[KOREAN DRAMA ] Beautiful Gong Shim

11:16 PG


Assalamualaikum Hai.

Beautiful Gong Shim atau tajuk lainnya Pretty Ugly. Hehe yeayyy dah khatam another drama. Drama ni baru je habis dalam beberapa hari yang lepas. So elok lah Nad share dekat korang. Boleh terus marathon je takyah nak tunggu tunggu next episode. Kan kannn? Bookmark dulu ye kalau rasa nak tengok nanti nanti :)

Beautiful Gong Shim


Sinopsis Beautiful Gong Shim

Mengisahkan tentang 2 beradik perempuan. Si kakak (Seo Hyo Rim) memang cantik dan pandai. Kira full package lah. Si adik (Min Ah) pula ada masalah rambut, kurang bijak dan lame. Tapi, hati dia memang baik dan caring dan penyayang. So kebiasaanya, full attention akan dapat pada si kakak cause you know, people do judge our appearance.

Kemudian, ada pulak 2 orang lelaki. Seorang lawyer (Nam Goong Min) tapi hidup susah. Duduk pun dekat apartment kecil dan memang hidup susah sedari dulu lagi. Lagi seorang (Ohn Joo Wan) pula lahir lahir memang dah dalam keluarga kaya raya dan mempunyai syarikat besar. Kira dia lah pewaris syarikat tersebut.

Namun, ada kisah di sebalik semua ni. Dan kedua-dua orang lelaki tu suka dekat si adik :p Haaa takmo cerita lagi dah. Saksikan~


Beautiful Gong Shim





Beautiful Gong Shim

Beautiful Gong Shim

Released : 2016
Genre : Comedy, Romance
Episode : 20 episodes

P/s : Entry ni ditaip dalam keadaan tergendala 5 jam sebab takde electric TT_TT

You Might Also Like

22 ulasan

  1. Drama ni best. suka watak gong shim dan anh dan tae tu. hehe

    BalasPadam
  2. Dah masuk drama nie dalam list to watch.. Hee. Ramai review drama ni best. Lagipun suka hero pertama yang miskin tu.. Selalu berlakon jahat, kali nie watak baik pulak 😁

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahhaha baguslah ada dalam list to watch :p Hehe. Memang best pun awak. Berbaloi tengok ni.

      Padam
  3. besttt. asyik gelak je tgok, tmbh2 ada bromance ayah joon soo n ayah gong shim XD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahah tulah pasal. Diorang punya blur tu real betul :B

      Padam
  4. Cerita ni kelakar tak sis..?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kelakar Reen! Jangan lupa tengok tauuu.

      Padam
  5. Okay boleh maraton bila free ni.. =D Lama sgt tak tgk drama korea!

    BalasPadam
  6. Musim raya dah beberapa minggu tak tengok citer Korea :-(

    BalasPadam
  7. usaha nan jaya juga akhirnya...ni pun tengah memancar2 kilat..nak tutup la kang xde letric susah plaa..suka ceta koreeaaaa..

    BalasPadam
  8. rasa macam saya sorang je rasa drama ni biasa je. tapi not bad lah.

    BalasPadam
  9. best yang mane Nad, DOTS or ini ? hehe

    BalasPadam
  10. haha dah tgk dah! skrg tgh tgk drama baru pulak. hihi

    BalasPadam
  11. Boleh masuk waiting list ni. Haha. Sekarang tengah layan Goodbye Mr. Black Hehe

    BalasPadam
  12. I will suggest this to my friend hehe

    BalasPadam
  13. ramai yg melekat dgn citer korea ni
    nasib sop x terpengaruh. hahaha

    BalasPadam
  14. Korea korea ni tak berapa kena dengan jiwa I. Hahaha !

    BalasPadam
  15. uhuhu, I miss sat and sundaysssss already! ahaha, citer ni dia macam jenis happy go lucky, wlupun blkg2 mcm serius tp mesti ada je part2 yang boleh release stress.

    BalasPadam
  16. wah.. ramai tul peminat drama ni

    BalasPadam