Shopping With Lancome, Sephora MY

6:53 PTG

Hi Assalamualaikum.


Lancome MY. Siapa yang tak kenal brand Lancome ni? Rata-rata semua perempuan mesti pernah dengar dan tahu Lancome. Berdiri sebaris dengan produk-produk high end yang lain, Lancome memang sudah dikenali dan mencipta nama sejak dulu lagi. Baru-baru ni Nad berpeluang untuk bekerjasama dengan Sephora MY bagi memperkenalkan lagi brand Lancome dalam kalangan wanita Malaysia.

Kalau search produk Lancome dekat website Sephora, memang banyakkkk sangat produk yang ada. Sampai rambang mata pun ada. Dari yang khas untuk kulit, mata, bibir dan pipi. Semua complete! 💘 Cuma kena pandai pilih mengikut keperluan dan sesuai dengan warna kulit. Untuk produk Lancome ni, Nad tertarik untuk cuba loose powder dan lipstick dia. Hihi yeayyy 🙌


Teint Miracle Loose Powder 💘 (RM172)


Loose powder ni ada 3 shades; 01 (lighter) 02 (normal) 03 (darker). For me, Nad ambil yang 02 sebab confirm masukd dengan warna kulit Nad. Paling best sebab this loose powder jadikan muka korang nampak sangattt natural! Very natural! And kulit jadi nampak smooth and halus je. Nampak lembut. Texture dia pun memang soft dan kurangkan minyak pada kulit.



L'Absolute Rouge 💖 (RM110)


Hot selling yang setiap wanita harus grab! The famous and ah-may-zing L'Absolute Rough. Kalau tengok dekat mana-mana pun memang banyak sangat review produk best ni. Ada 52 shades yang korang boleh pilih. Serious rambang mata sampai taktahu nak pilih sebab semua shades pun menarik hati. But at the end, I come up with 348 (French Rose) code. Sebab daily biasa Nad pakai nude yang like brownish so teringin nak try the pinkish pinkish yang boleh buat kita nampak lebih ayu.

 

Close up for 348 (French Rose) 😋

Texture dia bila dekat bibir is not too matte and not too shine. Dia macam ok-ok. 


Yeayyy! Overall, Nad sangat puas hati and in love sangat dengan both products yang Nad beli dari Lancome ni. My next wishlist maybe Lancome foundation or cushion 😂 Hahahaha. 2 products je mana cukup kann. Oh, Lancome bukan hanya ada make up range je tau, diorang pun ada set skincare yang da bomb. 


Jom shopping barangan Lancome MY 💋

You Might Also Like

11 ulasan

  1. Mungkin sebab saya lelaki.. tu la tak pernah dengar lancome ni.. Apa pun gincu tu sesuai dengan nad.. nampak cantik..

    Apa kamera nad guna tu?

    BalasPadam
  2. cantiknya warna lipstick tuuu 😍😍

    BalasPadam
  3. Awat mahal sangat gincu tu, ke da memang harga biasa bagi gincu, :)

    BalasPadam
  4. singgah sini baru sy tau kewujudan brand Lancome ni 😂 Sephora pernah juga dengar 😉 btw, cantik colour lipstick tu 😍

    BalasPadam
  5. Warna lipstick tu lawa lah :D

    BalasPadam
  6. Waahhhh bestnyaaa beli makeup Lancome! Selalu perfume Lancome je dok tau best. Taktau pulak makeup Lancome pun best! Tapi kena tunggu kaya macam nadnod dulu baru boleh beli. Hiks! 😘💕

    BalasPadam
  7. Cantiknya lipstick keluaran lancome ni. bestnya nad. ehehe

    BalasPadam
  8. Tak pernah guna Lancome lagi. Tapi warna lipstick tu cantikkkkk!! 😍

    BalasPadam
  9. mahalnya harga lipstick tu. tp warna cantik!

    BalasPadam
  10. Kalau lancome acul suka dgn perfume dia. bau bunga mmg wangi :)

    BalasPadam