Melompat Penuh Bertenaga di EnerZ Extreme Park

7:01 PTG


Assalamualaikum Hai.




EnerZ Extreme Park, Subang Jaya. Haritu Nad join EnerZ Extreme Park Reopens Media Launch. Buat pengetahuan, dulu EnerZ memang dah pernah buka but then terpaksa tutup sebentar. But now nahhh EnerZ dah open semula untuk sesiapa yang berniat nak melakukan aktiviti indoor. Nak nak pulak sekarang ni musim jerebu kan dah tu kadang hujan je, haa boleh lah terjah EnerZ ni.



First impression Nad masuk tempat ni memang best, besarrrrr. And rasa macam free nak berbuat apa saja, nak lompat ke terbang ke ikut sukehati lahh. Janji tak membahayakan diri sendiri. Yes, that's just how i felt. Tapi tempat ni memang besar pun siap terbahagi kepada beberapa section. Nahhh, Nad nak tunjuk beberapa jenis games yang ada dekat sini yee.



Gladiator

Pemain hanya perlu naik ke atas section. Pegang batang belon tu dan hayunkan ke arah pemain lain. Section yang kurang stable akan menyebabkan pemain lain terjatuh. The last man/team standing wins!


Basketball


Foam Pits


And the most famous among all,

Mestilah Trampoline!
Lompat lompat lompat sampai tak ingat dunia, sampai gambar pun bergegar. Best tau lagi lagi bila kita tahu cara nak landing dengan betul and cara nak lompat bagi nampak tinggi. Boleh tanya coach coach dekat situ, diorang memang dah expert lah bab bab ni. Lagi lagi bila lompat ramai ramai memang nampak meriah je. Nad melompat almost 2 jam dekat sini pun memang tak sedar hahaha adoii.



Kids section

Selain meluangkan masa dengan kawan kawan, EnerZ juga adalah pilihan yang tepat kalau nak beriadahsambil meluangkan masa bersama keluarga. Kids section ni adalah ruang khas untuk anak anak yang masih kecil.




Selain tu, EnerZ juga ada menyediakan ruang makan dalam kontena. Yelah, lepas habiskan energy melompat melantun mestilah lapar kan. Jangan risau, Nad dah masuk ruang makan dia. Alhamdulillah selesa :)



To be honest, harga yang ditawarkan memang sangat berpatutan. Sekali masuk je korang dah main semua games yang Nad mention dekat atas tadi tau. Semua! Yes semua! Dari bukak sampai tutup haha.


Operating Hours :

Monday to Friday : 2PM - 10PM
Sunday : 10AM - 7PM
Saturday/Public/School Holiday : 10Am - 10PM


ENERZ EXTREME PARK

Address : Lot 791, Persiaran Subang Indah, Subang Jaya, 47500, Swlangor
No tel : 011-1500 0066
Email : info@enerz.my
Website : http://enerz.my/
Facebook : Enerz Indoor Extreme Park
Instagram : @enerz_extremepark


P/s : Nanti cuti raya haji nak main lompat lompat lagi!

You Might Also Like

20 ulasan

  1. Waaahhh best nye!!! bila dah melompat tu, comfirm tak ingat dunia dah.... muka ada senyum sepanjang hari laaa....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahhaha haah memang tak ingat dunia jap! Pastu esok tu baru rasa lenguh lenguh penat ni hahah.

      Padam
  2. macam seronok je ni..tp kena pergi ramai2 baru happening

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe haah. Bawak family or kawan kawan baru best. Kalau nak lompat sensorang cam krik krikk sangat je hahah.

      Padam
  3. Yang muda remaja sesuailah kot.
    Dah tua macam Mrs. A nih! nanti orang kata tak sedor diri pulok!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe mana ada tua mana pun kak. Sesuai lagi nak pergi melompat tu ekeke.

      Padam
  4. Patutlah fit hehehe. so pretty I can't TT__TT

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahah dah tak fit mana dah naik berat banyak ni TT_TT Ee lagi cantik lah! <3

      Padam
  5. ala mana gmbr kak nad melompat nya :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahah kan ada tuu Qila yang macam nak pergi terbang tu hahahah.

      Padam
  6. Balasan
    1. Hahah alaaa, kita lompat macam katak keee? Hahahha.

      Terima kasih. Nad dah lawat balik :)

      Padam
  7. Menarik!! Boleh pergi tempat camni nanti :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe silakan pergi Siqah ;) Memang best and menarik.

      Padam
  8. Kita yang malas bersukan pun tengok macam berminat je ni..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Eh seppp!! Nad pun sejenis malas bersukan. Tapi i just lompat lompat je ehehe.

      Padam