspektor Khai (Shaheizy Sam) yang ditugaskan untuk menyelesaikan satu kes pembunuhan melibatkan syabu Naga; syabu merah di Terengganu. Polis yang bertugas atas kes tersebut ialah Inspektor Sani (Zizan Razak). Sebaik je mereka berkenalan, karekter dan cara mereka bekerja sangat berbeza.

Inspektor Khai dengan cara tegas dan pantas kerana sudah biasa menyelesaikan kes-kes besar manakala Inspektor Sani dengan cara lembut kerana mengikut peraturan dan protokol. Kes yang mereka bekerjssama amat susah untuk diselesaikan pada mulanya namun akhirnya mereka faham cara berkeja masing-masing.

Ketua penjenayah dan pembunuh, Izrail melibatkan keluarga Inspektor Sani sebagai tebusan supaya perniagaan dadahnya bersama orang Thailand berjalan lancar. Namun, jabatan polis jugak mempunyai rancangan sendiri untuk menumpaskan perniagaan tersebut hehe.


Ok kali ni serious haha banyak kali serious cerita ni memang best sangat sangat sangat! Its worth your money lah bukannya macam blerghhh. Dengan Shaheizy Sam yang dah lama tak pun pastu tetibe sekarang dah sado.




Duration : 2 jam.
Genre : Action.
Rating : 5/5

P/s : Nasib ada kawan ajak tengok. Kalau tak sampai sekarang taktau kewujudan Polis Evo ni haha.

You Might Also Like

14 ulasan

  1. Kakak saya dekat Malaysia tu mesti dah tengok cerita ni sebab dia peminat Shaheizy Sam tu.

    BalasPadam
  2. Tak sempat tengok cerita ni, aku sempat tengok Maze runner je. hahaah

    BalasPadam
  3. mmg ramai yg ckp cite ni best... uwaaa nk tgk jgk!

    BalasPadam
  4. wahh memang ade tengok trailer dia arituuu.. bila nak pergi niiii!! hihi

    BalasPadam
  5. Uwaaaa macam best jer..... Belum tengok lagi laaa --'

    BalasPadam
  6. Baru nak tengok hujung minggu ni :)

    BalasPadam
  7. bpe bintang leh dpt citer ni :)....

    BalasPadam
  8. wah..wah..wah.. 'sado'nye sam.. hehe.. ada gak tengok trailer, macam best, ni nad dah bagi 5/5 bintang, kena tengok lah.. hehe..
    ps: isi tabung nuff untuk nad satu.. :D

    BalasPadam
  9. wah macam best je cerita ni T.T

    BalasPadam
  10. 4 bintang utk citer ni.. mmg best.. action + kelako.. rasanye filem melayu paling best yg kak UV tgk

    BalasPadam
  11. CT tunggu kuar astro first la.. ehehe..

    BalasPadam
  12. org kata best.. hehehe kiter tggu kuar dkt internet lah xdan nk g tgk dkt panggung... hehehe

    BalasPadam
  13. memang best... hehehe... lagi2 Shaheizy Sam dah sado... fuuhhh, mantap :)

    BalasPadam