Review : Restoran Singgah Selalu, JB

4:59 PTG


Assalamualaikum Hai.


Restoran Singgah Selalu, Johor Baru. Sebenarnya ni second time Nad sampai JB so macam Nad pun tak reti sangat jalan or tempat makan yang best ke apa. Tapi akak dekat hotel kitorang menginap tu yang suggest tempat makan ni. Dia kata dekat, tapi boleh tahan jauh juga lah. Tapi ramai yang singgah. And kitaorg yang tak reti jalan Johore ni dok la repeat makan situ je untuk berapa hari ahahah.

Restoran Singgah Selalu ni konsep lebih kurang macam dekat tempat makan Padang Kota. Kita duduk then nanti banyak pelayan dari lain-lain gerai datang nak serve kita. So kalau yang tak biasa tu macam pening sikit lah. Tapi kalau dah biasa, mana yang kita nak jela kita amik, lain tu biar je. Or kalau taknak pening langsung, kita sendiri pergi gerai tu order hahahah.


Restoran Singgah Selalu
Time Nad pergi tu memang meriah sikit entrance sebab malam Merdeka kottt. Siapa ada artist menyanyi and cabutan bertuah semua hehe.

Restoran Singgah Selalu

Luas pun memang luas. Time 3pm tak ramai sgt orang, tapi malam full house!

Pulut Mangga Restoran Singgah Selalu

Peminat pulut mangga harus try pulut mangga di mana jua ye tak? Hahah.

Ayam Gunting Restoran Singgah Selalu


Chicken Wing Restoran Singgah Selalu

Restoran Singgah Selalu Info

Address : 36-F, Jalan Bertingkat Skudai, Danga Bay, 80200, Johor Bahru, Johor
No Phone : +607-2377255
Business Hour : Open 24 Hours

Bila malam, banyak sangat store yang bukak. Chicken wing, tako tao, shisha, ikan-ikan semua lah.


Konklusinya bagi Nad makan kat Restoran Singgah Selalu ni memang best dan sedap. Cuma kena pandai pilih laa. Sebab ada banyak gerai kan and harga pun semua lain-lain. Ada dekat kedai tu mahal, ada yang murah, ada sedap, ada yang tak. So semua kena pandai pilih sendiri la yang mana berbaloi.


P/s : Eh rindu pulak nak merasa pulut mangga bila buat entry ni T_T Help me!

You Might Also Like

22 ulasan

  1. sedapnya nad pulut mangga tu. favourite saya jugak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pulut mangga memang favourite ramai T_T Sedap sangat.

      Padam
  2. Nad tunjuk pulut mangga pulak, dah tak memasal teringin pulak. Hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha ingat kak Inani sorang boleh tunjuk? Ekeke.

      Padam
  3. Balasan
    1. Kann. Nad pun first time jumpa pulut mangga colour ni dekat Johor.

      Padam
  4. nad. fiqahh suka ayam goreng. baik bagi cepatt hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha ayam tu sedap! Kitaorg tapau bawak balik hotel.

      Padam
  5. Mak yang pernah makan. Byk variety

    BalasPadam
  6. Balasan
    1. Haah ayam gunting. Tapi kat menu tulis chicken chop T_T

      Padam
  7. kenalah dgn nama restoran tuh ....RESTORAN SINGGAH SELALU ..HEHEHEHEE...
    Sebab Nad pon selalu singgah kat situh....sedapnya pulut mangga..lama mengidam!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha sebab restoran tu je yang Nad tahu area situ huhuhu haha.

      Padam
  8. hai nad.. kak lieya salu ja lalu2 kot depan kedai ni tapi tak pernah singgah pun sebab ada orang cakap dia pakai pelaris ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Gulp. Ye kah kak Lieya huhu kak Lieya yg dok Johor pun tak gi ehh kita pulak.

      Padam
  9. orang johor.. tp rasanya dah lebih 10 tahun x jejak ke singgah selalu walaupun selalu lalu.. baca post nad ni tetiba rasa teringin pulak nak singgah... hehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe cuba try singgah try rasa okay takk.

      Padam
  10. huhu saya dah lama tak pergi singgah selalu jarang ke bandar walaupun dekat ikut highway :(

    jemput baca entri
    WATERPARK

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aloh nape? Tapi malam sesak sangat lah susah nak order.

      Padam