Jalan-Jalan di R&F Tanjung Puteri

7:59 PG


Assalamualaikum Hai.

Hehehe. Mari cerita pasal R&F Tanjung Puteri dekat Johor. Actually Nad ke sini sebab kebetulan hantar adik Nad dekat UTM Skudai, Johor. And family Nad pulak first time ke sana, tu yang rajin je ayah melayan mana nak pergi ahaha. Lagi pun hotel yang kitorg stay depan R&F Tanjung Puteri ni je so memang takde masalah nak pergi. Cuma waktu tu ramai and tak ramai orang jer.

Kalau waktu tengahari camtu memang kosong. Tapi start petang bawak ke malam fuhhh. Parking ni sampai ke highway dah memang takleh elak. Punya la ramai orang kan. Bagi Nad, tempat ni memang cantik. Nad tengok kekawan post dekat instagram je terus ok masuk list kalau pergi Johor. And now, tadahhhh. Hehehe. Im Here Tanjung Puteri!


R&F Welcome! :)



Memang santai and sesuai sangat untuk lepak lepak dengan family/kawan.

Angin pun sepoi-sepoi bahasa jee. Haa.



Ni pun antara port yang famous orang bergambar harharhar.



Okay tempat ni memang betul dekat persisiran laut tu. And tempat ni belum lagi 100% siap haha tapi dah cantik gila kan. Masih banyak lagi kawasan yang pasir dia sedang ditambak. Nampaknya makin dekat lah kita dengan Singapore eh? 

And Nad baru tahu if korang curious lah kan, R&F tu stand for R&F Development yang mana project diorang ni banyak dekat China bangunan tinggi tinggi tu. Now baru masuk Malaysia, ohhh. Tahu pun sebab kawan Nad tanya dekat ig haha. 


Okay windu.


R&F Tanjung Puteri Info.

Alamat : R&F Princess Cove Sales Gallery, Jalan Tanjung Puteri, 80300, Johor Bahru, Johor.
Phone no : +603 27427277
Facebook : PrincessCove RF
Websitehttp://rfmalaysia.com/

P/s : Nak jenjalan lagi rindunya life asyik berseronok je T_T

You Might Also Like

19 ulasan

  1. Cantik! Cantik! Tempat ni macam agak famous juga kan.

    BalasPadam
  2. macam menarik je .. tak prasan plak ari tu waktu pi skudai

    BalasPadam
  3. whoa! cantik tempat ni. Love the palm tree. mesti cantik kalau siap sepenuhnye.

    BalasPadam
  4. ada jugak tngk kawan post.. kawan yg duduk area sana..
    jauh Johor.. x penah smpai JB pun..

    BalasPadam
  5. wahh bestnyaaa! selalu juga nmpk org post gambar tempat ni kat ig. btw kak nad lawooooo! :p

    BalasPadam
  6. ohhh..ada tempat yg cantik macam ni rupanya...bukan kt area tepi laut tu ada byk construction ke? mcm nampak byk construction masa tu...ke aku salah tgk sbb jerebu..

    BalasPadam
  7. Cantiknya.. Tp kite Johor pon x pernah sampai lagi, haha... !

    BalasPadam
  8. untung lah kak Nad >.<!! jeles titew

    BalasPadam
  9. cantik ! sesuai dah kalau nak acah2 jadi model. hahaa

    BalasPadam
  10. Aihh banyak rupanya tmpat cantik kat johor tp jarang pi xD

    BalasPadam
  11. Pokok tu memang macam tu ke ?

    BalasPadam
  12. Cantiknya tempat niiiii!! bleyh buat list tempat yang nak pegiii hihihi

    BalasPadam
  13. boleh tahan cantik gak kann..

    BalasPadam
  14. kite yg kt UTM ni pn still tk jejak ke sna lg. bila tah nak pegi hahaha

    BalasPadam
  15. hampir 7 tahun kat JB xtahu pun pasal tanjung puteri ni..:)

    BalasPadam
  16. Menarik... bila dah siap nanti, boleh la pegi jenjalan kat sana...

    BalasPadam