Mini Gathering on Amalia's Wedding

8:06 PTG

Assalamualaikum Hai.


So ini cerita bulan lepas lagi. Hehehe. Orang tu dah selamat sebulan pun berkawin. Yang Nad baru sibuk nak up cerita ni ahahah. Sebenarnya, kawan Nad yang kawin ni ex-housemate Nad dulu time diploma. Dan kebetulan dia duduk Kedah je. So memang dekat sangat dengan Nad yang masih study dekat UiTM Permatang Pauh, Pulau Pinang ni. Tak sampai sejam lah rasanya perjalanan nak ke sana. 

Housemates yang lain pula kebanyakannya ada dekat area Selangor. Sebab memang asal orang sana dan ada yang sambung belajar dekat UiTM Puncak Alam. Diorang punya gigih siap naik flight nak ke mari, takkan lah Nad yang dekat ni taknak join pulak kan. So sama-sama lah ktorang duduk dekat homestay yang disediakan dekat dengan rumah pengantin (Betul-betul depan rumah pengantin) 😂


We tried to matchy-matchy tapi macam lari jauh je memasing pun hahahaha.

Sejujurnya, Nad jenis yang setiap semester memang akan berpindah bilik. Means tiada housemates yang kekal gitu. Tiap-tiap semester memang akan kenal dengan orang baru. Even dah sampai degree pun macamtu jugak. Cuma dengan diorang ni je Nad macam duduk sekali sama-sama lama sikit. Ada lah dalam setahun setengah gitu jelaa. Okay lah kann. And perangai memasing memang tak berubah sampai sekarang hahah sama je semua. 


Apa pun, buat Lia. Semoga kekal sampai bila-bila! And bahagia je selalu in shaa Allah. Diorang couple 9 tahun guys 9 tahun huhuhu. And like finally, kawin akhirnya. Terima kasih dok hantar Nad balik UiTM semua. Sempat bagi tips pasal relationship lagi 😂😂 Mampu tak mampu jela nak praktikkan tips dia tu hahahah. Eh terima kasih jugak pengantin baru belanja kitorang semua dinner 💋


Girls. Till we meet again xx

P/s : Who's next? (I'm pretty sure it ain't me hahahhaha)

You Might Also Like

13 ulasan

  1. cantiknya makeup nad.semua cantik2

    BalasPadam
  2. tak lama lagi la tu, da pergi kenduri tu da boleh ambil feel kahwin, :)

    BalasPadam
  3. Memang seronok kalau dapat gathering dekat wedding kawan ni. Lepas tu buat throwback macam macam. Hahah! Congrats kawan Nad :)

    BalasPadam
  4. No worries, i'll join yr next gathering

    BalasPadam
  5. alhamdulillah jodoh mereka panjang. moga kekal lah selamanya.amin!

    BalasPadam
  6. I thought it's gonna be YOU lah, nadnod sayanggg! Hiks 😘
    Ramai kannn kawan kawan sebaya yang dah berhijrah ke alam perkahwinan. InsyaAllah, ada jodoh kahwinlah kita pun nad... 💐

    BalasPadam
  7. Wedding, selain daripada meraikan kawan, tempat berkumpul dan reunion jugak kan :) Siqah suka pergi wedding!

    Insyallah, ada jodoh nanti untuk Nad :)

    BalasPadam