Review : Lipstick Mac (Captive)

8:47 PTG


Assalamualaikum Hai.

Lipstick Mac [Captive]. Phew, lama dah rasanya tak review mende mende make up ni ehh. Kononnya la kan azam tahun 2016 ni nak berjimat habis-habisan sampai taknak beli make up langsung la kononnya. Tapi apakan daya, ada je benda yang terrrrrbeli tiap kali keluar tu. Tapi takpe, tak menyesal sikit pun hahahha.

And lipstick ni Nad dah beli lama dahhh. Last year ke kot rasanya hahhaha cuma baru terasa nak review pulak *tetibe*. Time tu macam ramai yang pakai lipstick ala ala colour plum gituuu. 



Eipp salah focus plak ahaha.

Review Nad.

Ini lipstick Mac pertama yang Nad beli. Bagi Nad memang berbaloiiii sangat sangat sangat! Sebab Nad beli ni jenis matte punya tapi dia tak terlalu keringkan bibir like how Nyx did! (Ofcourse the price range is also different!) And kadar tahan lama dia even dah makan minum pun cukup bagus. Fyi, bauuuu dia yang wangi gila lahhh buat Nad suka tiap kali nak pakai. Nak pakai je bau dulu hahahha. And disebabkan reason-reason dekat atas ni lah, sekarang dah masuk lipstick yang ke berapa eh teheee.



Bila pakai colour ni jugak rasa macam bold gila hahaha sebab colour dia kan cam colour colour independent gila colour berani macamtu. Tapi sekarang nak pakai segan pulak sebab minat colour jenis lain pulak sekarang hahaha. And adik lelaki Nad cakap tu jenis orang tua pakai eh sukehati dia je. Elokkk je Nad pakai hahahhaha.





Hehee, antara contoh Nad pakai lipstick Mac [Captive]!

P/s : Cheque Nuffnang dah sampai wehee.

You Might Also Like

18 ulasan

  1. bihaa pun dah mcm kak nad, punyaa laa berjnji taknak dah beli makeup2 ni. last2 kalau keluar ada je yg nak beli. I love matte too. :) Tapi baguslah mac ni even matte tapi tak keringkan bibir. Will try it later. ^^

    BalasPadam
  2. tu la kan pompuan ni.. hehe.. kadang2 tak cukup satu.. hehe

    BalasPadam
  3. lawalah warna dia. sukanya! tak pernah beli lipstik macam ni sendiri. selalu cilok ibu punya je, kehkeh. nice review! nak try carilah. tp rasanya better kalau bagi harga sekali hihihi ^^

    BalasPadam
  4. tak brapa suka sgt dgn lipstick hahaha tapi macam cantik je bila tgk gambar kak nad pakai :P

    BalasPadam
  5. alaa.. tak pandai make up lah haha bila tgok post nad ni rasa nak beli juga hihihi

    BalasPadam
  6. suka tgk org suka mekap and bli brg mekap sbb cikja tak reti. hahaha nak start ada alat mekap pun tak tahu. cuma tahu pakai celak je sikit. hihi

    BalasPadam
  7. Adooiiiiii me is soooo jelly tauuu sebab lately pun fairuz minat sangat terterterbeli lipsticks ni! Even rabak, tapi once calit sikit tengok colour menarik terus je bawak g kaunter bayar. Whaattttt.... Hahahahahahah. Tak pernah try mac lagi. NYX pun baru lagi try, so far okay. Hmm... Memang skrg kan colour colour bold zaman dulu dulu tgh in balik. Sbb tu kot adik nad ckp org tua pakai. Sbb mama fairuz pun cakap benda yg sama bila fairuz beli lipsticks warna dark red. Hehe :)

    BalasPadam
  8. HOLY WEH CANTIK GILAAAAAAAAA KAK NAD AAAHAHAHA qila mcm tak sesuai pulak plum hm mungkin cukup pada badan jelah ye hihihihih

    ps : yay nuffnang! <3

    BalasPadam
  9. suka warna lipstik yang biasa2 je...warna natural...

    BalasPadam
  10. Kalau dah perempuan tipu tak nak beli alat mekap. Hahaha !

    BalasPadam
  11. tak suka pakai lipstik... not sure y ...
    tp nad pakai lawa je

    BalasPadam
  12. I don't know about this make up things . but if my sister saw this review , she will definitely going out and buy this lipstick ..

    From man perspectives of view : You look just fine :D

    BalasPadam
  13. pergh!!! teringat kat sorang kawan saya yang giler dengan lipstick...ni kalau promote kat dia mesti nak try nih...

    BalasPadam
  14. lawanya kak nad ;'( cha pun pakai matte punya tapi bukan this brand la

    BalasPadam
  15. nampak macam orang dah berkerja pakai lipstick hihihi...

    BalasPadam