Bila Kena Ketumbit!

8:58 PG


Assalamualaikum Hai.


Ketumbit. Hahahha. Roughly, bila ketumbit je mesti orang macam cakap haaa intai siapa? Hahaha no! Tak intai sesape pun tetiba je nak ketumbit T_T Huhuuu. Sedih tau. A week before tu asyik gatal mata je. Dah la banyak test, bila gatal mula lah rasa nak tidur. Tup tup seminggu tu memang Nad asyik tidur awal je.

Tak lama lepastu bila weekend naik pulak biji dekat bahagian inner eyes. Rasa macam bengkak kot. Nad ni dah la sepet, single eyelid tetibe part tu dah double eyelid hahaha. The best part is; orang tak perasan sangat sebab bahagian bengkak tu nampak macam mata normal je. Cuma sebelah besar sebelah kecik la hahaha.


And disebabkan terlampau gatal sangat, Nad finally jejak jugak kaki kat unit kesihatan (uk) uitmpp ni T_T Imagine eh 3 tahun diploma katsini tak pernah pulak nak pergi uk tu sebab memang tak suka ke clinic apa semua, tapi ni memang serious gatal and sakit and berair je rasa. Rasanya punca ketumbit ni sebab kotor kot ehh?


The funny part is; I didn't use any of these.

P/s : Tapi dah beberapa hari ni dah normal dah mata saya hihi.

You Might Also Like

41 ulasan

  1. nampak macam sepet sebelah je mata kak nad huhu

    BalasPadam
  2. Ahlam selalu kena ketumbit nih.. nak2 kalu dlm seminggu asyik duk mkn telur jer.. kihkih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha yeke? macam mana la boleh tahan kena ketumbit selalu ehh. Miera allergic telur ehh?

      Padam
  3. whatttT? nape awk tak use any of that??? hahahha lucu betul awk ni :P
    take care of urself kak nad!!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahha I am allergis to medicine Qila :p Hahaha.

      Padam
  4. haha selalu lah macam tu, pi klinik pastu ubat bkn guna pun haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha kannn. nad pun sebenarnya memang jarang pergi clinic. Ni sebab sakit sesangat >.<

      Padam
  5. Assalamualaikum...
    Apa!!! ketumbit???
    intai siapa mandi tuuuu.....
    uuuuuuuuuuu aaayooopppp tak tahu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wasalam Nur. Hahahha takde intai siapa punnn upss. Sebab tangan kotor kot then bacteris I guess.

      Padam
  6. Tak pernah kena ketumbit tapi selalu je ada semut gigit tang kelopak/bawah mata. Sekarang pun bawah mata bengkak ni sebab kena gigit lagi tadi. Nasib tak gatal haha. Moga cepat sembuh :)

    http://officialnasa28.blogspot.my/

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wahhh bestnyaaa tak pernah kena ketumbit. Sakit ohhh. Hehe thank you Nadzirah :)

      Padam
  7. memang takbest rasa kena ketumbit nie T^T
    moga cepat sembuh kaknad :)

    BalasPadam
  8. Alahai sian dia kena Ketumbit... Dah baik ke Nad ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe alhamdulillah, da baik dah Intan =)

      Padam
  9. Balasan
    1. Pnh dgr tak org tua ckp gosok duit 1sen kt simen BG panas pasti tuam kat ketumbit tu... Tp rasa cm payah nak cari duit 1sen da. Hehe mata ketumbit ni sbnr mcm tkde la ketara Sgt kalau org tgk kita. Tp kita yg sakit ni berasa tk confident je kalu org tgk kita hehheeh

      Padam
    2. Thank you Aishah :)

      Hahahahhaha tak pernah la pulak Ima. Nad ada je simpan duit 1 sen tuu hahhaha. Tapi serious tak pernah dengar.

      Padam
  10. Alahai Nad, semoga cepat sembuh tauu sayang :D

    BalasPadam
  11. http://messarah.blogspot.my/2015/12/tagging-questions-from-afiqah-zamri.html

    you're tagged by me :))

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ahha, thank youuu :) Nanti if ada masa Nad buat okay.

      Padam
  12. doakan moga cepat sembuh dan kurang-kurangkan skodeng...hehehehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahhaha thank you Faizal. Eh ehppp Nad tak skodeng sesape lahhh TT_TT

      Padam
  13. alololo...siannya nad....hope getting well soon ya!

    BalasPadam
  14. skodeng apa ni sampai kena ketumbit kikiki

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hareiii, Nad tak skodeng sesape lahhh hahaha.

      Padam
  15. get well soon kak nad. ina dulu ada jugak kene ketumbit masa berlatih kawad time jerebu. ina rasa betul la kak nad, ketumbit ni sebab kotor kot (i guess). rasa dia dah lah pedih, pastu gatal, pastu ada biji kat mata kan. part paling sedih bila sujud time solat, :'(( rasa pedih sesangattt

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe thank you Ina =) Kan kan kannnnn sebab kotor and bila sujud tu rasa mata ni macam nak terkeluar je TT_TT Hahahahaha serious sakit.

      Padam
  16. get well soon nah..mata aset kot hoho

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aset yang paling berhargaaaa. Thank you Shafique! =)

      Padam
  17. Tak pernah kena lagi but I need to more extra careful after this :D

    - Syamsid Blog -

    .

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahhaha serious lah Syamsid tak pernah kena? Dah besar panjang kottt hahahaha you're so lucky! ;)

      Padam
  18. ketumbit pun nampak lawa,nad ni...lol..malam malam jadi peeping jane ye? just kidding! semoga cepat surut dan sembuh.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Eeee tipu la kak Reena hahahhaha. Thank you kaka muah muah :*

      Padam
  19. aaa ah betul2.. orang akan cakap ngintai sapa..
    CT jalan2 blogwalking sini..

    http://sitiyangmenaip.blogspot.my/ jemput singgah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan Siti kannn. And still, i don't know whyyy.

      Padam