Puas Hati Guna Dr Morita Mask

7:21 PTG


Assalamualaikum Hai.



Morning semua! Hehe lama dah rasanya Nad tak belai belai muka ni. Bila dah lama duduk rumah (semester break) and takde ke mana sangat mula lah start malas nak jaga muka hehe. Hari hari bagi alasan rehatkan muka hahahahha berehat lah kau sana. But then, tengok perempuan lain cantik ish rasa insecure melampau. How can they be so pretty and all? Padahal orang lain punya effort tu level 10 kita ni emm nak berfikir pun malas huhu.

So Nad terfikir, nak pakai serum ke mask ke scrub ke pergi spa ke facial ke eheh. Tapi duit terhad haha so finally Nad decide nak pakai mask lahhh. I used to looooove mask so much sampai kekadang borong terus berpuluh puluh hahaha tapi makin lama makin malas ni kenapa masya Allah.




Actually, Nad baru je try 2 jenis mask which is for moisturising and repairing skin. My feedback is; the best! Dr Morita Mask ni sangat cool, dan tak terlalu banyak liquid macam certain mask. It just so so and fit our face at it best. Bau dia pun best. Eh semua lah. Dr Morita Mask ni sangat sangat famous di Hong Kong dan Taiwan. Hot selling guys!



For moisture


For repair

Actually, Nad pun first time dengar brand Dr Morita ni. Tapi bila tengok review macam semua orang suka gila fanatic sangat dengan mask ni tak kira bangsa Malay and Chinese masing masing drop positive feedback. And Nad baru tahu juga rupanya brand ni baru je masuk Malaysia! Whattttt? Yesssss. Baru je masuk Malaysia dan boleh didapati di Guardian Malaysia. you should be excited too!



See, kan dah cakap. Memang fit muka kita ngam ngam dan selesa juga (Y)




Nad baru try 2 jenis mask, ada lagi 11 jenis belum try. Banyak sangat pilihan okay. Jangan risau. Boleh pilih ikut kesesuaian dan jenis kulit.

Dr Morita Mask

Made in : Taiwan
Price : RM22.90
Facebook : Dr Morita MY
Website : www.drjou.com
Where to buy : Guardian Malaysia

P/s : Okay malam ni kita pakai mask lagi sebelum bertolak ke Penang :)

You Might Also Like

21 ulasan

  1. Balasan
    1. Memang best kak Inani :) Sila lah try! Hihi.

      Padam
  2. Reen manusia spesis tak rajin bab-bab ni. Hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe biasa lah tu Reen. Tengok mood jugak :p Paling malas pun pakai sleeping mask lah haha.

      Padam
  3. Apa fungsi sebenar mask? Saya tak pernah pakai mask sebenarnya, so tak tahu untuk apa haha.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Depends kepada jenis kulit. Sebab mask ada banyak jenis. Ada untuk cerahkan, lembabkan, repair and memacam lagi..

      Padam
  4. Balasan
    1. Kan, betul tu. Rasa fresh and rasa cam flawless je :p Eh eh.

      Padam
  5. Selalu juga dengar brand Dr. Morita ni popular dekat Taiwan. RM22.90 untuk 5 sheet masks not bad kan? :D Affordable!

    ieyra h. | blog

    BalasPadam
    Balasan
    1. oh i thought for one sheet hahahaha ok boleh masuk to-buy-list hihihi

      Padam
    2. Yes memang famous dekat Taiwan. And yes yes, RM22.90 untuk sekotak tu hehe.

      Eh eh Qila ni hahhaha nasib Ieyra comment hahah.

      Padam
  6. Nampak glowing muka Nad..
    Mask jenis ni biasanya bagi muka kita anjal & melembabkan kulit..
    Tapi penggunaannya kena konsistent.. Sis guna krim malam pun selalu miss apalagi mask..huhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe thank you LZ :) Haah betul. Hehe seminggu sekali tak susah pun LZ. Biasa lah memalam kekadang memang rasa malas betul kan hahah. Yang penting kena disiplin and konsisten..

      Padam
  7. macam best je. teringin nak try snail cream dr morita

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha sama lah kita Arisa! Nad pun teringin nak try. Sampai sekarang tak try try lagi hahah.

      Padam
  8. Lama dah tak pakai mask. Malas! Haha. Krim malam pun tak pkai jugak 😅😅 Menarik nampak mask ni. Boleh cuba nanti.. hee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha habistu pakai apa je Siqah? Hihi. Takpe kalau kulit dah sihat takyah pakai apa pun okay hehe.

      Padam