Review : The Grand Jade Hotel, JB

7:30 PTG


Assalamualaikum Hai.

The Grand Jade Hotel, JB. Nama pun dah menarik kan? Yang pastinya, ini bukan hotel-hotel besar di luar sana yang mahal-mahal tuu. Hotel ni biasa-biasa je and comel cinonet je dekat bucu corner lot tapi best! Al kisahnya kami di JB dan taktahu hotel mana yang best tapi nak bajet rendah-rendah je sebab mostly dekat JB kan semua mahal haha. Tetibe ternampak hotel cantik pulak.

Hotel ni area sebelah Blue Wave dan berhadapan dengan R&F Tanjung Puteri. Haa kawasan hot kan? Yee memang kawasan bandar and banyak kemudahan serta tempat-tempat menarik yang berdekatan hehe. 

Tapi apa yang Nad nak review adalah kawasan hotel ni tak termasuk dalam bilik hotel tu huhuhu. Sebab amik gambar dalam hotel guna phone ayah and nahhh, sampai sekarang masih dekat phone ayah je hahaha.

The Grand Jade Hotel, JB

Tak mampu nak amik gambar full huhuhu. Sebelah tu ada bar.

The Grand Jade Hotel, JB

Okok masuk masuk je terus cari port cantik nak bergambar! Haha.

Hotel Murah Area JB

Hotel Murah Area JB

Area lobby The Grand Jade Hotel.

Memang cantik, bersih, kemas, tersusun, teratur macamni. Boring-boring boleh lepak bawah ni tengok tv ke apa. Sometimes, pekerja dia pun lepak sini tengok tv ekeke.


Hotel Murah Area JB

Hotel Murah Area JB

Breakfast juga ada termasuk ye dalam package. Tapi biasanya dalam 2-3 orang sahaja lah, takdelah the whole family hehe.

The Grand Jade Hotel, JB

K k dah puas tengok betapa cantiknya hotel tu. Meh tengok harga pulak. Mohon abaikan August Promotion tu hahaha sebab masa Nad pergi kan Merdeka so adalah promotion promotion tertentu tapi Nad sendiri pun tak dapat nak grab promotion tu sebab weekend ahaha, so not valid. Still affordable kan? Semua jenis room still under RM200.

The Grand Jade Hotel JB

Haa nah, tu contoh bilik. Meow.


Info The Grand Jade Hotel

Address : 15R & 15S, Jalan Bukit Meldrum, 80000, Johor Bahru, Johor.
To Reserve : +607-221 3118
Email : info@thejade.com.my
Website : www.thejade.com.my


P/s : Bila lagi laa nak menginap dekat hotel cantik-cantik nii hehe.

You Might Also Like

13 ulasan

  1. Ok cantik je hotel tu..murah pon murah

    BalasPadam
  2. singgah ke hotel sambil bergambar...

    BalasPadam
  3. waahaaa.. cantik hotel tu.. thanks for sharing.. ^_^

    BalasPadam
  4. Cantik hotelnya. Harga pun kira murah juga ya.

    BalasPadam
  5. macam best ja hotel tu...boleh masuk dlm list ni
    ( sinar ni yuka-luv jugak tau)

    BalasPadam
  6. lepas ni kalau ke johor, boleh singgah sana..tak dapat masuk nampak bumbung pun jadilah...heheheh

    BalasPadam
  7. cantiknya hotel.. wahh nanti kalau ke sana boleh book hotel ni.

    BalasPadam
  8. comelnya hotel ni omomomo T^T harga pun comel gila tak sangka murah

    BalasPadam
  9. Cantikkkk! Kekonon mcm English style lah kan. Pagi2 hirup kopi bajet kt obersea. Hehehe

    BalasPadam
  10. Lawa hotel ini kak Nad dan bilik hotelnya pun lawa jugak, macam pernah nampak dan sedapnya bijirin sarapan pagi tu kak nad :-D saya teruja makan tak pernah makan bijirin sarapan pagi pulak :-)

    BalasPadam
  11. eh boleh kira murah hotelnya.. slalu kalo hotel kat area hotspot mmg mencekik gak..
    ni kira mampu milik punya harga =)

    BalasPadam