REVIEW : Bausch & Lomb Lacelle Jewel Lens + [GIVEAWAY]

4:54 PTG

Assalamualaikum Hai.
                                      Bausch & Lomb Lacelle Jewel

Bausch & Lomb Lacelle Jewel Lens! Yayy I finally had chance to actually share this to you guys 🎉 Sebelum ni, Nad ada share tentang Bausch & Lomb Softlens59 without colour. But this one yang Bausch & Lomb Lacelle Jewel ni, Nad berpeluang try colour crystal grey and peridot green. Too excited okay! Lagi-lagi bila sejenis jarang pakai lens ni heheh.

Lecelle Jewel Lens ni adalah contact lens yang sangat nipis bagi menjamin keselesaan pengguna. Ia juga bertujuan untuk menambahkan lagi kecantikan dan menaikkan keyakinan diri. Of course lah bila kita rasa diri kita kemas and cantik, automatic terus rasa confident kan. Cuba teka Nad first time try contact lens ni waktu bila? Yes! Selamat Hari Raya Aidilfitri! Pagi raya semua orang pun mesti nak cantik kan, termasuk lah Nad. So selain dari baju baru tudung baru, Lacelle Jewel Lens adalah pilihan Nad untuk kelihatan cantik di pagi raya. 

Bausch & Lomb Lacelle Jewel

Lacelle Jewel Lens [Crystal Grey]

Kalau korang tengok close up, corak lens ni macam bentuk diamond or geometri. As for the size, bagi Nad size dia agak besar sedikit dari normal size mata kita orang Malaysia (14.2). Just slightly bigger, since this is purely Korean made kan. Kalau tengok sekali pandang rasa macam tak nampak sangat pun.

Bausch & Lomb Lacelle Jewel

Various colour, various power 👍 

Bausch & Lomb Lacelle Jewel

Seperti yang Nad mention tadi, various colour! Sebenarnya Bausch & Lomb ni ada banyak sangat jenis. Untuk jenis Lacelle Jewel ni sahaja ada 7 colours dan dua daripada tu Nad dah try. Lagi 5 tu nanti. Eh hehe.

Bausch & Lomb Lacelle Jewel

Nad in Lacelle Jewel Crystal Grey Lens! 

Fuhh i super love this lens. Kualiti lens sama macam Bausch & Lomb SoftLens59; very high quality. Maklum lah bila kita pergi beraya kan mesti lama. Pakai dari pagi sampai petang tak bukak pun tapi selesa sentiasa dan tak rasa pedih. Oh ya, mesti korang tak perasan yang lens ni slightly bigger kan? Hehe. Lepastu confident je nak jumpa sanak saudara sahabat handai pakcik makcik walaupun dah lama tak jumpa. Selain daripada kulit yang bersih, pemakaian yang kemas dan penjagaan diri yang baik, lens juga antara faktor yang menyumbang kepada kecantikan diri. And Lacelle Jewel Lens is one of them! 💎

Bausch & Lomb Lacelle Jewel

Close up of the lens. Zoom jangan tak zoom 👅

Btw guys, kalau korang rasa eee cantiknyaa eee berkenan lah eee tapi sayang duit nak beli, korang boleh cuba nasib dengan GIVEAWAY di bawah! Yes, I'm running a giveaway on this. Pemenang akan dipilih secara random so semua orang berpeluang untuk menang (Well, you can request on the power), as soon as korang send details, pihak Bausch & Lomb sendiri akan post lens untuk korang. Oh ya, giveaway ni hanya berlangsung seminggu, so jangan tangguh-tangguh. Lepas baca terus join! Hehe.


P/s : Oh guys, antara soalan yang paling banyak Nad terima ialah dekat mana nak beli? Ada jual online tak? Bausch & Lomb Lens ni ada jual dekat optical store yang diyakini trusted! Boleh rujuk http://www.bausch.com.my for more info.

You Might Also Like

6 ulasan

  1. suka sangat tengok corak lens ni hihi. saya join ye kak :)

    BalasPadam
  2. tak reti nak pakai contact lense..

    BalasPadam
  3. Joined. Corak dengan warna lens ni lawa-lawa 😊

    BalasPadam
  4. I suka Peridot green and Amethyst violet. Cantik :)

    BalasPadam
  5. woww lawa. saya join tau! Tak reti pakai, tapi still nak jugak hahaha

    BalasPadam
  6. kaler lens tu sesuai dgn kak nad, tak nampak mcm pakai lens pun :D

    BalasPadam