Cara Test Kelajuan Internet

8:21 PTG


Assalamualaikum Hai.

Cara Test Kelajuan Internet. Sebenarnya Nad nak buat entry ni da lama dah hahaha. Biasa lah Nad kan. Haritu nak buat tapi laptop problem dia ada zig zag macam tv rosak tu hahahha. So takkan lah Nad nak screenshot bende tv rosak tu kan. Sampai lah Nad dah dekat Penang ni biasanya guna wifi kolej je. Masya Allah slow dia huhuhu. Korang boleh imagine tak Nad nak blogwalking semua ni punya lah lama nak tunggu loading. Tapi Nad tabah okay, demi korang kehkeh.

Dan waktu Nad taip entry ni, Nad dah nak pergi class, dan time ni lah wifi laju sikit. Sikit laaaa boleh laaa nak upload gambar tu hahahah. Kalau tak selalu haihhh sampai Nad give up lah nak bukak blog ni haa. So firstly, korang pergi dekat website kat bawah ni eh : 



Korang just click BEGIN TEST and tunggu beberapa saat je.


Haaa so dekat belah bawah kiri dia akan bagitau IP address korang. Then belah bawah kanan pulak bgtau location korang. And yang meter tu kelajuan internet korang! Fuh hahahah tak sampai 1Mbps pun okayyy. Hahahhaha stress. Tapi takpe, haha gigih jugak nak berblog. Internet FREE kan, kita guna jelah haha.

You Might Also Like

8 ulasan

  1. Nice sharing. Dah test dah...masa test td, D/load Speed: 10.84Mbps, Upload Speed:9.25Mbps. Hahaha...

    Regards,
    SNM_Yana Afi Mohamed

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahah okay lah tu. Kira laju lah jugak. Nad ni ya Allah slow gila ya ampunnn. Banyak bersabar je ni haha T_T

      Padam
  2. In sya Allah.. Nanti boleh test :D

    BalasPadam
  3. Nice sharing..nak test jugak lah hehe

    BalasPadam
  4. Kalau kristal laju kak nad heheh. ><

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhu ni kak Nad kat Kristal dah tapi slow T_T Guna internet sendiri je ni huhu.

      Padam