Kulit Cantik dan Sihat Dengan Asia Skin Skincare

8:31 PG


Assalamualaikum Hai,

Asia Skin Skincare.
Hi girlsssss! Okay Nad tahu mesti ramai yang ada masalah ni. Tiba tiba skincare tak sesuai lah. Tiba tiba rasa nak tukar skincare tapi taktahuuu nak tukar apa. Sebab takut tersilap try and kulit jadi lebih teruks. So, haaa ni Nad nak suggestkan korang try Asia Skin Skincare! Pernah dengar tak?

Skincare yang menggunakan 100% ekstrak tumbuh tumbuhan. So tak perlu risau kalau takut ada campuran bahan-bahan terlarang macam mercury, paraben, hyroquinane semua tu! No, memang tak ada! Yeayyy so dijamin selamat kannn. Thats why dia sesuai untuk semua jenis kulit dari lah yang normal sampai yang sensitive macam Nad ni :( Untuk jerawat ke, jeragat ke, blackhead ke, dry skin ke semua boleh. Okay then, product ni diformulakan khas dari Perancis tau tauuu ehehe.



Sentuhan colour purple. Tengok kotak pun dah tertarik macam mana ni.



Satu kotak mengandungi 4 bahan :
- Cleaser 30ml
- Day Cream 15g
- Night Cream 15g
- Stemcell Serum (Asing) 16ml


First sekali, Nad try cleanser dia. Memang best just letak sikit je then campur air sikit pun dah cukup. Memang tertanggal lah semua kotoran and make up make up dekat muka Nad ni hahaha. Bagus betul tau. Sebab certain cleanser dia susah sikit nak hilangkan make up. Buat muka rasa fresh and bersih jee.


Day Cream dia is my favourite!!! Hahahhaha. Sebab sangat smooth! Texture dia paling best senang nak blend dengan kulit muka kita. Then dia macam water based so senang je nak basuh muka takpayah nak tonyoh tonyoh sangat pun memang cream tu senang nak wash off dari muka. The coverage pun bagus. Cukupla nak tutup blemishes dekat muka ni hihik. Semua ciri-ciri yang Nad nak pada day cream ada.


Night Cream dia pun best. Lain daripada lain. Bukannya yang macam melambak dekat pasaran tu tauuu. Dia jenis I think macam Loreal punya night cream ha lebih kurang la. Tak berminyak tak melekit. Seo selesa nak pakai tidur. Bangun esok pagi tu rasa macam dah paling berseri lah! Hahahhaha. Tiap pagi asyik nak ter perasan sendiri je tau.


Lastly the serum. Nad rasa perlu ada sedikit penambaikan dekat sini. Sebab tube serum tu dia pendek, tak sampai bawah. So bila kita pump, serum tak keluar :( So Nad terpaksa terbalikkan botol untuk bagi serum naik ke atas, then baru pump. And the serum ni bukan macam most serum. Texture dia tak berapa likat. Dia macam tengah tengah between toner and serum.



Uh oh, and btw kalau korang takuttttt sangat parcel rosak ke apa jangan risau. Sebab Asia Skin Skincare punya team memang bagus gila dia. Even dah dalam kotak pun still letak Fragile sign and all. Balutan dia pun tebal, Bubble wrap berapa lapis tah hehe. So, in shaa Allah pasti sampai dengan selamat.

Anatara positive effects yang Nad boleh rasakan dekat kulit Nad ni :
- Struktur warna kulit sentiasa elok
- Kulit tak menggelupas even cuaca panas teruk
- Mengurangkan jerawat
- Menaikkan seri wajah


Me trying to demonstrate it to you guys~

Asia Skin Skincare

Harga : Skincare 3 in 1 RM90
           : Serum RM75
Instagram @asiaskin.official
Facebook : Asia Skin Official
No tel : 019-8711144

P/s : Change to Asia Skin for a better skin!

You Might Also Like

18 ulasan

  1. first time dengar produk ni hihihi. alaa kak nad lawa je ><

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha yeke Fieyqa? Kira kak Nad lah yang kenalkan ni? Hehe. Alolo ane deee.

      Padam
  2. Makin lawa Nad haihh :) Macam best je ni !

    BalasPadam
    Balasan
    1. Eeee mana ada! Haha! Kak Inani lagi lawa lahhh!

      Padam
  3. masih tak berani lagi nak serius dgn produk2 ni...huhuhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe takpe. Kalau dah biasa guna yang natural teruskan je Sofie :)

      Padam
  4. kalau pakai ni boleh jadi floless macam nad kan

    hehehe

    BalasPadam
  5. Nad lawalahhh. Memang ade terpkir nak tukar produk tapi stil takut.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe takpe Wardah, slow slow. Kena fikie bebetul before tukar :)

      Padam
  6. first time dengar produk ni. saya masih lagi setia dengan produk pilihan saya, setia hjung nyyawa gittew. day cream tu ingatkan bb cream tadi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha setia sangat ni Aisya. Haah dear, dia lebih kurang je. Sebab tu day cream kan. So function and application dia sama..

      Padam
  7. saya suka pakai serum. Tapi serum smua harganya agak mahal -.-"

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha betul tu. Sebab serum sebenarnya skincare yang agak penting juga.

      Padam
  8. tak pernah tak lawa ke kak nad? boleh tak stop jap. jap je? :P
    hewhew. aaaaaa nak gakkkkk nanti qila kaya ill grab em all hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah stop dah Qila! Haha adik sorang niii. Ameen ameen kaya pat pat eh!

      Padam
  9. anis pun macam nak tukar skin care sbb kulit mcm makin kusam

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tula, sekarang banyak product yang boleh buat kulit makin kusam kan.

      Padam