Funtasy House Trick Art, Ipoh

12:01 PTG


Assalamualaikum Hai.

Funtasy House Trick Art, Ipoh. Hehe ingat lagi tak yang Nad pergi Ipoh, Perak haritu? Kehkehkeh. Banyak lagi ni entry Ipoh yang terperap tak sempat nak type. Astaghfirullah hal azim kan. Suka bagi cerita basi tau hahah. Eh tapi jangan risau tempat ni tak basi pun bila-bila pun still boleh datang lagi. Nad kalau nak explore tempat baru suka try pergi street art dia atau 3D art camni taktau kenapa hahah.


Funtasy House Trick Art, Ipoh

Since ni tempat first kitorang datang on that day, memang awal lah sampai haha. Kedai tu pun baru nak bukak. Pekerja dia still mop kedai lagi hahah nampak tak excited tu?

Funtasy House Trick Art, Ipoh

Harga Tiket Funtasy House Trick Art

Adult without MyKad - RM19
Adult with MyKad - RM15
Student (student card), Kids (4 y/o & above), Senior Citizen (60 y/o & above) - RM10
Kids (below 4 y/o), Disabled (OKU card) - FREE ENTRY!

So disebabkan Nad student uitm di hatiku cewahh haha so dapat lah masuk dengan hanya RM10 sahaja.


Funtasy House Trick Art, Ipoh

Funtasy House Trick Art, Ipoh

Funtasy House Trick Art, Ipoh

Funtasy House Trick Art, Ipoh

Oh korang jangan risau kalau rasa tak reti nak pose ke tak tahu nak cari angle yang bagus ke apa tau. Sebab dekat setiap mural tu ada disediakan gambar contoh. Contoh-contoh yang korang boleh tiru untuk pose hahahha aci tak? And angle pulak, dia ada sediakan or mark tempat yang korang sepatutnya berdiri untuk ambil gambar tu. So in shaa Allah semua gambar pun boleh menjadi dengan jayanya.

Funtasy House Trick Art, Ipoh

Funtasy House Trick Art, Ipoh

Funtasy House Trick Art, Ipoh


Funtasy House Trick Art, Ipoh


Business Hour : Weekday - 9am till 6pm
                          : Weekend & Public Holiday - 9am till 8pm
Address : No 16, Jalan Market, 30000, Ipoh, Perak
Facebook : Funtasy House
Instagram@funtasyhouse


You Might Also Like

22 ulasan

  1. best nya, the arts are so good. being a perakian i need to go!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan kan. Lain dari yang lain! You must babe. Pergi pergi pergi hehe.

      Padam
  2. Balasan
    1. Comel ennn. Hehe nanti Munirah free free datang la ;)

      Padam
  3. Bestnya dapat masuk . Hari tu masa cik renex g ipoh tak sempat nak masuk house trick ni. Rugi pulak rase

    BalasPadam
    Balasan
    1. Laaa nape tak sempat Renex? Takpe nanti repeat Ipoh gi try masuk eh hehe.

      Padam
  4. Bestnya ! Nak pergi la nanti :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe pergi pergi Fatin. Serious tak rugi pergi sini! :)

      Padam
  5. Wahhh seronoknyaa Nad. Harga pun murah aje :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe tula kak Inani. Murah sebab student kan heheh :p

      Padam
  6. wahh dekat ipoh ye.. nak gak lah dtg sni..selalu gak gi ipoh..

    Jom join: http://yanieyusuf.com/2016/12/exclusive-kuala-lumpur-modest-fashion-week-2016/

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wahh selalu gi Ipoh eh. Boleh lah try pergi sini kak Yanie :)

      Padam
  7. tak pernah tau kat ipoh ada tempat macam niiii. mungkin boleh pergi kalau ada duit la tapi huhui

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahhaha Nad nak datang Ipoh ni baru tau ada Aisya. Takpe tak mahal sangat pun ticket dia Aisya :)

      Padam
  8. Bestnye.. Mesti enjoy sakan..

    BalasPadam
  9. waw! bestnya.. hehe
    done follow awak :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe best best Intan. Thank you awak :)

      Padam
  10. menjadi gambar drakula tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahah nak kena amik banyak kali jugak tu Aswadz. Kena setting bebaik hehe.

      Padam