Harga iPhone 7 dan iPhone 7 Plus di Malaysia

2:36 PG


Asslamualaikum Hai.

Harga iPhone 7 dan 7 Plus di Malaysia. Haaa siapa tahu? Apple dah pun melancarkan iPhone 7 di Malaysia pada 14 Oktober yang lepas. Fuhhhh, gila betul tengok orang lain sampai tak tidur and ada tu yang beratur sampai 9 jam kot. Aw. Sampai begitu sekali ye nak kejarkan warna iPhone 7 kegemaran ramai which is Jet Black! (Eh kegemaran ramai ke kegemaran sendiri?)


iPhone 7, iPhone 7 Plus

Harga iPhone 7 dan iPhone 7 Plus

iPhone 7 : 
32GB : RM3,199
128 GB : RM3,699
256 GB : RM4,199

iPhone 7 Plus : 
32 GB : RM3,799
128 GB : RM4,299
256 GB : RM4,799



iPhone 7, iPhone 7 Plus

Ya Allah apa ke sexy sangat ni awakkk?


Antara spesifikasi iPhone 7 dan iPhone 7 Plus :
- Colour : Gold, Rose Gold, Silver, Black, Jet Black
- Capacity : 32 GB, 128 GB dan 256 GB
- RAM : 2 GB
- Operating system : iOS 10
- Display : 4.7 inci (iPhone 7) dan 5.5 inci (iPhone 7 Plus)
- Water Resistant

P/s : Ketahui lah Nad selalu berangan nak pakai iPhone 7 Jet Black ni TT_TT Tapi.....

You Might Also Like

36 ulasan

  1. mahalnya la..tak mampu ak..tapi akk nak huaweii p9..hahaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahah takpe kak. Kumpul duit beli Huawei tu hehe :)

      Padam
  2. Assalamualaikum Nad,

    Peminat iPhone mesti tertunggu2 versi latest ni, mmg kenalah hehehe :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumussalam LZ. Haha betul tu. Yang dah aim nak beli mesti terus beli.

      Padam
  3. frust dibuatnya nad. tak sampai setahun beli 6s da kuar 7 pulak. harga sama pulak tu ;(

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhuhu Nadhie, Apple punya game memang camni. Tiap tahun mesti ada keluar baru.

      Padam
  4. Comelnya iphone 7 Jetblack

    Regards
    Budy | Travelling Addict
    www.travellingaddict.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan kannn Jet Black paling menawan hehe.

      Padam
  5. Kat area Putrajaya ni, stock Jet Black sume dah habis. Kelmarin p tanya...huhu. Frust sguh...next batch tatau bila baru ada. T_T

    Regards,
    SNM_Yana Afi Mohamed

    BalasPadam
    Balasan
    1. Serious lah! Laris betul orang Putrajaya kaya kaya ni hahahah.

      Padam
  6. takpe pasang angan2 dulu sblm dpt betol2 nti usaha dptkan eh hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahah in shaa Allah. Kalau dah berkenan sangat mesti dapatkan.

      Padam
  7. Fuhhhhh tak mampu lagi lah. Hahah !

    BalasPadam
  8. tercekik tengok harga iphone nie. teringin nak beli, tapi mahal sangat :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahah tahu take BV. Harga dah sama macam Macbook. Over betul lah iPhone ni.

      Padam
  9. Ain tak minat dengan jenama apple mybe sebab sedar diri kot. TAPI IPHONE & NI NAK NANGIS TENGOKKKK

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahhahah sedar diri apa Ain aduh kelakar lah ayat. Tapi cantik en ni.

      Padam
  10. lawa nyaa jet black dia.. nak space besorr dalam 4ribu T______T

    BalasPadam
    Balasan
    1. Colour baru tu nampak lawa kot tu hehe. Tahu takpe dia terus skip 32gb then 128gb TT_TT Bijak.

      Padam
  11. Belum mampu untuk beli iphone.. Harganya. Fuh. Boleh beli motor sebiji.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahah betul tu Reen. Baik beli mana yang penting dulu.

      Padam
  12. harga dia mmng boleh buat orang menangis.. tapi dia punya spec tuu fuhh! power sungguh!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahhahahah. Tapi sekarang memang banyak dah phone spec canggih.

      Padam
  13. Pergghhh.. kapak sungguh harga iphone 7 nie.. hmmm

    BalasPadam
  14. atudiaaa.. dasat gak sapa yg berjaya miliki set2 apple nih..

    BalasPadam
  15. Nakkkk jet black tp bapa belikan rose gold.. aduiii😢

    BalasPadam
  16. Nakkkk jet black tp bapa belikan rose gold.. aduiii😢

    BalasPadam
  17. Buy phone accessories, cell phone accessories online at low prices Slim Back Cover Case For Apple Iphone

    BalasPadam