11 Syawal : Beraya Rumah Kawan Kawan

8:45 PTG


Assalamualaikum Hai.

Walaupun dah nak penghujung Syawal, rasanya sempat lagi nak update untuk 11 Syawal ni hahahahha. I don't care. Must share to you guys juga. Setelah beberapa tahun Nad langsung tak dapat turut serta kawan kawan beraya disebabkan Nad study jauh and cuti sekejap tak pun kerja bermati-matian. Akhirnya tahun ni berkesempatan nak join alhamdulillah yeay.

So after pergi wedding haritu, Nad terus sambung beraya dengan kawan kawan pergi open house sana sini. I must say it was fun! Hahahhahaha. Seronok sangat dapat jumpa balik kawan kawan sekolah menengah, catch up latest stories and throw back memories. Eh semua lah!



Disebabkan class Nad dulu tak ramai sangat perempuan Melayu, so boleh dikatakan bonding antara kitorang agak rapat juga lah. Sebab hadap muka muka tu je kan ahahha. Pastu dah alang alang Nad naik kereta dengan Acap and Ajik, Nad angkut je diorang ke sini walaupun kenal tak kenal hahahha nasib!



Nak dijadikan cerita, hujan pulak time tu. So beraya di rumah kedua ni agak lama hahaha. Berjam juga lah sementara nak tunggu hujan reda kan. Haaa amik, family picture sekali ha siap package dengan kucing kucing semua tu.


After that banyak lah lagi rumah. Malam tu baru Nad dengan Acap beraya di Kajang. Tinggal kami berdua je, yang lain busyyy. My first impression about the house, wow! Wow! Okay, i might be jakun here but T_T Please lah. Dulu selalu berangan tengok Teen Crib sebab rumah diorang bapak besaq dengan pool, teater, bowling eh and besar lagi lah tahu lah omputih punya kaya tu macam mana.

Sekali rumah yang Nad pergi ni okay 3 tingkat tu normal. Tapi dalam dia ya Allah subhanAllah, baik betul akak tu siap buat house tour k! Kami sempat lagi masuk bilik wayang dia ber karaoke semua, ber-boxing dalam gym, ber skywalk dengan lantai glass tu, tengok depan mata my dream closet. Nak pengsan! Selalu tengok dalam tv je.

Maka, dalam beberapa hari lagi akan terhasil lah entry My Dream House! Hahahahha izinkan saya berangan :)


And nawh, Ecah. Bff since 2010, always be my fav girl love you.

P/s : Okay dah la dah habis raya dah pun kan byeee.

You Might Also Like

36 ulasan

  1. Seronoknya boleh beraya ramai-ramai dengan kawan :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe sementara masih ada peluang beraya dengan kengkawan ni kan..

      Padam
  2. Perghhhhhhh... gila cantik bilik tu.. :D

    mmg dream house lah kalau dalam tu macam2 ada XD ngahahaha XD
    Selamat Hari Raya :3

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cantik kannn TT_TT Tu bilik gym kot. Belum fully occupied lagi tapi ish seronoknya lah.

      Padam
  3. Kemain sakan dia beraya rumah kawan kawan. Hehehe. Time Raya macam ni je lah ada peluang nak jumpa kan. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe sakan lah. Sehari ni je mampu berseronok esok esok memasing dah start busy dengan life memasing balik.

      Padam
  4. cepat2 update kak, nak baca post dream house akak tu hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahhaa alamak, dah terbengkalai entry tu hahaha. Nanti free free akak update eh Tashira.

      Padam
  5. seronoknya dapat jalan2 raya dengan kengkawan lg :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe setakat umur 22 ni masih dapat lagi lah raya dengan kengkawan :D Hopefully tahun depan pun sama em.

      Padam
  6. Balasan
    1. Hehe so ni kira valid lagi lah ni kan kak Nadia :p

      Padam
  7. Balasan
    1. Hehe sebenarnya ni baju conve Ee! :p I recycle hehe.

      Padam
  8. pehhhh mmg boleh masuk teen crib malaysia okkk T_T
    nak gakkkk dream houseeeeeee hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahah kan kannn? Sebenarnya dah banyak je 'Teen Crib' dekat Malaysia ni, cuma ni baru first time kak Nad tengok depan mata lah haha.

      Padam
  9. Hai Nad! Selamat Hari Raya! Teena haritu lepas raya ada exam balik zzZZ.
    Seriously, now i dont know how to blog & where to start. Lol.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe Selamat Hari Raya Teena. Aw, you gonna need some times to get the feel back again hehe xx

      Padam
  10. Assalamualaikum Nad,
    Selamat Hari Raya sis ucapkan..

    BalasPadam
  11. Amboi .. cantek bergaya. =)

    BalasPadam
  12. selamat hari raya nad... wahh sakan raya dengan kengkawan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat Hari Raya kak Mia :) Hehe sakan sakan.

      Padam
  13. hebat rumah kawan tu
    sop harap dpt gak :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha kan? Nad pun impressed gila. In shaa Alah boleh dengan usaha yang setimpal..

      Padam
  14. Kejap Nad! I think i just saw my matriks classmate! Is that Kecik? Jap korang panggil dia Kecik kan? Ke Nadzirah? Ke Idayu? (lol tak mungkin Idayu) XD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahhahahahahha! Yes she is! Kitorang pergi open house rumah dia lah. Nad panggil Nadzirah je hehe. Hahahha i don't think anyone ever calls her Idayu lol. Tak sangka korang classmate kat matrik ehh.

      Padam
  15. Balasan
    1. Aw thank you Fhatin :) Awak pun cantikkk!

      Padam
  16. Minggu ni dah last beraya. Tunggu tahun depan la nampaknya. Makeup Nad cantik la! simple and nice gitu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha tula, lambat lagi nak tunggu raya tahun depan ni hahah. E eh maceh awak, kita tak reti make up sangat pun haha.

      Padam
  17. Baju nadnod sumpah cantik sgt! Tahun ni tak raya sakan sgt pn sbb menghabiskan sisa-sisa saki-baki life as degree student. Haihhh... *emoji tangan otot sado* lg haha :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehheheh maceh Fairuz sayang! Tu kita recycle baju convo ahahah. Takpe takpe, tahun depan baru raya sakan pulak ehhh :*

      Padam