Funtasy House Trick Art, Ipoh

12:01 PTG


Assalamualaikum Hai.

Funtasy House Trick Art, Ipoh. Hehe ingat lagi tak yang Nad pergi Ipoh, Perak haritu? Kehkehkeh. Banyak lagi ni entry Ipoh yang terperap tak sempat nak type. Astaghfirullah hal azim kan. Suka bagi cerita basi tau hahah. Eh tapi jangan risau tempat ni tak basi pun bila-bila pun still boleh datang lagi. Nad kalau nak explore tempat baru suka try pergi street art dia atau 3D art camni taktau kenapa hahah.


Funtasy House Trick Art, Ipoh

Since ni tempat first kitorang datang on that day, memang awal lah sampai haha. Kedai tu pun baru nak bukak. Pekerja dia still mop kedai lagi hahah nampak tak excited tu?

Funtasy House Trick Art, Ipoh

Harga Tiket Funtasy House Trick Art

Adult without MyKad - RM19
Adult with MyKad - RM15
Student (student card), Kids (4 y/o & above), Senior Citizen (60 y/o & above) - RM10
Kids (below 4 y/o), Disabled (OKU card) - FREE ENTRY!

So disebabkan Nad student uitm di hatiku cewahh haha so dapat lah masuk dengan hanya RM10 sahaja.


Funtasy House Trick Art, Ipoh

Funtasy House Trick Art, Ipoh

Funtasy House Trick Art, Ipoh

Funtasy House Trick Art, Ipoh

Oh korang jangan risau kalau rasa tak reti nak pose ke tak tahu nak cari angle yang bagus ke apa tau. Sebab dekat setiap mural tu ada disediakan gambar contoh. Contoh-contoh yang korang boleh tiru untuk pose hahahha aci tak? And angle pulak, dia ada sediakan or mark tempat yang korang sepatutnya berdiri untuk ambil gambar tu. So in shaa Allah semua gambar pun boleh menjadi dengan jayanya.

Funtasy House Trick Art, Ipoh

Funtasy House Trick Art, Ipoh

Funtasy House Trick Art, Ipoh


Funtasy House Trick Art, Ipoh


Business Hour : Weekday - 9am till 6pm
                          : Weekend & Public Holiday - 9am till 8pm
Address : No 16, Jalan Market, 30000, Ipoh, Perak
Facebook : Funtasy House
Instagram@funtasyhouse


You Might Also Like

11 ulasan

  1. best nya, the arts are so good. being a perakian i need to go!

    BalasPadam
  2. Bestnya dapat masuk . Hari tu masa cik renex g ipoh tak sempat nak masuk house trick ni. Rugi pulak rase

    BalasPadam
  3. Bestnya ! Nak pergi la nanti :D

    BalasPadam
  4. Wahhh seronoknyaa Nad. Harga pun murah aje :)

    BalasPadam
  5. wahh dekat ipoh ye.. nak gak lah dtg sni..selalu gak gi ipoh..

    Jom join: http://yanieyusuf.com/2016/12/exclusive-kuala-lumpur-modest-fashion-week-2016/

    BalasPadam
  6. tak pernah tau kat ipoh ada tempat macam niiii. mungkin boleh pergi kalau ada duit la tapi huhui

    BalasPadam
  7. Bestnye.. Mesti enjoy sakan..

    BalasPadam
  8. waw! bestnya.. hehe
    done follow awak :)

    BalasPadam
  9. menjadi gambar drakula tu.

    BalasPadam