Blog 100% Berubah Wajah!

7:12 PTG


Assalamualaikum Hai.


I know this is too drastic kan!!! Hahahahha nasib badan lah. Ingat memula tu nak godek godek sikit jeee. Sekali tukar template langsung hapeee tak back up aduhhh. Terus blank! Dah la tak pernah sekali pun tukar template blog, guna blogger punya jee. Biasa kalau tukar wajah pun ubah background jela haaa.

Sekali ni habis semua benda hilang. Rasa nak menangis pun ada tauuu TT_TT Tapi nak buat cemana kannn. Terpaksa lah seharian ni yang sepatutnya boleh blogwalking puas puasa habis terjah tutorial sana sini, tukar coding itu ini, try and error semua benda sampai menjadi. Hahaha Nad taktau la kalau korang ada singgah time Nad tengah menggodek ke tadi kan. Mesti kelam kabut serabut je nampak haih.




Header : Disebabkan  Nad memang tak reti and takde idea nak buat cemana, so gitu jela jadinya. Template blog ni yang Nad nampak white + gold. So Nad cari background gold then tulis nama sendiri je uhuhuuu.

Content : Tulisan apa semua memang tak boleh nak ubah. Sebab dah memang dalam template asal. Or mungkin boleh ubah tapi Nad noob sikit bab coding semua ni kang usik usik makin jahanommm blog.

About Me : Part ni Nad paling suka sebab paling senang nak setting dengan cantik compared tu previous blog. Complete! I love this part ehehek.

Follow Us : Part ni sebenarnya Nad nak letak semua link social media tapi dah penat godek godek godek takde jumpa mana yang berkenan so hold duluuu. Esok esok esokkk ke buat ke sampai ke sudah tak buat.

Shoutbox : Apa yang Nad perasan, most blog yang guna template camni tak letak shoutbox. But, Nad letak tauuu. Tu tuuuu atas kanan tuuu si beruang hai haiii. Please leave your footprint eh ehhh. Nad tengok krik krikkk je dari tengahari tadi sedih je ke sebab korang tak perasan hmm.

Followers : Entahla apa yang silap followers harini berkurang almost 100 :(


Hmm okay itu apa yang Nad nak comments lah dekat blog ni. Boleh takkk korang tolong comment pendapat/pandangan/idea/suggestion pasal wajah baru blog Nad niii. Hehehe nak tahu juga pendapat semua kot kot boring sangattt ke. Tau tauuu, leave you comments below~

P/s : Kalau boleh taknak edit edit blog dah pasni susah tak reti.......


UPDATE
Header baruuuu diderma oleh Aisyhah! Masya Allah terharu gilaaaa! Thank you sesangatttt Ecahhh T_T Nad memang tak reti la nak buat transparent ke guna photoshop keee. Ingatkan Ecah bagi freebies favicon ke apa rupanya header terharuuuu. Thank you Ecah rajin gila and cepatnya buat hurhurrr kita habis berjam kot nak settle header je.

You Might Also Like

69 ulasan

  1. Nad, kita bukak pakai phone tapi lawaaa je :D dan yang penting lajuuuuu ~~~~~
    Suka suka ^^ rasa macam nak tukar jugak. Simple tp lawa :)
    #maafterbebelpanjang

    BalasPadam
    Balasan
    1. Laju ehhh? Yeayyy package! Hihihi. Jom la tukar jugak mehhh. Thank you Kimchaa ;)

      Padam
  2. simple... I love this kind of blog

    BalasPadam
  3. pergh!! nad...saya pernah gak try guna yg ni dulu...emas gitu...p lebih suka kalau emas hitam lagi...^_^

    p/s: nad mungkin boleh off bahagian navbar blogspot yang sedia ada...cam menganggu sikit..hehehhe...btw memang suka tgok tempalte ready made sebab dia friendly user...^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhuu hitam sakit mata la nak baca Sofie T_T Tapi hitam gold memang lawa, nampak mahal je kannn. Nad tak retiii nak off huhuhu cowieee.

      Padam
  4. Kak nad, ni template jenis apa ye? Sya suka laa simple and ringan. Laju je loading.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ni template untuk blog personal hehe. Laju eh? Yeay yeayyy~

      Padam
  5. samalah..pernah gak nak godek2 jer lepas tuh sekali tak buat backup terus blank kena buat balik semula. btw followers blog semakin berkurang kan..saya punye followers dah la sikit..makin sikit la jadinya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahha kan? nasib kita lah. Padahal takde niat pun nak tukar, godek sikit je terus hilang hahaha. Uwaaa Nad pun followers makin kurang banyak niii.

      Padam
  6. takpe kak nad,blog berwajah baru sempena tahun baru kan. hahaha nice . at least lah akak reti jugak buat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe tau takpe Tashira. Sesuai sangat dah tu kannn. Hahahhaha pening jugak tauuu tak reti pun terpaksa reti jugak.

      Padam
  7. Caantik, aku suka header sebelum ini yang blink2. hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha serious lahh? Tu aku yang buat tu hahaha. Nanti la esok esok aku pakai yang tu balik.

      Padam
  8. salam blogwalking..comel je simple gini.ihih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Done blogwalking blog you juga ;) Hehe comel ennn. Thank you.

      Padam
  9. Headernya cantikkkk kalii..I Like it.

    BalasPadam
  10. ok le ni..clean je, takde le semak sangat..Responsive ke ni?mobile friendly?>

    BalasPadam
    Balasan
    1. Clean kan? Hehe. Alamak, responsive ke mobile friendly ke taktau la pulaks.

      Padam
  11. Mood baru....wajah baru....alhamdulillah..

    BalasPadam
  12. Kemaslah blog baru Kak nad! Nmpk elegant tau warna putih dgn warna emas.
    Hmm blogspot ade problem cm haritulah, delete smua blog yg dh x active. Saya punya followers pun bnyk hilang T__T

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wee, yeayyyyy!~ Thank you Mazni for the comment. Itulah kan, last last dekat 300 jugak followers kak Nad hilang huhuuuu.

      Padam
  13. Cantikk, simple je. Iday memang sejak azali suka template simple2 ni. Hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nad dari dulu jugak suka tapi taktahu nak cari katmana, asyik jumpa yang berbayar je. Ni pun memandai mandai edit sendiri. Suka template kak Iday jugak! Hehe.

      Padam
  14. Nampak kemas je wajah baru blog ni. Sebelum ni nak pakai template macam ni juga tapi pasal malas nak godek, terus tak jadi. Stay jelah dengan template yang lama tu >.<

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha kan? Nak godek tu malas gila. Dengan takut last last tak jadi lagi. Tapi redha jelah sebab yg lama punya ter delete huhu.

      Padam
  15. nad guna template apa ya... berajak nak buat simple blog gak ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nad amik kat ThemeXpose ni. For blog personal..

      Padam
  16. I love your new header Nad! simple and elegant. You blog new look pun clean je.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thank you kak Rina! Hehehe alhamdulillah..

      Padam
  17. Peh peh peh dah tukar peh mmg lawa simple cm tuan dia hiks

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahhahaha alaaa Qila ni hahahha tak berapa nak lawa lah kalau gitu TT_TT

      Padam
  18. nad..miss u...followers cik nor setiap berkurang..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhu tulah, Google ni haa yang mengurangkan followers kita semua cik Nor T_T

      Padam
  19. Smart dan kemas.... suka suka.. suka simple

    BalasPadam
  20. Nice ! .btw saya pon sama follower berkurangan sbb google buang yang tak aktif kot , tapi saya punye sorg je pon sbb follower pon sikit , Nad power sgt so definitely obvious la . haha Btw the templates looks good . Simple and faster load in every page . Shoutbox looks fine . Everything looks perfect ! The colour also sync with any post . Woah macam web designer pula haha padahal budak engineering je kot . haha . Overall . you make a right decisions . Keep it up with a good work :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Owh..saya ingatkan saya sorang hilang followers.. 4 orang je tapinye.

      Padam
    2. Hahaha thank you Syamsid for the longgggg and sincere comment! Hehehe thank you so much ;)

      Padam
  21. impressed jap bila bukak blog nad je..design blog dah berubah..wohoo~ i like! simple gilaaaa

    aah nad. followers blog zati pun berkurang.. ingatkan dorang berpakat2 nak unfollow I...hehehe. redho je lahh. ni google punya fasal ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe thank you Zati! Itulah, memula time kurang sikit tu Nad ingat ish siapa lah rajin sangat unfollow ni hahaha.

      Padam
  22. Theme ni tak rugi pakai... laju sebab SEO optimized ni. nak hilangkan y powered by blogger kat atas tu, 1st, pergi template>edit html... tekan jump to widget cari attribution.. pastu ada perkataan dalam barisan tu... locked: true...tukar true tu jadi false. Pastu save. Gi ke layout, edit attribution, remove dan save.. done!

    nav bar to boleh off kat layout tu je.

    untuk social punya link, biasa dalam theme ni punya folder yang kita download tu dia ada bagi sekali cara dan coding dia.. haa. semoga berjaya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhuhuuu awakkkk, kenapa pandai sangat niii? Tapi tak jumpaaa. Stuck pulak! Ya Allah kalau lah pandai gini mesti lawa je blog huhuuuu. Thank you for the tutorial btw.

      Padam
  23. fewitt. elegentnya layout baru

    BalasPadam
  24. Blog Nad cantik. Seriously! And saya pun perasan follower pun makin lama makin kureng.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah, thank you Syilah :) Itu lah kan, sedih tau followers berkurang ni.

      Padam
  25. Wah lain sangat dah ni. Lawaa!

    BalasPadam
  26. patut la nmpk lain je blog ni. tapi lawa akak ! dun worry, blog akak msih cun. hihi.

    psl follower brkurang tu, mmg ramai dh jadi mcm tu. huhu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhu, kena worry sikit Najah. Takut orang tengok tak elok je. Sedih kita nanti ahaha. Kannn, pasal followers tu pun cedih gak haha.

      Padam
  27. Seriously lawa gila header! First first td bukak igt kot salah blog, sbb header lain. Tapi nama tuan sama, so tau dah lah nad baru tukar wajah blog ni. Simple but just niceee... Suka suka! Lima bintang untuk nad!!! :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha lama sangat pakai header tu sampai orang pun kenal dah kan ehehe. Hahahha ala nape tak sepuluh Fairuz? Ehehe.

      Padam
  28. Love the simplicity of the blog. Cantik sangat ^^

    BalasPadam
  29. Oh! patutler... macam lain aje dah tukar template kekdahnya.

    By the way this template is nice.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe tukar template terus! Thank you Mrs A ;)

      Padam
  30. cantik dan kemas. suka suka. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe thank you Tikah! Alhamdulillah menjadi..

      Padam