Istiadat Konvokesyen UiTM ke 83 di UiTM Pulau Pinang

5:11 PTG


Assalamualaikum Hai.

Lebih kurang 2 minggu yang lepas, Nad dah pun konvo! Yeayyyy hihihi. Alhamdulillah. Walaupun perjalanan sepanjang diploma sikit punya berliku, tapi akhirnya berjaya jugak habiskan, convo, and dah degree pun sekarang wee~~~

Kalau nak diceritaka balik memang panjang tapiii macam nak cerita jugak ahaha. Nad ni sejenis manusia yang kurang tahu haha apa nak buat dalam hidup. Time apply upu pun dok blur je main pilih pilih civil engineering T_T Lepastu habis langsung apa tak minat. Sem 1 boleh survive lagi 3.4 camtu, sem 2 pun boleh lagi dekan. Masuk sem 3 habis ada repeat dah subject solid mechanics and pointer pun dalam 3.12 camtu. Sem 4 pun so-so je sem 5 pun ada repeat lagi concrete design tak silap. Sem 6 dok la me-repeat and buat project macam apa je.

Selama nak habiskan diploma ni, memang selalu kuatkan diri asal lepas. Tak bagus takpe, janji asal lepas lol. Survive untuk habiskan diploma jer. Janji dah takkan buat kesilapan sama! Takkan apply engineering! Habis bantai apply business semua pastu penerapan langsung apa tak dapat ha ha. Pastu mula lah buat rayuan degree engineering balik T_T Macam dah ludah jilat balik tak? Hm lantak lerr, time tu fikir asalkan dapat sambung je. Dah business tolak kita kan T_T

Eh eh dah la lantak lahhh. Semua tu benda lepas. Semua tu cerita diploma. Semua tu pengorbanan untuk 3.22 je. Meremang wehhh bulu roma bila emcee sebut nama bebudak anugerah naib canselor (anc: dekan setiap sem). Rasa macam ya Allah macam mana diorang boleh score eh? Nad ni nak habiskan pun dah terseksa habis pastu ni sambung terseksa lagi haha.




Pre-convo bertiga jerr huhuuu sedih takk?

Sebabnya masing-masing datang dengan family. Lepas je amik jubah nak pergi makan lah nak jenjalan lah. Susah sangat nak gather reramai maka kita bertiga je yang pre-convo sesama ahahah.



Excuse my pose T_T


Yang paling banyak berkorban.

Duit belanja sahaja dah around RM18k untuk sepanjang diploma T_T Itu baru duit belanja belum duit datang sini hantar amik every sem. Belum duit yuran duit bas .Belum duit hotel masa datang hantar semua. Belum duit tetibe gi Medan, Indonesia T_T Mesti rambut ayah banyak uban sebab kakak kan hm.

Tak campur lagi masa ayah hantar amik tiap sem. Keluar je last paper tak pernah tunggu, tak pernah. Ayah mesti dah ada. Kadang baru start paper ayah dah sampai. Tak cerita lagi bila nak balik, tak pernah jugak menunggu dekat station bas. Imagine lah 6 sem sekali pun tak pernah tunggu dekat station bas sebab sampai sampai je mesti ayah dah ada.


Ini pun paling banyak berjasa sepanjang diploma.

Wehhh terima kasih aa sanggup sekelas, se-group, se-jalan sesama gi class T_T Walaupun aku pemalas gila sejenis last minute buat kerja pun jawapan entah pape jeee. Sanggup ajar mana tak faham sanggup project sesama sanggup semua la wehhh T_T Takde korang tak habis agaknya aku diploma tu separuh jalan je agaknya.Walaupun semua muka muka ni dah dekat Shah Alam, tinggal aku dengan Atin je tertinggal kat Penang haha.

Alhamdulillah. Berjaya dah habiskan diploma Kejuruteraan Awam dan sekarang tengah bersusah payah berpenat lelah berpeluh kesah bersesak nafas bersengsara hahaha untuk habiskan degree Kejuruteraan Awam (Infrastuktur) pulak.



P/s : K dah dah la eh mengimbat kenangan diploma haha mari habiskan degree pulak!


You Might Also Like

45 ulasan

  1. Tahniah walaupon dugaan bertimpa timpa kena hadap kan.haha. Sekarang kena struggle untuk Degree pulak byk2 bersbor la yer...hehe good luck utk degree plak :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe alhamdulillah Luqman :) Betul tu, zaman degree ni lagi lah banyak dugaan nya kan T_T Terima kasih hehe.

      Padam
  2. bestnya dah habis diploma! semua subjek susah kalau kita tak minat. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe alhamdulillah, lagipun dah tua da ni hahaha. Tau takpe hmm what to do~

      Padam
  3. Good luck, kakak! InsyaAllah dapat habiskan degree dengan jayanya pulak! :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thank you Niena :* Hehehe in shaa Allahhh.

      Padam
  4. alhamdulillah nad.. n tahniah utk kos kejuruteraan dpt 3.0 keatas dah kira pandai tu.. hehehe btw nad sgt beruntung ayah siap dtg hantar jemput bagai.. Ahlam masa mula2 masuk u jer ayah mak hantar pastu pandai2 la sendiri.. huhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Miera :* Huhuuu alhamdulillah, bermati-matian nak pertahankan jugak pointer tu haha. Alhamdulillah, ayah memang camtu T_T Bersyukur sangat.

      Padam
  5. alahaiii comel je gambar dia lompat. haha! tahniah dah habis diploma. all the best for ur deg's life. saya pangkat adik lah ni. hehehehehehe.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha typical convocation pose kahkah takde idea nak pose cemana. Thank you Syafiqah. Haha nak jugak adik tuuu.

      Padam
  6. comelnya kak nad!! congatulations kak nad!! i wish you all the best & good luck for your next degree's life :))

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahhahahah thank you Ina :* In shaa Allah. Harap semuanya dipermudahkan.

      Padam
  7. patutlah lama menyepi...orang dah konvo...^_^
    tahniah nad! bestnya dah habis fasa diploma...

    apa-apa pun selamat maju jaya untuk fasa degree pulak!
    *giliran nad pulak jadi calon ANC seterusnya...
    chaiyo!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha takdelah. Menyepi sebab focus sikit kat degree kononnyaaa. In shaa Allah, ameen. Hopefully :) Dengan usaha yang ada.

      Padam
  8. best nyaaaaaaaaaaaaa. kite ni bila lah lagi kak T_T ntah dpt ntah tidak je ni. hrp2 lah dpt jugak sambung study nanti. congrats kak! all the best lpas ni :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Eeee mesti boleh Tashira! Yakin yakin. I will pray for ya! :* Believe in yourself.

      Padam
  9. Yeayyy dah ada diploma :D Lepas ni sarung jubah lepas habis degree pulak :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe yeayyy. Tapi nak sarung jubah degree tu lama lagi tuuu kak Inani hahahha.

      Padam
  10. omg tahniah kak nadddd! and all the best lak utk degree :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thank you Mazni hiwhiw :* Alhamdullah. In shaa Allah, ameen :)

      Padam
  11. Tahniah Nad :) I'm happy for you :D Good luck untuk degree. Chaiyok2 ! :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Fatin :) Hehehe let's share the happiness hehe. In shaa Allah :)

      Padam
  12. all the bestt! Bakal IR ni. Jangan putus asaa.. habiskan smpai titik peluh yang terakhir. You look very pretty in those jubah konvo :3 kak Nad sbnrnya deep down mencintai bidang kejuruteraan kan? Dont give up okayy ^^,

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahah. Nak IR tu kena apply lain kihkiih. Awhhh thank you awakkk hehe. Hahahahha em emmm I actually do love it but sometimes i couldnt see the concept :( Thank you for the motivation! :*

      Padam
  13. Tahniahhh dearr. Susah tuu engineering. Btw.. Gudluck i ur life ! ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Wardah :) Agak tough juga lah. Hihi ameen.

      Padam
  14. Rajinnye dia belajar..pasnie amek master then phd la pulak..ehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha in shaa Allah. Mari focus dekat degree dulu ahaha.

      Padam
  15. tahniah ..semoga perjalanan hidu akan datang dipermudahkan....dan lancar

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih kak Eima :) Ameen. Harap semuanya dipermudahkan.

      Padam
  16. Kita baru nak belek gambar convo dlm camera. mmg selalu da smpai sem 3 4 mesti da start pikir janji lepas jer cepat2. tak se'tekun' sem awal2. alhamdullilah dpt jgk habiskan dengan jaya :DD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahhahah camtu ehhh? Nad jenis kena selalu cari semnagat and motivate diri sendiri baru kuat ehe. Alhamdulillah <33

      Padam
  17. wah... congratulation nad dear..All the best for ur future plak.. hihi! keep fighting!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ehehe thank you Fifie! :D Fighting! Hehe.

      Padam
  18. wahhhh congrates dear :) good luck untuk degree :)
    May Allah easy ur journey :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thank you Aleiya :) Hehe in shaa Allah, Ameen, May Allah ease :>

      Padam